Ankieta

Jaki tytuł najbardziej chcielibyście ujrzeć podczas premiery PS3???

Devil May Cry 4
2 (7.1%)
Tekken 6
3 (10.7%)
Gran Turismo Vision
1 (3.6%)
Killzone 2
3 (10.7%)
Metal Gear Solid 4
8 (28.6%)
Motor Sport
1 (3.6%)
Jakiś nowy killer:)
10 (35.7%)

Głosów w sumie: 24

Głosowanie skończone: Lipca 02, 2005, 22:28:51 pm

Autor Wątek: Premiera=Gry-Bez wątpliwości!!!  (Przeczytany 6245 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Misterbuu

• Gość
Premiera=Gry-Bez wątpliwości!!!
« dnia: Lipca 02, 2005, 22:28:51 pm »
Tak jak w ankiecie...na jakie tytuły najbardziej liczycie podczas premiery najnowszej Grajstacji.Chodzi mi o tytuł który waszym zdaniem sprzeda tą konsolę podczas jej premiery.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 02, 2005, 22:30:49 pm »
szczerze to zedan z tych tylko jakas nowosc ktora zabije na smierc :D  :D , koniec z sequelami :!:  :!:  :!:  :!: ....wiem Motorsport to nowosc ale mnie takie gry nie jaraja..........

Misterbuu

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 02, 2005, 22:34:36 pm »
Ale przecierz te marki już udowodniły że potrafią zabawiać ludzi...a nowe to zawsze jest aż do premiery niepewne...

Player01

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 02, 2005, 22:53:03 pm »
Walker- zapomniales sobie przypomniec, ze wszystkie te gry to system-sellery (nie liczac KZ i Motorstorm, o ktorych malo iwemy).
Ja wybralem TEKKEN'a, Przy kupnie PS2 wybralem TTT, przy kupnie PS3 chcialbym miec TK6. Chociaz, jesli w zestawieniu tytulow startowych pojawia sie 2 gry z tej listy to na pewno kupie je od razu.

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 1
  • Gdzie jest Dickinson?!
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 02, 2005, 22:58:44 pm »
Ja bym naprawdę wolał jakiegoś mocarnego, nie-sequelowatego killera zamiast kolejnego Tekkena. :) .
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 02, 2005, 23:25:16 pm »
Cytat: "Misterbuu"
Ale przecierz te marki już udowodniły że potrafią zabawiać ludzi...a nowe to zawsze jest aż do premiery niepewne...

Idąc dalej tym tokiem myslenia należy wydawać tylko kolejne części uznanych serii, skoro "udowodniły, że potrafią zabawiać ludzi". Tylko idąc tym tropem - jakim cudem powstała pierwsza część takiego Tekken, DMC, MGS, czy GT? Ktoś musiał podjąć ryzyko, prawda?

Player01

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 02, 2005, 23:29:20 pm »
Prosze brac pod uwage to, ze mimo tytulu sa to nowe gry.
Ktos by wydal TEKKEN'a pod tytulem Jin's Legacy i bylibyscie zadowoleni?
Sztuka polega na stworzeniu tytulu, swoistej marki na rynku gier. Jesli uda sie zrobic cos swietnego, a potem sie to kontynuuje, sprawiajac, ze seria jest coraz bogatsza i coraz lepsza, to jest to magia.
Te gry zasluzyly sobie na szacunek graczy, te tytulu to symbole jakosci.

Misterbuu

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 02, 2005, 23:29:47 pm »
Tak, i nawet fakt faktem że nawet tym growym gigantom zdarzały się potyczki...wtajemniczeni wiedzą co mam na myśli...Należy jednak też zauważyć że gdy zaczynały niektóre z tych tytułów , growym runkiem żądziły troche inne prawa...

