Autor Wątek: PS2 czy NGC? HELP ME  (Przeczytany 9615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

yamro

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
PS2 czy NGC? HELP ME
« dnia: Czerwca 19, 2005, 17:00:22 pm »
Witam. Zaczne od tego że postanowiłem sie nawrócić z grania na PC na granie na konsole  8) jednak nie wiem którą konsolke wybrać :( a mam do wyboru nowe GC i używane PSTwo i tak sie zastanawiam co by wybrać  ze strony GC kuszą mnie Residenty, Zeldy, Mario, StarFox no i Metroidy ;) natomiast PS2 ma Jaki, Ratchety,i inne platformówki no i God of War, Kingdom Hearts. Którą konsole byście mi doradzili? Ja najbardziej lubie grać w gry w stylu Raymana3 i Beyond good & evil (obie miałem na PC) i własnie interesuje mnie na którą konsole są fajne gry w tych klimatach. Ale sie spisałem     :twisted:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 19, 2005, 17:17:16 pm »
Musisz sam zdecydować, jedni będą ci doradzali GC, jedni będą mówić że GC to złom a PS2 najlepsza konsola wszechczasów (hi Wudi).
Jeśli chodzi o klimaty Raymana to raczej polecam GC, Zelda WindWaker (plus jeśli kupisz na Ultimie to może trafisz na serię z Zeldą OCarina of Time), Super Mario Sunshine, do muliplaya takie gry jak Mario Party czy Super Smash Bros. Melee.

Duch

• Towarzysz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 19, 2005, 17:18:22 pm »
Po pierwsze NGC jest tanszy od PS2 i napewno "mniej awaryjny" z tego co napisales lubisz kolorowe platfolmery,a takich na NGC jest sporo.Łykaj NGC!!!

kingboo

• Proletariusz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 19, 2005, 17:22:19 pm »
Bez zastanowienia wybrałbym NGC tym bardziej że PS2 jest używane, a niestety PS2 nawet jak jest nowe może nie doczekać swoich pierwszych urodzin (po prostu złom).
Więc jeżeli lubisz kolorowe gry, dobrą grafikę, Marianki, Zeldy.
Bierz GC.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 19, 2005, 17:31:09 pm »
Tak jak poprzednicy, wychodzi że lubisz gry sympatyczne i raczej aby się odstresować - GC jest jak znalazł. GoW jest dobrą gierką, ale gore się tam leje strumieniami - nie każdemu to pasuje.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 19, 2005, 17:36:49 pm »
Bierz pan GCN, ta konsola jest mistrzem jeśli chodzi o sympatyczne gry. Co tu wiecej pisać, podpisuje się pod resztą ;p

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

yamro

• Pionier
  • *
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 19, 2005, 17:56:02 pm »
A jakie platformery na CG byście mi polecili. Co do GoW to to że krew sie leje strumieniami mi nie przeszkadza a nawet wręcz przeciwnie bardzo lubie takie jatki :twisted: ale chyba jednak wybiore GC ze względu na Residenty (przeszedłem RE2 i RE3 ładnych pare lat temu i mile je wspominam) chociaz PS2 też ma pare fajnych horrorków (Forbidden Siren  :twisted: )

patras

• Towarzysz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 19, 2005, 18:23:09 pm »
stary jedli lubisz Residenty to bez zastanowienia kupuj RE4 jest troche inna od poprzedniczek a le to (dla mnie) najlepsza obecnie gra na kostke a moze nawet na konsole obecnej generacji :D

Ganon

• ZMP-owiec
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 19, 2005, 18:46:08 pm »
Wybierz rozwiazanie uniwersalne, jak ja. Dwie konsole - PS2 i GC niech grzeja miejsce pod Twoim telewizorkiem. Albo bierz Xboxa;]
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

