Autor Wątek: Dlaczego zabijamy?  (Przeczytany 16317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dcf

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 0
Dlaczego zabijamy?
« dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:20:41 am »
Ok, podejmuję kolejny temat.
Co myślicie o zabijaniu? Dlaczego zabijamy?
Czasem zastnawiam się, po co zabijamy takie muchy? Przecież nie wynika to z instynktu samozachowawczego (co taka mucha może zrobić?Najwyżej wejdzie z gównem na kanapkę), a przecież pierwszym odruchem gdy taka usiądzie jest zmiażdżenie (na miazgę).Przecież przykazanie mówi nie zabijaj.....
Tym razem bez ankiety

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:27:25 am »
proste niektore zachowania czlowieka opieraja sie na instynktach, chodzi o to ze np taka mucha lata ci denerwuje cie, a ty se myslisz co ta mala %$#@ bedzie mi tu latac i srac mi na glowe....no i chlast, z komarami jest jeszzce gorzej bo sie uganiasz caly pokoj za jednym, a przeciez co on ci zrobi wypije troche krwi i tyle...ale chwila to moja krew niech sie od niej odp^%$ trzeba sie bronic:P:P.....a wiecie ile roznego rodzaju owadow i innych zyjatek zabijamy dziennie chodzac po prostu, a wiecie ze czlowiek w ciagu snu przecietnie zjada 2 pajaki na tydzien????? ludzie to mordercy LOL

PS. tak ogolnie to glupi temat:P:P

Shadowek

• Kapitan Żbik
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:28:40 am »
BEZ ANKIETY !? Ja i tak wyrażę swoje zdanie : POCAŁUJ MISIA W POMPKĘ :) , a tak na serio taka mucha nie żyje długo, skracam tylko cierpienia :twisted:  wole nie zjeść razem z serem jej gówna, może bym nawet nie poczuł ale to by  bardzo wpłynęło na mnie potem (myłbym zęby 10 razy dziennie) :P A pozatym nienawidze robali i je tępie , zabijam, a jeśli komuś pasuje to może pójść z tym do spowiedzi  8)

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:29:18 am »
Pierwszym odruchem jest odpędzenie muchy - małe dziecko nie zabije owada. Dopiero potem rodzi się myśl - "a gdyby tak sk** dać nauczkę" i osoby z odpowiednimi predyspozycjami zaczynają krwawą rzeź. Odruch jak najbardziej poprawny - akurat mucha to pół biedy, ale jeśli mucha ma na drugie "tes-tse" staje się poważnym zagrożeniem. Poza tym przywołane przykazanie ma założenia...

Shadowek

• Kapitan Żbik
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:30:52 am »
@DCFighter, nie możesz spać ? O 10 rano ? Zwykle to ja sie budze o tej porze :P Chyba że wczoraj tyle na chacie siedziałeś że dopiero poszedłeś xD

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:31:14 am »
Cytat: "Shadowek"
BEZ ANKIETY !? Ja i tak wyrażę swoje zdanie : POCAŁUJ MISIA W POMPKĘ :) , a tak na serio taka mucha nie żyje długo, skracam tylko cierpienia :twisted:  wole nie zjeść razem z serem jej gówna, może bym nawet nie poczuł ale to by  bardzo wpłynęło na mnie potem (myłbym zęby 10 razy dziennie) :P A pozatym nienawidze robali i je tępie , zabijam, a jeśli komuś pasuje to może pójść z tym do spowiedzi  8)

wiesz ze za zabicie robalka ktory jest zagrozonym gatunkiem grozi grzywna powyzej 1000zl, za jednego malego zuczka np:P:P, a i zauwazylem ze im jest sie starszym tym mniej sie stosuje ow preceder, w dziecinstwie to sie zabijalo wszystko co sie rusza i jest mniejsze od piesci..... :twisted:  :twisted:

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:32:26 am »
Cytat: "Von Zay"
Pierwszym odruchem jest odpędzenie muchy - małe dziecko nie zabije owada. Dopiero potem rodzi się myśl - "a gdyby tak sk** dać nauczkę" i osoby z odpowiednimi predyspozycjami zaczynają krwawą rzeź. Odruch jak najbardziej poprawny - akurat mucha to pół biedy, ale jeśli mucha ma na drugie "tes-tse" staje się poważnym zagrożeniem. Poza tym przywołane przykazanie ma założenia...