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 03, 2005, 00:05:06 am »
http://gamespot.com/ps3/driving/motorstorm/index.html?q=motorstorm
Chyba chodzilo Ci o Motorstorm a nie MotorSport.
Najlepiej sprzedadza sie pewnie same sequele z poprzednich generacji konsol Sony, bo ludzie wiedza czego moga sie spodziewac, ale ja musze to napisac- żygam tymi sequelami na konsole Sony. Ciale to samo, wiadomo czego sie spodziewac (nie pisze, ze wszytskie sequele takie sa ale wiekszosc). Tu trzeba jakiegos powiewu swiezosci, a nie DMC4, T6, GT5, itd.
Ja osobiscie najbardziej licze na Motorstorm bo to jakas innowacyjna gra, a trailery jak narazie urywaja leb. MGS4, pomimo, ze sequel to i tak bedzie swietna gra, bo Konami do kazdej kolejnej czesci przygod Snake wpakuja cos nowego, co uczynia z tej gry nowy tytul, a nie kolejnego sequela. Wiec licze rowniez na ten tytul.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 03, 2005, 07:46:40 am »
To tak. Primo - GT Vision to było Tech-demo jak wyglądałoby przeniesione GT4 na bebechach PS3, więc to nawet tytuł roboczy nie jest. Secundo to MotorStorm, a nie sport. A tertio, osobiście wybrałem, "jakiś nowy killer", bo za tym na pewno kryje się... HALO KILLER! :roll: :?  :(  :cry:

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 03, 2005, 08:56:52 am »
Cytat: "Player01"
Prosze brac pod uwage to, ze mimo tytulu sa to nowe gry.

To nie są nowe gry - jest tego poprostu więcej, lepiej, itd. Nowe gry to są Final Fantasy.

JaDaK

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 03, 2005, 14:48:07 pm »
MOim zdaniem powinny byc i sequele i nowe killer (tak zapewne będzie) kiedys bylo crash i spyro potem jak i ratchet teraz napewno jakies nowe platformery beda rzadzic. Napewno beda nowe killery jak i sequele beda kilerami. Ja najbardziej licze na God of War 2, DMC4, MGS4, FF 7 sequel i XIII i jakies nowe KIlerry

Player01

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 03, 2005, 17:44:04 pm »
Castor, a jak rozumiesz pojecie nowej gry?
Wszystkie sequele sa nowymi grami, chyba ze sa to gry sportowe.
Taki TEKKEN np. , historia ciagle jest kontynuowana, na dodatek gra wykorzystue nowy silnik graficzny i odmienny silnik walki od TK4.
Kazdy kolejny DMC bedzie dla mnie nowa gra, kazdy nowy KZ bedzie nowa gra. Ze sequel? To niech pozmieniaja wszystkie tytuly, zeby Castor byl usatysfakcjonowany. I tak zamiast TEKKEN bedzie Pu-pu Land, zamiast GranTurismo bedzie Race Race Bunny, a zamiast Devil May Cry bedzie Reddy Skinny Killy. Przy okazji zmienia Dante'mu barwe glosu i wlosow.
Wtedy te gry straca swoja wartosc w oczach wielu graczy. Sequele sa dobre, dopuki reprezentuja wysoki poziom. Te tytuly, to znaki rozpoznawcze danej firmy.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 03, 2005, 17:52:43 pm »
Taki TEKKEN np. , historia ciagle jest kontynuowana, na dodatek gra wykorzystue nowy silnik graficzny i odmienny silnik walki od TK4.

Ja bym powiedział, że 7 lat starszy, a nie nowy silnik graficzny.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 03, 2005, 20:23:16 pm »

Sequel jest grą wykorzystującą jeden lub więcej elementów z poprzedniej części, czyli już z definicji jest odtwórczy. Pytanie brzmi: jak bardzo odtwórczy? I dlatego sequele są złe. Nie mam nic przeciwko stwierdzeniu autorów: "Słuchajcie, tą grę stworzyliśmy w oparciu o doświadczenie w tworzeniu naszej poprzedniej gry XYZ". Ale niech to będzie nowa gra.

snake2000

• Towarzysz
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 03, 2005, 21:31:59 pm »
Metal Gear Solid 4 i liczę na Resident evil 5.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 03, 2005, 22:15:37 pm »
Spotkalem sie z wieloma wypowiedziami, ze GT4 bardzo przypomina GT3. I co? Moze powiesz, ze to rowniez nie sequel tylko nowa gra?