Player01

• Gość
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 19, 2005, 18:52:25 pm »
Jesli lubisz slone cukierki to kupuj GCN, jesli lubisz miecho to kup PS2.
Glowny argument: na PS2 jest duzo wiecej gier. Jest wiecej platformerow, ale ja nie mialem okazji w nie grac, wiem ze Jak jest fajny.
GCN ma swoj klimat. Mario, Metroid i Zelda - cukiereczki, RE4 - sol tej konsoli. Jesli podobaja ci sie gry podobne do Rayman'a, to powinienes wybrac PS2, platformowek jest mnostwo, i sa oneutrzymane mniej wiecej w tej konwencji. Jesli lubisz flaki - wybralbym PS2, po pierwsze ze wzgledu na mnostwo gier akcji pokroju Devil May Cry i God of War, po drugie ze wzgledu na mnostwo horrorow (silent Hill'e, Cold Fear, Forbidden Siren, Fatal Frame).
Wszystko zalezy od gustu, na GCN nie pograsz w normalne wyscigi i bijatyki (jest tylko SC2), bedziesz mial do wyboru glownie gry z Mario, Zelda, Samus i Residenty. Chyba nie ma na ta konsole innych dobrych gier, nawet mariany sa nie do konca fajne.
Musisz wybierac: wiecej i lepiej, lub klimat nintendo.

dcf

• Pawka Morozow
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 19, 2005, 19:01:02 pm »
Powiem tak:
Mam zarówno ps2 jak i gcn i oto mój wniosek (nie obraźcie się).
Gcn jest idealnym UZUPEŁNIENIEM ps2. Jest to zarazem tandem doskonały, szukasz gier genialnych , sięgasz po GCN, brakuje ci gier od 3rd party na gacka? grasz na ps2.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 19, 2005, 19:07:22 pm »
PS2 moze i ma wieciej platformówek, ale nie mają tego samego klimatu co te z Gamecuba. Napewno na GCN gra się wiele milej i przyjemniej w tego typu gier.
Gacek tez ma swoje horrory, 3 zajefajne czesci RE i Eternal Darknes.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Player01

• Gość
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 19, 2005, 19:25:04 pm »
Ako w ile platformowek grales na PS2? Szczerze.
Pozatym RE0, 1, 4 i Eternal Darkness to za malo.

Yamro -
Platformowki: na PS2 jest 15 platformowek, ze srednia ocena powyzej 80 %.
Szczegolnie wesola gra jest Klonoa 2, o ktorej wiele osob zapomnialo lub nawet nie slyszalo.
Na GCN sa tylko 3 platformowki ze srednia ocena powyzej 80 %, mozesz do tego dorzucic Zelde, chociaz to chyba nie jest platformowka, czyli masz jakies 5 gier.

Horrory:
PS2 ma 8 horrorow ze srednia ocena powyzej 80 %, jest jednak wiele horrorow docenionych przez graczy, a niedocenionych przez recenzentow (Forbidden Siren).
GCN ma "az" 4 horrory i sa to te, ktore wymienilem, wszystkie maja srednia ocene powyzej 80 %.

Reszta gier: PS2 ma wiecej gier w chyba kazdym gatunku, nie ma sensu sie rozpisywac.

Tarniak

• Gość
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 19, 2005, 19:32:55 pm »
Mieliście mu pomoc, a nie wykrzykiwać w kolejnym temacie co jest lepsze. Zrobisz najlepiej jeśli kupisz PS2, a potem w miarę możliwości GCka. Ale jeśli chcesz pograć w duuuużo tytułów to maszynka SONY to primary target.

Gatekeeper

• Pionier
  • *
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 19, 2005, 19:41:13 pm »
Bierz PS2---przede wszystkim więcej tytułów, co chwilę coś wychodzi, a na Gamecube susza przez pół roku i potem miesiąc samych hitów (no może trochę przesadzam, ale mniej więcej tak jest). Co nie znaczy że GCN jest słabe, co to to nie.
Tak jak napisał ktoś wyżej. Gamecube jest idealnym uzupełnieniem PS2.
360 myśli na minutę...

