Autor Wątek: Dlaczego zabijamy?  (Przeczytany 16422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Castor

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 22, 2005, 03:36:28 am »
Ja chcę zostać zawodowym żołnierzem . . . uczestniczyć w misjach . . .

. . . możliwe, że kiedyś będę musiał :/                :|

dcf

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 0
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 22, 2005, 10:14:16 am »
Cytat: "Enori"
Podobnie, jak Tarniak, zabijam owady i nie zwracam uwagi na los osieroconych malutkich owadów, nie myślę, że będą płakać po rodzinie itp. Wiem, jestem bezduszny :lol:
Nie wyobrażam sobie mnie zabijającego człowieka :shock: chyba nigdy tego nie zrobię.

Ja stawiam zwierzęta (w tym owady) na równi z ludźmi.

Palli

• Budowniczy socjalizmu
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 22, 2005, 10:17:23 am »
Cytat: "dcf"
Cytat: "Enori"
Podobnie, jak Tarniak, zabijam owady i nie zwracam uwagi na los osieroconych malutkich owadów, nie myślę, że będą płakać po rodzinie itp. Wiem, jestem bezduszny :lol:
Nie wyobrażam sobie mnie zabijającego człowieka :shock: chyba nigdy tego nie zrobię.

Ja stawiam zwierzęta (w tym owady) na równi z ludźmi.

Bedac w jednym pokoju z szerszeniem bedziesz staral sie z nim zaprzyjaznic czy zabic?  :wink:

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

dcf

• Pawka Morozow
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 22, 2005, 10:20:02 am »
Ta ,ale wiesz .....
Osoba "x" mówi "mikołaju jestem grzecznym chłopcem, nigdy nikogo nie zabiłem" ,a tak naprawdę życie przez osobę "x" skończyło 50 komarów ,100 much , 10 os.Chodzi mi o taką degradację .Wudi napisał ,że po to wywalczyliśmy sobie górną pozycję w łańcuchu pokarmowym, a muchy jesz?

oscyp

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 22, 2005, 10:39:18 am »
nie, ale w przeciwieństwie do muchy JA nie jestem odgórnie zaplanowany do bycia nośnikiem chorób i innnych syfów i nie uprzykaszam jej zajęć poprzez "zaczepki-podlotki".  a z drugiej strony  przed kamera dla popisówy pare robaków zjadłem juz ...  :oops:

dcf

• Pawka Morozow
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 22, 2005, 10:43:39 am »
Cytat: "oscyp'"
JA nie jestem odgórnie zaplanowany do bycia nośnikiem chorób i innnych syfów i nie uprzykaszam jej zajęć poprzez "zaczepki-podlotki".  

Ale ty (jako człowiek) zanieszczyszczasz środiwsko ,na jedno wychodzi ,mucha ma gówno na nogach ,a twoje gówno spływa do rzek (nie wszędzie są oszczyszczalnie)

oscyp

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 22, 2005, 10:53:44 am »
masz racje. tylko jeśli ta mała mucha  przenosi choroby zagrażajace w jakis mniejszy lub większy sposób mojemu zyciu, jesli może przez nia spotkać mnie krzywda to jest czymś w rodzaju mojego wroga, tak jak małe słodkie bakterie. dlatego poza komarami i muchami nie zabijam owadów. a zwierzęta jem, bo sa po to aby zapwnic mi pożywienie.

dcf

• Pawka Morozow
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 22, 2005, 10:58:14 am »
Muchę zawsze można odgonić ,ale jak jużkomar się wbije to lepiej mu zmiażdżyć ciałko (wtedy można to nazwać samoobroną)

Tarniak

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 22, 2005, 10:58:20 am »
DCF: Na równi z ludźmi? Czyli ja rozumiem, że jeśli komar pije z ciebie krew to go głaskasz, bo musi biedaczysko się odżywiać! Mam rozumieć, że jesteś wegetarianinem. Bo chyba zabitych ludzi nie zjadasz, a są na równi z ludźmi wg twojej teorii nieprawdaż? Wobec twojej teorii, zabicie karpia na wigilię to to samoco zabicie człowieka... :roll:

dcf

• Pawka Morozow
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:03:42 am »
Chodzi mi o nieuzasadnione zabijanie.....człowieka nie zabijesz bez motywu.. niech za przykład służą te foki