patras

• Towarzysz
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 03, 2005, 22:52:48 pm »
dla mnie najwazniejszy bedzie MGS4 normalnie kupuje w ciemno konsole na którą wyjdzie ta gra no i RE 5 ale tylko jesli bedzie w klimacie czworki :D

JoJo

• Towarzysz
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 04, 2005, 12:00:19 pm »
Co Wy macie do sequeli  :shock:  Przecież na każdą  nową konsole danej firmy wychodzą i będą wychodzić.
Takie marki jak : Tekken , Metal Gear Solid , Gran Turismo itd. są jeszcze za czasów psxa i są rozpoznawane na całym świecie więc czemu mieli by je zabijać ? Tym bardziej że mają za sobą miliony fanów ! Play Station 2 jest krytkowane cały czas przez ludzi twierdzących że wychodzą na nią tylko sequele (ale ponad 5000 tysięcy gier to sequele?)
Co do nowych konsol to myślicie że np. na Revo nie będzie kolejnej części Mariana , Zeldy i Pokemonów ? Albo na Xboxa360 - Halo 3 ,4 , PGR , Fable , NG i tak dalej , i tak dalej ...  :roll:
Firmy mają praktycznie 100 % pewność że zarobią kupe kasy na tych grach, chyba że okażą się gniotami !!! Kiedyś ludzie też pieprz*li że na psp będą tylko gry z psxa, ps2 i nie będzie nic nowego, a ja teraz jest ? Mase świetnych, nowych,orginalnych gier zapowiedzianych jest na psp  :twisted:
Mnie tylko wkurzają te cyferki 3,4,5,6,7 obok tytułów , jakoś głupio  to wygląda , wolałbym zamiast cyferek podtytuły i by było lepiej ;)

Nie chcecie grać na ps3 w mgs4,dmc4,killzone3,tekken6 itd. ? Wasza strata, ale napewno znajdziecie mase innych cudownych gier.
Wiemy już że robienie gier na nowe konsole będzie dużo kasy kosztować, więc firmy muszą najpierw zarobić troche $$ na znanych tytułach ,dzięki czemu powstaną nowe produkcje. Ale nie zabraknie też firm które zaryzykują  i stworzą odrazu coś nowego  :wink: Ja bym chyba pozabijał wszystkich w Konami jakby nie stworzyli nowych części Metal Gear Solid, Silent Hill i Pro Evolution Soccer bo kocham te gry !!  :roll:
Aha jeszcze jedno na ps2 wyszło conajmniej 10 mega killerów które nie są sequelami, jeśli ktoś jedzie tylko na orgianłach to jest ogromna ilość :)

Cytat: "Hubi"
Spotkalem sie z wieloma wypowiedziami, ze GT4 bardzo przypomina GT3. I co? Moze powiesz, ze to rowniez nie sequel tylko nowa gra?

Na jasne że przypomina wkońcu tu i tu chodzi o to samo czyli wyścigi czy nic nowego ;) Czemu nie dali możliwość wyścia z samochodu , najeb*nia kibiców z nudy , sterowania samolotami, masy scen erotycznych też sie zastanawiam. A tak na serio jeśli są ludzie którzy twierdzą że gt3 i gt4 to to samo to poprostu nie grali w te gry albo są chorzy :evil:
When dreams become truth... Play Station 3

Misterbuu

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 04, 2005, 12:07:36 pm »
MArtwią mnie tylko wypowiedzi panów z Ubi Soft...Otóż twierdzą oni ze jeżeli wymyślą coś innowacyjnego i naprawde fajnego to niebędą tego już pakować w ustabilizowane serie takie jak Splinter Cell czy Prince of Persia...Troche to martwi i nasuwa pytanie czy w odczuciu niektórych firm, sequel to poprostu poprzednia część z lepszą grafiką i poprawionymi błędami...Dziwna polityka...ale cuż...Pozatym wszyscy musimy pamiętać o graczach któży zwyczajnie nie znają się na grach,nie interesują sie tematem nowości..Poprostu wchodzą do sklepu i szukają jakiegoś znanego tytułu...Na to właśnie liczą ludzie z branży growej...Na sprawdzone marki,które już posiadają miejsce w sercu graczy.Inaczej jeszcze ta sprawe rozwiązało Konami.Oni poprostu każą długo czekać na MGS, pokazują screenu,robią smaka...:)I i tak ich gry wbijają sie na szczyty......