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 19, 2005, 19:51:03 pm »
ale z drugiej strony jak chcesz jechac na orginalach i stac cie na jeden na miesiac( taka srednia przykladowa) to bierz GC bo masz mniej do wyboru a gry sa znakomite, Zelda, Residenty, itd....no chyba ze masz kasy po uszy to bierz jedno i drugie hehe

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 19, 2005, 19:54:28 pm »
Cytat: "Player01"
Ako w ile platformowek grales na PS2? Szczerze.

Jak1, Rachet3, Klonoa, i na pewno w cos jeszcze kiedys grałem (przed tym jak mialem GCN), ale nie wszyskie gry pamietam;p

Cytat: "Gatekeeper"
Bierz PS2---przede wszystkim więcej tytułów, co chwilę coś wychodzi, a na Gamecube susza przez pół roku i potem miesiąc samych hitów

Sorry, ale susze to ja mam na ps2 od dluzszego czasu... teraz jedynie mnie ratuje GoW i niesmiertelny PES. Niewiem, ja naprawde nie widze w ostatnim czasie zajefajnych gier na czarnule. Na gacka tez za duzo nie wychodzi hitów, ale zeby na ps2!?!?!?!?!?

Renshu Clan

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 19, 2005, 20:05:07 pm »
Cytat: "Gatekeeper"
Bierz PS2---przede wszystkim więcej tytułów, co chwilę coś wychodzi, a na Gamecube susza przez pół roku i potem miesiąc samych hitów (no może trochę przesadzam, ale mniej więcej tak jest).

Ale chciałbym zauważyć, że jeśli teraz kupi Gacława, to gier będzie miał pod dostatkiem aż do premiery kolejnych konsol. Tak więc nie ma problemu.

Player01

• Gość
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 19, 2005, 20:10:10 pm »
Chodzi o to ze na PS2 ma wiekszy wybor. Nie musi wybierac pomiedzy crapem, a gra dobra, moze wybierac pomiedzy dobrymi grami, sprawdzajac ktora bardziej przypadnie mu do gustu.
A Klonoa to IMO jedna z najlepszych platformowek (kolorowa i bardzo grywalna). Dopiero teraz mi sie przypomniala, kiedy wspomniany byl Rayman.
GCN to uzupelniacz, gdy chcesz Mariany, Zeldy i Metroidy. Na PS2 masz mnostwo gier w kazdym gatunku.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 19, 2005, 20:23:15 pm »
Chodzi o to ze na PS2 ma wiekszy wybor. Nie musi wybierac pomiedzy crapem, a gra dobra, moze wybierac pomiedzy dobrymi grami, sprawdzajac ktora bardziej przypadnie mu do gustu.
A Klonoa to IMO jedna z najlepszych platformowek (kolorowa i bardzo grywalna). Dopiero teraz mi sie przypomniala, kiedy wspomniany byl Rayman.
GCN to uzupelniacz, gdy chcesz Mariany, Zeldy i Metroidy. Na PS2 masz mnostwo gier w kazdym gatunku.

no jest to uzupelniacz dla osoby ktora jedzie na piratach na PS2 i ma gier tyle ze nie ma czasu ich przechodzic nawet ( przyklad moi znajomi....)

Player01

• Gość
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 19, 2005, 20:29:19 pm »
Musi jechac na piratach bo ma PS2?  :?
Czy dlatego, ze jest tyle swietnych gier, ze chce miec je wszystkie?
Ma wybor, moze grac w najlepsze gry, zamiast byc skazanym na jakas, ze wzgledu na brak odpowiednikow.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 19, 2005, 20:37:27 pm »
Skazany na jakąś ze zwględu na brak odpowiedników? No offence, ale nie sądzę żeby gościu był na tyle kasiasty żeby przerobić wszystkie gry warte uwagi na GaCku.
Zresztą, jak zwykle, ktoś chce pomocy i od razu wbiega Wudi i zaczyna głosić wokół że GC to shit jakich mało i tym podobne brednie.
 yamro: Jaklie platformery na GC? Na pewno na początek łap SuperMarioSunshine, warto również zobaczeć Super Smash Bros. Melee (no może nie do końca platformer, ale zręcznościówka skrzyżowana z bijatyką), a potem koniecznie łap Zeldę WW i RE4. Gry powinny ci starczyć do premiery Zeldy TP ;)