Tarniak

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:05:00 am »
Ej no ale korzonki można jeść? Jedzenie mięsa w naszych czasach też jest nieuzasadnionym zabijaniem. :roll:

Enori

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:06:12 am »
Rotfl, na równi stawiasz owady i ludzi?
Nieuzasadnione zabijanie? Przyznam się, że nawet celowo zabiłem kiedyś pająka, dcf, i za to skazałbyś mnie na więzienie czy cuś? Możliwe, że bez żadnego celu rozdeptałem też wiele mrówek, mam pokutować, tak?

dcf

• Pawka Morozow
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:06:32 am »
Jest uzasadnione chęcią przetrwania (z drugiej strony owoce/warzywa też zapewniają przetrwanie, więc mięso nie jest niezbędne).
Chodzi mi o traktowanie zwierząt na równi z ludźmi na płaszczyźnie egzystencyjnej...nie chodzi mi tu o emocje.....

Tarniak

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:08:11 am »
(z drugiej strony owoce/warzywa też zapewniają przetrwanie, więc mięso nie jest niezbędne).

Przecież DOKŁADNIE to napisałem :?
Enori: Ja bym Cię sprzątnął :D

dcf

• Pawka Morozow
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:09:06 am »
Myślałem ,że piszesz to złośliwie -_-

Enori

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:11:07 am »
Chodzi mi o traktowanie zwierząt na równi z ludźmi na płaszczyźnie egzystencyjnej...nie chodzi mi tu o emocje.....

No tak, powinny być wytyczone drogi dla mrówek na chodniku, powinniśmy budować im domy i pomniki. Dobra, tyle ode mnie w tym temacie, nie zgadzam się i tyle.

dcf

• Pawka Morozow
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:12:15 am »
Chodzi mi bardziej o to ,że tak samo one jak i my mają prawo do zycia

Tarniak

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:15:25 am »
To znaczy z mojej storny to było złośliwe, ale nie wymyślone, bo taka jest prawda. Ale mam to gdzieś, ja tam schabik lubie, komary zabijam :twisted: (nie pójdę do nieba :P) itd. Jest jakaś wiara, gdzie goście chodzą z takimi miotełkami i przecierają sobie drogę, bo wiara zakłada to co ty sobie wymyśliłeś. Więc lepiej nie deklaruj się jako katolik, bo to nie tędy droga :P.

Wole nie myśleć co będzie z tymi którzy tępią stonkę ziemniaczaną :mrgreen:

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:18:50 am »
fakt jest faktem ,ze czlowiek jako jedyna istota na ziemi zabija bez powodu( bo trudno powodem nazwac zabijanie dla skory, rogow, przyjemnosci...), kazde inne zwierze zabija aby zyc albo broniac swego terytoeium, itd, nie mowiac o tym ze zwierzeta instynktownie zachowuja rownowage w srodowisku,a ludzie burza ja bez skrupolow...czlowiek to najwieksza choroba ziemii................

Tarniak

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:22:41 am »
Ta, no ale stawianie owadów na równi z ludźmi jest IMO...chore... i nadawanie im prawa do życia równego nam, też jest chore. Tyle ode mnie EOT.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:28:21 am »
kazdy ma takie samo prawo do zycia, z tym ze owadow jest wiecej nie bez powodu, one gina czesciej, a wiecie np ze mucha domowa zyje tylko 48 godz po przeobrazeniu z larwy???, a sa owady ktore caly cykl zyciowy zamykaja w kilku godzinach, fajnie nie :wink:  :wink: , a patrzac inaczej ...dlaczego czlowiek ma miec wieksze prawo do zycia niz np krokodyl.....krokodyl jest zagrozonym gatunkiem a gdy zabije czlowieka( przeciez on ma w dupie co zje to jest dla niego zarcie tylko), to wtedy ludzie sie mszcza i zabijaja 20 krokodyli .....jeszcze troche do niektore zwierzeta bedziemy mogli tylko w zoo zobaczyc, nie wspominajac o tym ze czlowiek sam doprowadza do swej zaglady eksploatujac naturalne surowce bez umiaru i wycinajac lasy deszczowe ktore przeciez zaopatruja nas w tlen.....kiedys sami sie zabijemy ot co :twisted:  :twisted:

