Za przykłady podałeś RPG a zauważ że skradanki starzeją się szybciej.Taki MGS ma już 7 lat i czy wciąż jest mocarną grą jeśli chodzi o system(bo o inne elementy mocarny będzie zawsze).
Odpowiedziałeś sam sobie na własne pytanie? Hmm... MGS ma 7 lat i jest mocarną grą- to nie ulega wątpliwosci. Dokładnie tak jak wspominałem o wczesniejszych tytułach.
Co tam potrafi Snake???
Widać wystarczająco, by wciąż zachwycac nowych graczy w 7 lat po wydaniu.
Doom ma 12 lat i wciąż jest mocarną produkcją FPP zmiatającą najnowsze superprodukcje bez mrugnięcia okiem???Powtarzam więc:starzenie się gier należy uwzględniać na każdym kroku
Jeśli chodzi o grafikę tylko...
A IMHO Doom nie jest mocarny- nigdy nie lubiłem tej serii, też zreszta średnio przepadam za fpp (poza genialnym System Shock 1 i 2). Ale dla kogoś może i być mocarny.
Co do recenzji to czytam je od dawna i jakoś nigdy jeszcze przy wyborze gry się nie zawiodłem.A ty co.Idziesz do sklepu i kupujesz w ciemno???Pozatym na temat dzieła Rockstar mam własne zdanie.
Ja mam tak, że najczęściej pół roku przed premierą już wiem, że tą gierke będę miał- potem na gamefaqs czytam kilka recek z róznych źródeł, ściągam trailery i podejmuję decyzję. I tak- czasem tez kupuję w ciemno- 2 razy się naciąłem w ten sposób jednak. Lionheart (bo tytuły Black Isle kupowałem w ciemno- najlepszy team, razem z blizzardem), oraz Fallout Tactics (nie było tragiczne- jednak zawód jak cholera)
Twoje uzasadnienie dało mi do myślenia...czy w Manhuncie zabija się bezsensownie?NIE!!!Usprawiedliwione jest to przez scenariusz(reżyser każe Cashowi zabijać).Proste prawda?
Ouch... great...
Nie ma to jak genialny scenariusz...
A jeśli niepodoba ci się brutalność(bo jest "bezsensowna" - o zgrozo )to poco wogóle za Manhunta się zabierałeś...
Bo nie przekreślam jakiegoś tytułu jeśli jest brutalny czy jakiś inny- żeby chociażby się na jego temat wypowiadać, lubię się na tym znać.
I stała się jedną z najbrutalniejszych gier na świecie...Tak miało być!!!Są ludzie którzy takich gier potrzebują...
Smutne. Takim ludziom powinno się szczególnie ograniczać dostęp do takich rzeczy i do ostrych przedmiotów...
Niemiałem zamiaru tego mówić ale moja ocena dla tej gry jest jak najbardziej właściwa.Zauważyłeś, że oni mówili tylko o grafice i rozgrywce z którymi to i tak nie do końca się zgadzam
Ja grafiki (i chyba nikt inny nawet) nie wypominałem, bo to nie jest najwazniejszy element. A rozgrywka? Jeez! Przecież na to składa się cała gra... chyba
fabuła(wszak to nie poziom MGS'ów ale i tak jest nieźle!)
plusy:klimat, gangi, Cash,snuffy,muzyka,dźwięki...a pozatym dobry system walki,fabuła i żywotność tej produkcji
A jednak fabuła...
Podsumowując- podnieca cię brutalne mordowanie w manhunt'cie i kręci rozbudowana fabuła (kazał zabijac i zabija. Koniec fabuły).
Moja rada- odstaw na jakiś czas konsolkę i idź pograc w piłkę na świezym powietrzu- nie zabieraj żadnych ostrych i kanciastych narzędzi...