Player01

• Gość
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 19, 2005, 20:44:37 pm »
Nie pisze, ze GCN to biedna konsola, pisze, ze ma bardzo malo biblioteke gier. Yamro napisal, ze lubi platformery - na GCN sa 3 platformery z ocena powyzej 80%, i nie sadze, ze jest ich duzo wiecej ogolnie. Na PS2 jest 15 platformerow z ocena powyzej 80 %. To chyba mowi samo za siebie. Nie chodzi o mozliwosc kupna 10 gier naraz, chodzi o to ze moze wybrac dokladnie to co go interesuje.

dcf

• Pawka Morozow
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 19, 2005, 20:46:21 pm »
Cytat: "walker_san"

no jest to uzupelniacz dla osoby ktora jedzie na piratach na PS2 i ma gier tyle ze nie ma czasu ich przechodzic nawet ( przyklad moi znajomi....)

AHHHHHHHHH dzięki ci dzięki!!!!! czyli jednak nie przeszedłem jeszcze żadnej gry na ps2 ,bo gram na piratach!! oświeciłeś mnie, dzięki ci!

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 19, 2005, 21:00:02 pm »
Nie pisze, ze GCN to biedna konsola, pisze, ze ma bardzo malo biblioteke gier. Yamro napisal, ze lubi platformery - na GCN sa 3 platformery z ocena powyzej 80%, i nie sadze, ze jest ich duzo wiecej ogolnie. Na PS2 jest 15 platformerow z ocena powyzej 80 %. To chyba mowi samo za siebie. Nie chodzi o mozliwosc kupna 10 gier naraz, chodzi o to ze moze wybrac dokladnie to co go interesuje.

Bierzesz oceny z gamestatsa?
To ciekawe, ciągle piszesz oceny to, oceny tamto a jak przechodzi do najlepszej gry wszechczasów piszesz o MGS`ie3 (95%) któłry ma dwunaste miejsce, a Zelda Ocarina to shit na pierwszym miejscu (98%) a PS2 to najlepsza konsola, dziwne że najlepsza gra na nią jest na 7 miejscu (GTA:SA 95%), a RE4 na beznadziejnego Cube`a 3 :roll:
Oczywiście wszystko tutaj jest napisane z punktu widzenia Wudiego i nie ma nic związanego z moja opinią

yamro

• Pionier
  • *
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 19, 2005, 21:01:32 pm »
Faktycznie najlepszym rozwiązaniem byłoby posiadanie obydwu konsolek ale musze wybrać jedną, a tak właściwie to od początku zbierałem kase z myślom kupna PS2 ale zacząłem przeglądać tytuły na GC no i sie pogubiłem,   :cry: ehh a jeszcze tydzień temu myślałem  PS2 i nic więcej   :evil:

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 19, 2005, 21:06:58 pm »
Cytat: "dcf"
Cytat: "walker_san"

AHHHHHHHHH dzięki ci dzięki!!!!! czyli jednak nie przeszedłem jeszcze żadnej gry na ps2 ,bo gram na piratach!! oświeciłeś mnie, dzięki ci!

prosze nie nadinterpretowac tego co napisalem....

kingboo

• Proletariusz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 19, 2005, 21:08:25 pm »
Gier na GC jest bardzo dużo. Gracz zaczynający przygodę z gackiem teraz ma przed sobą ogromną bibliotekę wspaniałych gier a co najważniejsze gier z klimatem i świetną grafiką, a właśnie największą wadą PS 2 jest słaba grafika i taki sobie klimat.