Tarniak

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:48:37 am »
O musze wiedziałem o tych "innych" już nie, co nie zmienia faktu, że mają prawo do życia jeśli mnie nie atakują. Jeżeli wypija ze mnie krew komar, to nie odłoże go na bok tylko pierdyknę tak, że rozłoży się na czynniki pierwsze. Naturalna obrona prawda? :? W końcu krew jest mi niezbędna do życia.

thirian

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:51:04 am »
dcf - jak mama poda ci na talerzu schabowego, to też się idiotycznie zastanawiasz czy biedny prosiak cierpiał jak go zażynano? Chyba nie. Zabijanie zwierząt to normalka - owadów? - czemu nie (przecież mnożą się w błyskawicznym tempie). Faktem jest że człowiek często przegina pałę w tępieniu zwierząt, które są na skraju wyginięcia, ale przyjmij do wiadomości że są też ludzie którzy walczą o prawo do życia nawet dla rekinów ludojadów czy krokodyli. Ostatnio w amerykańskim piśmie naukowym uczeni stwierdzili, że mają zamiar "zasiedlić" prerię Ameryki Północnej zwierzątami pochodzącymi z Afryki (lwy, gepardy, antylopy w hameryce? czemu nie!).
Czym innym jest zabicie drugiego człowieka - prawie zawsze dla jakiejś korzyści (nieważne czy moralnie usprawiedliwionej). Mamy poprostu zakodowaną autodestrukcję (jedni mniej drudzy bardziej). Gdyby było inaczej, to nie było by wojen (jakoś niemożliwe jest pokojowe załatwienie pewnych spraw - zresztą na wojnie można zbić niezły interes ->produkcaj broni).
A porównanie życia muchy do życia ludzkiego to rzeczywiście niezbyt mądre posunięcie - jeśli zabiję muchę, to wiem że nie ma ona skomplikowanych procesów myślowych, nie okazuje uczuć, nie troszczy się o swoje potomstwo, (choćby jak psy) a jedynym celem jej egzystencji jest nażreć się i się ślepo reprodukować (pies przynajmnie okazuje przywiązanie i stanie w Twojej obronie jak będzie działa Ci się krzywda - traktuje Cię jak członka stada).

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 22, 2005, 11:59:47 am »
zabijanie komarow, much, os itd to jest system obronny czlowieka, przeciez nie powiesz komarowi zeby se poszedl.... :wink:  :wink: , pamiatajmy tez ze czlowiek nie jest na szczycie lancucha pokarmowego, w sumie czlowiek jako istota jest slaba i krucha, gdyby nie nasza inteligencja to bysmy juz dawno byli na wymarciu( bo co zobisz sam na sam z lwem, wilkiem czy innym drapieznikiem???????????? )

Palli

• Budowniczy socjalizmu
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 22, 2005, 12:03:26 pm »
Czlowiek jako jedyna istota zyjaca posiada pelnie swiadomosci. Stawianie jej na rowni z owadami jest dla mnie chore :/ No, ale kazdy ma prawo do wlasnych pogladow...

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 22, 2005, 12:16:04 pm »
Palli ja nie stawiam na rowni czlowieka z owadami???, ale prawda jest ze czlowiek sie za bardzo wywyzasza, BTW skad wiesz ze posiadamy pelna swiadomosc :wink:  :wink: , a od owadow mozna sie wiele nauczyc, np karaluch jes towadem ktory zyje juz miliony lat i bedzie zyl miliony lat po nas....ciekawe nie :wink:  :wink: , no ale temat jest o zabijaniu :twisted:  :twisted: , a ze mamy pelna swiadomosc gdy zabijamy to nas w pewnym sensie pograza, przeciez my jako wyzsza i baardziej inteligentna rasa nie mozemy sie znizac do poziomu zwierzat i zabijac :wink:  :wink:

Palli

• Budowniczy socjalizmu
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 22, 2005, 12:31:03 pm »
Walker - nie mowie, ze TY stawiasz czlowieka na rowni z owadami - mowie, ze robi to dcf.
Niech mi ktos pokaze osobe ktora przestrzega sformulowanych tutaj praw. Owad - niech sobie zyje - dopoki nie wkroczy na moje terytorium - wtedy moge z czystym sumieniem siegnac po gazete i zdzielic insekta ;)

Co do pelni swiadomosci to polecam artykul Czeslawa S. Nosala - "Na szczycie psychiki", Charaktery nr 2 (73) Luty 2003.