patras

• Towarzysz
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 04, 2005, 12:19:55 pm »
a propo tego czekania to jest właśnie najgorsze :x  a na dodatek my zawsze wszystko dostajemy na końcu-są oczywiście wyjatki-patrz polityka wielkiego N :D

CymbrO

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 04, 2005, 12:48:27 pm »
PES6 bo PES5 będzie jeszcze na tą generacje (i dobrze :twisted: )

Player01

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 05, 2005, 16:08:48 pm »
Jesli wg. kogos sequel to poprawiona grafika i drobne dodatki, to moze spokojnie stwierdzic ze sequele to scierwo, ale jesli chodzi o sequele swietnych serii, to drobne poprawki nie wchodza w gre. Porownajcie sobie TK4 i TK5, MGS2 i MGS3, DMC2 i DMC3, GT3 i GT4. Zadna z pozniejszych czsci nie jest drobna poprawka, kazda oferuje wystarczajaco nowosci, zeby pojsc po nia do sklepu.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 05, 2005, 16:14:39 pm »
Ty i tak jexdzisz na samych piratach...

Misterbuu

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 06, 2005, 00:48:20 am »
Xellos,jak nie masz o czym to się nie wypowiadaj i zostaw w spokoju Player'a bo to spoko ziom.Storazy więcej wie od ciebie...I umie bronić swojej racji.Jakby nas było stać na orginały to byśmy je mieli! :evil:  :evil:  :evil:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 06, 2005, 00:57:09 am »
Normalnie się wzruszyłem... Znowu skrzywdziłem biednego Playerka... Ale on wie 100 razy więcej ode mnie i w dodatku siedzi codziennie na IGN i Gamespocie, sam mógł odpowiedzieć na mojego posta...

Player01

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 06, 2005, 01:23:33 am »
I odpowie :twisted: (nabity post, to dobry post).
Nie wiem co ma piractwo do tego tematu, ale: moja biblioteka gier na PS2 skladala sie w 100% z gier oryginalnych. Moja biblioteka gier na XBox'a skladala sie z..... zaraz, zaraz, nie bylo zadnej biblioteki, wszystko mialem na HDD. Na PSP mam narazie jedna gre Wipeout: Pure (trafny wybor) i jest oryginalna.
Jesli piszac o piratach chodzilo ci o to, ze nie mam oka lub nogi to zmartwie cie - mam i to nawet 2 sztuki tego i tego. Nawet nie mam wlasnego statku, ale pracuje nad tym. Zostanmy w kontakcie, bo jak juz sobie kupie ten statek to ktos bedzie mi musial czyscic poklad (w mysl powiedzenia, zadna praca nie hanbi).

Misterbuu

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 06, 2005, 02:47:57 am »
LOL!!!!! :D

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 06, 2005, 02:57:29 am »
To było żenujące... :roll:

JaDaK

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 21, 2005, 13:56:14 pm »
Cytat: "Castor Krieg"

Sequel jest grą wykorzystującą jeden lub więcej elementów z poprzedniej części, czyli już z definicji jest odtwórczy.

Jeśli tak jest to chyba każda gra jest sequelem tylko pod innym tytułem bo kazda gra posiada cos w sobie co inna... :roll:

nochance

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 21, 2005, 16:13:50 pm »
Nowy pomysl powinien sie teraz pojawic na polu hardware'owym, jesli chodzi o software natomiast, to ja sie sequeli nie boje.
Najchetniej przyjalbym TTT2 na starcie PS3.
Są 3 rodzaje ludzi na Ziemi, tacy którzy potrafią liczyć i tacy którzy nie potrafią.