JoJo

• Towarzysz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 19, 2005, 23:51:36 pm »
Cytat: "kingboo"
... największą wadą PS 2 jest słaba grafika i taki sobie klimat.

To była prowokacja ?  Mi jakoś grafa nie przeszkadza, a takie gry jak np. GoW robią wrażenie ! Co do klimatu to n/c jak dla mnie ten klimat rządzi , nie lubie strasznie cukierkowych gierek, a na nich opiera się głównie NGC :/

:arrow: yamro :Mówisz że lubisz platformówki : Jak 1,2,3 , Ratchet1,2,3 , Sly 1,2,3 , do tego 2 części Crasha mało ? A jeszcze napewno się dużo znajdzie.
 Co do horrorów do RE z horrorami ma tyle wspólnego co nic chyba tylko zombiaki, ktoś kiedyś dobrze powiedział że RE przy SH to gra dla grzecznych dzieci, nie rozumcie mnie źle, nie mówie że RE jest słabą grą bo tak nie jest ale jest to bardziej gra akcji niż horror. :roll:
When dreams become truth... Play Station 3

kingboo

• Proletariusz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 20, 2005, 00:15:41 am »
Cytat: "JoJo"

To była prowokacja ?  Mi jakoś grafa nie przeszkadza, a takie gry jak np. GoW robią wrażenie !

To nie była prowokacja tylko fakt.
PS2 ma (bardzo) przestarzałą konstrukcję jak na obecne standardy a co za tym idzie kiepską grafikę.
Chyba nigdy nie grałeś na GC lub X i nie miałeś porównania.

patras

• Towarzysz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 20, 2005, 00:35:26 am »
hmmmmmm ciekawa dyskusja sie wywiazała ale posiadanie dwóch konsol jest chyba idealnym rozwiazaniem :D jednak na korzyśc PS2 przemawia takze duza liczba tanich i dobrych gier-platyny, co prawda jest Players choice na NGC ale nie ma ich tak dużo no ale gacek jest tańszy :D

JoJo

• Towarzysz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 20, 2005, 10:48:00 am »

To była prowokacja ?  Mi jakoś grafa nie przeszkadza, a takie gry jak np. GoW robią wrażenie !

To nie była prowokacja tylko fakt.
PS2 ma (bardzo) przestarzałą konstrukcję jak na obecne standardy a co za tym idzie kiepską grafikę.
Chyba nigdy nie grałeś na GC lub X i nie miałeś porównania.

To prawda ps2 jest naj słabsze, dlatego że wyszło jako pierwsze, ale to nie znaczy że grafike fatalna. Ostatnie gry wyciskają wszystkie soki z tej konsoli i wyglądają bardzo dobrze. Grafika na innych konsolach jest lepsza , ale ta na ps2 mi nie przeszkadza i mu też nie powina przeszkadzać.  :roll:
When dreams become truth... Play Station 3

aliusz

• Towarzysz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 20, 2005, 10:52:11 am »
Zdecydowanie nie bierz PS2 - jest tam tyle hitów, że nie zdążysz ich wszystkich przemaglować do przez 3 lata:) NGC jest dobra - tyle, że jako 2 konsola, no chyba , że wystarczą Ci 2 świetne gry na rok...
"Sprzedamy miliard konsol xbox360" J. Allard E3 2005

kingboo

• Proletariusz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 20, 2005, 11:00:16 am »
Grafika na innych konsolach jest lepsza , ale ta na ps2 mi nie przeszkadza i mu też nie powina przeszkadzać.  :roll:

Ale raczej będzie.
Po przesiadce z PCta grafika PS2 robi naprawdę negatywne wrażenie.

aliusz

• Towarzysz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 20, 2005, 11:05:32 am »
Grafika na innych konsolach jest lepsza , ale ta na ps2 mi nie przeszkadza i mu też nie powina przeszkadzać.  :roll:

Ale raczej będzie.