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 22, 2005, 15:57:57 pm »
Cytat: "Castor"
Ja chcę zostać zawodowym żołnierzem . . . uczestniczyć w misjach . . .

. . . możliwe, że kiedyś będę musiał :/                :|

Jako żołnierz nie musiz być łajdakiem. Równie dobrze możesz być człowiekiem który na wojnach ludzi będzie wyzwalał z niewoli. Nie patrz na to jak jakiś śmierdzący hIPIS!!

Bo jak nie to naślę na Was swojego kota. Już on się Wami zajmie!!!;PPPPP

Spike

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 22, 2005, 16:07:05 pm »
Palii i inni ale to czlowiek wkracza na terytorium zyjacych zwierzat i  niszczy ich naturalne srodowisko dla uprawy pol lub drewna i to jest chore, czlowiek jest istna szarancza :mrgreen:

dcf

• Pawka Morozow
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 22, 2005, 16:33:34 pm »
Geez dałem te owady na przykład.....jako zwierze ,bo akurat je najczęściej zabijamy.
dcf - jak mama poda ci na talerzu schabowego, to też się idiotycznie zastanawiasz czy biedny prosiak cierpiał jak go zażynano

Tak ,ale po chwili dochodzę do wniosku ,że w tysiącach innych domów też teraz jedzą schabowego i nawet jeśli ja go nie zjem to i tak to nic nie da[/quote]

_Music

• Łajka
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 22, 2005, 21:30:24 pm »
Jako żołnierz nie musiz być łajdakiem. Równie dobrze możesz być człowiekiem który na wojnach ludzi będzie wyzwalał z niewoli. Nie patrz na to jak jakiś śmierdzący hIPIS!!

No tak... popatrz na wojska które wyzwalają spod okupacji (Irak)- to że przy takiej akcji trzeba zabić z kilkanaście, bądź kilkaset tysięcy ludzi (w tym 1/4 niewinnych) to fakt, który jest wliczany już podczas planowania inwazji...
Aha- żołnierz musi zabijać na zawołanie, bo za to mu płacą i taka jego rola jakbyś nie wiedział...

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 23, 2005, 17:59:16 pm »
Cytat: "_Music"

No tak... popatrz na wojska które wyzwalają spod okupacji (Irak)- to że przy takiej akcji trzeba zabić z kilkanaście, bądź kilkaset tysięcy ludzi (w tym 1/4 niewinnych) to fakt, który jest wliczany już podczas planowania inwazji...
Aha- żołnierz musi zabijać na zawołanie, bo za to mu płacą i taka jego rola jakbyś nie wiedział...

Wiem, wiem. Ale nie zapominaj, że wojna nie jest najgorszą rzeczą na świecie. Najgorszy jest terror. Zauważ, że gdyby nie tacy Alianci i partyzantka okupowanych krajów takich jak Polska w czasie drugiej wojny światowej to tamta wojna była by nazywana "Terrorem Ogólnoświatowym". Poza tym wiedz, że kiedyś też byłem przeciwny wojnie w Iraku, ale im więcej ci łajdacy ( czyt. terroryści ) zabijali niewinnych ludzi ( w tym swoich ) tym bardziej zacząłem twierdzić, że George Bush ma rację. Bo czy w końcu musi być tak, że są na świecie ludzie którzy zabijają swoich bliźnich bez opamiętania?? Czy mamy żyć ciągle w strachu, że jakiś ( że tak ujmę ) "fanatic of hate" zabije nas i naszych bliskich?? Wojna tym się właśnie różni od terroru, że są na niej przeciwne strony barykady z których jedna przynajmniej po części walczy w imię moralnej wartości jaką jest pokój. Wiem, wszyscy mówią, że GB chce bezpośredniego dostępu do ropy, ale czy wszyscy jego żołnierze tego chcą?? Poza tym co można powiedzieć o terrorystach?? Ludziach którzy zabijają każdego dnia wielu niewinnych ludzi?? Żołnierze amerykańscy chcą to właśnie zmienić i pomóc ludziom narażonym na ataki tych bandziorów.
PS. Nie zapominaj, że żołnierze to także ofiary wojen. I właśnie z myślą o nich któregoś dnia przeleję na płótno swoje dzieło jakim jest "Janczar" - obraz dedykowany żołnierzom z całego świata ( wybaczcie mi to, że znów śnię na jawie ==" ).