Synku, jesteś żałosny......
"Sprzedamy miliard konsol xbox360" J. Allard E3 2005

kingboo

• Proletariusz
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 20, 2005, 11:08:26 am »
Cytat: "aliusz"
Synku, jesteś żałosny......

Nie bardziej od ciebie.
Dużo tym wniosłeś do tematu gratulacje :?

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 20, 2005, 11:13:14 am »

Ale raczej będzie.

Nie robi, na PS2 przesiadłem się z PC. Dla mnie zupełnie co innego, nie mówiąc o stałym framerate, który jest ważniejszy.

Don

• Gość
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 20, 2005, 12:03:56 pm »
Do yamro:

Proponuję poprzeglądac recki tytułów, które Ciebie interesują... Wsłuchiwanie się w opinie fanboyów (zarówno tych Sony jak i Nintendo) służy jedynie rozrywce, a nie konstruktywnym wnioskom. Ja właśnie zanim wybieram konsolkę to wertuję wszystkie dostępe periodyki, strony www, czytam recenzje (słowem - "napalam się" na granie na danej platformie).
Wybierając PS2 wchodzisz w system w którym gry są bardzo tanie (poszukaj na allegro - multum ofert używanych gier), jest ich wiele (większa szansa, że zainteresuje Ciebie coś o czym nie słyszałeś), jednak dużo gier to pozycje średnie lub syfy. Jesli nie masz odtwarzacza dvd to dodatkowym plusem jest to, że konsola może odpalać filmy...
GCN to specyficzna platforma. Gier mało, trudno je czasami dostać.  Na szczęście ich jakość jest bardzo zadowalająca (choć i tutaj zdarzają się potknięcia bo 3rd party developers nie znają wszystkich tajników systemu i ich gry multiplatformwe sa najsłabsze właśnei na kostkę, np. Need For Speed Underground2, Splinter Cell: Chaos Theory). Jednakże, jak słusznie tutaj zauważył Castor Krieg, na GCN w tej chwili jest tyle wyśmienitych tytułów, że nie będziesz się nudził przez dłuuuugi czas.

Ja pierwsze wybrałem PS2 (przekonało mnie do tego Pro Evolution Soccer oraz filmy dvd), a teraz uzupełniłem posiadany sprzęt o kostkę - to chyba najbardziej idealne rozwiązanie...

Do fanboyów:
Jesteście tak żałośni, że brak mi słów...

yamro

• Pionier
  • *
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 20, 2005, 13:22:57 pm »
Don ja od samego początku właśnie byłem zdecydowany kupić PS2 . Jednak kiedy zacząłem przeglądać tytuły jakie sie ukazały na obie platformy to to mnie zgubiło     :evil: od kilku dni przeglądam screeny, filmiki i czytam recenzje różnych tytułów na PS2 i GC i chodz na początku byłem zdecydowany na PS2 to jednak coraz bardziej mi sie wydaje że lepszym wyborem będzie włąśnie GC za którym przemawia także niższa cena i większa bezawaryjność, zwłaszcza że takie platformery jak Tak1i2, Spyro, Scaler ukazały się także na CG (chociaż tego ostatniego nie moge znależć w żadnym sklepie netowym z gierkami ;( ).

Misterbuu

• Gość
PS2 czy NGC? HELP ME
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 23, 2005, 21:27:54 pm »
Sam jestem posiadaczem Ps2,ale moge powiedzieć jedno:Otóż platformery na ps2 to tytuły które dopiero co raczkują w świecie gier.Oczywiście są to gry dobre,ale jeżeli chcesz naprawde sprawdzonej marki gier-bierz GCN.Gry są fajniutkie ,śliczniutkie ,i naprawde trudno o jakiś chłam w kategorii platformerów na GCN...A jak ci się znudzi łapanie gwiazdek czy coś w tym stylu-zawsze możesz przestudiować anatomię człowieka w RE4...:)