Spike

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 23, 2005, 18:36:52 pm »
Yoshi fajnie ci sie gada siedzac w wygodnym foteliku ze terrorysci sa zli  itd. tylko co bys zrobil gdyby ameryknaie zbombardowali ci caly dom  i zgineli twoi wsyzscy bliscy?? a tak sie wlasnie dzieje i pozniej wkraczaja w orgranizacje terrorystyczna cchac pomscic tych wszystkich zabitych. A zginelo ich tyle ze nie ma slow

Nesser

• Obywatel
  • **
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 23, 2005, 21:48:42 pm »
W sumie to kazdego dnia w jakis sposob, czesto nawet nieswiadomie stajesz sie morderca. Wedlug doglebnej interpretacji slowa "morderstwo", jedzenie miesa byloby profanacja zwlok, ale przekonaj tu swiat do pogladow wegetarianskich. Wychodzisz z domu i nawet nie myslisz o tym,ze wystarczyl jeden Twoj krok do tego, zeby zginela powiedzmy mrowka, spokojnie budujaca sobie dom...
Miejsce na podrobienie mojego podpisu: _________.

JimDeGriz

• Proletariusz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 23, 2005, 23:03:29 pm »
ja zabiam swoie serce jak oglądam taką wisłe  :(

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 24, 2005, 18:05:39 pm »
Cytat: "Spike"
Yoshi fajnie ci sie gada siedzac w wygodnym foteliku ze terrorysci sa zli  itd. tylko co bys zrobil gdyby ameryknaie zbombardowali ci caly dom  i zgineli twoi wsyzscy bliscy?? a tak sie wlasnie dzieje i pozniej wkraczaja w orgranizacje terrorystyczna cchac pomscic tych wszystkich zabitych. A zginelo ich tyle ze nie ma slow

W tym zabijając swoich dla jakiś utopii, a także niewinnych zakładników. Mówisz o nich jak o normalnych ludziach, ale czy Ty byłbyś gotów w ramach zemsty porywać samolto pełny niewinnych ludzi by przy jego pomocy wymordować ludzi w pewnym budynku ( remember World Trade Center!!! ), albo porywał kolejnych ludzi niezwiązanych z owym konfliktem i zabijał ich za niespełnienie jakiegoś niewykonalnego Ultimatum??? CZY TO JEST TWOIM ZDANIEM MORALNE??!!!!!! Pytasz się jakbym się zachował gdyby ktoś zamordował moją rodzinę. Sam zadaj sobie to pytanie. I zrozum, że to jest właśnie jeden z powodów tej wojny. To właśnie Amerykanie i Rosjanie ( ostatnio ) walczą z tymi bandytami, gdyż ci wymordowali nieraz jeden niewinnych ludzi takich jak Ty sam i zagrażają innym. Jeśli mieszkasz w dużym mieście bądź pewny, że może się zdażyć tak, że sam staniesz się ofiarą terrorystów. I wątpię byś po tym trautaycznym wydażeniu nadal ich bronił.

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 24, 2005, 19:24:13 pm »
czy Ty byłbyś gotów w ramach zemsty porywać samolto pełny niewinnych ludzi by przy jego pomocy wymordować ludzi w pewnym budynku

Nie no, nie róbmy z terrorystów potworów. Z ich punktu widzenia wyżynają bezbożnych (niewiernych..?) - to przecież prawie że dobry uczynek (no ba). Poza tym za taką akcję, mają zapewnione miejsce w niebie i to bez kolejki. Oczywiście mowa o terrorystach w turbanach.

_Music

• Łajka
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 24, 2005, 19:33:14 pm »
No tak- pranie mózgu robi sieczkę pod tymi turbanami.

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 24, 2005, 19:38:33 pm »
A jeśli na serio idą potem do nieba? Bynajmniej nie chciałem zaatakować ludzi w turbanach, zawsze znajdzie się powód by zabic kilku niewinnych. Osobiście nie wiem jakbym zareagował, gdyby nagle głos z nieba kazał mi zarobić coś, że tak powiem, odjechanego ("Von Zayu, tak do ciebie mówię leniu, rusz te cztery litery i chodź, pomożesz mi w czymś. Będzie nagroda").

_Music

• Łajka
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 24, 2005, 22:14:55 pm »
Nie jestem specem, ale nie sądzę żeby słyszeli głos Boga pod turbanami...