mucha tse tse sama w sobie nie ejst zagrozeniem, tylko bakterie jakie przenosi, nie wspominajac ze te muchy w Polsce nie zyje:P

Shadowek

• Kapitan Żbik
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:33:58 am »
Jedziemy do Egiptu i wystawiamy Walkera na "muchy" , zobaczymy czy pocaca czy zabije  :twisted:

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:35:20 am »
mucha tez czlowiek, a ze jak mnie zdenerwuje jak siedze przy kompie i wyrwe jej zas skrzydelka to inna sprawa....wczoraj rzucilem muche pajakowi :twisted:  :twisted: , sie najadl stefan jeden :twisted:  :twisted:

Shadowek

• Kapitan Żbik
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:36:25 am »
masz w pokoju pająki ... czyżbyś hodowle zakładał ? :P
PS , mucha nie jest człowiekiem :P:P

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:40:05 am »
mucha tez czlowiek 8) , a pajaki mam na ogrodzie a nie w pokoju 8)

Shadowek

• Kapitan Żbik
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:47:45 am »
Zapodaj zdjęcia ( no wiesz , chodze mi o czarne wdowy i tarantulle).
Good luck. :lol:

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:49:33 am »
nie rozmumiem o co ci chodzi??????? pajaka na ogrodzie nie widziales nigdy??? taki wiesz na sieci 8 nog???? to jest pajak wlasnie :wink:  :wink:

Shadowek

• Kapitan Żbik
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 18, 2005, 10:52:10 am »
No co ty, widziałem :P Ale mam nadzieje że tych masz bardziej urozmaicone gatunki od mojej hodowli (za szafą)  8)

snake2000

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 18, 2005, 11:44:18 am »
Ja tam też wyrzynam te cholerstwa,a nienawidze gdy śpie sobie a tu mi jakieś małe czarne gówno ze skrzydełkami bzyk bzyk robi nad uchem natrętnie.
Czasem wsytarczy tylko strzał z liścia i muszka leci gdzieś poturbowana,ale najcześciej  trzeba złapać za wyborczą i jej ostro przywalić(czyt.zrobić z niej miazgę).
Co do pająków to planuję hodowlę ptasznika  8)

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 18, 2005, 14:28:12 pm »
Ehhh...to musiał być temat DCF'a. :wink:
Zabijamy owady bo to szkodniki, łowimy i zabijamy ryby bo jeść chcemy...Czy jak zagryzie cie pies to pomyśli czemu zabił?Bo chciał się zabawić? Albo jak zostaniesz zagryziony przez lwa, to powie ci że głodny był...proste, prawo dżungli :wink:

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 18, 2005, 14:34:40 pm »
a komar gryzie bo jest ze sluzby zdrowia i pobiera dla nich krew :mrgreen:

Spike

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 18, 2005, 14:35:22 pm »
Pies dla zabawy nie zabija tylko jak czuje sie zagrozony a takie przypadki mozemy liczyc na palcach jednej reki w ciagu roku lub wcale  w przeciwienstwie do czlowieka ktory zabija wszystko z bardzo roznych pobudek

Player01

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 18, 2005, 14:36:57 pm »
Ech, ten system moralny czlowieka :/ .
Zwierzeta i islamisci ubijaja siebie nawzajem i sie nawet nad tym nie zastanawiaja, a zwykli ludzie pekaja nad muchami.
Po to nasz gatunek walczyl te tysiace lat, zebysmy znalezli sie na szczycie lancucha pokarmowego. Mozemy zabic wszystko i zawsze, problem w tym, czy bedzie nam to dokuczalo do smierci.

joshimitsu

• Towarzysz
Re: Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 18, 2005, 17:33:45 pm »
Cytat: "dcf"
Ok, podejmuję kolejny temat.
Co myślicie o zabijaniu? Dlaczego zabijamy?
Czasem zastnawiam się, po co zabijamy takie muchy? Przecież nie wynika to z instynktu samozachowawczego (co taka mucha może zrobić?Najwyżej wejdzie z gównem na kanapkę), a przecież pierwszym odruchem gdy taka usiądzie jest zmiażdżenie (na miazgę).Przecież przykazanie mówi nie zabijaj.....
Tym razem bez ankiety

Teraz w 100% na poważnie. Nie wiem dokładnie dlaczego zabijamy, ale czasem wydaje mi się, że my ludzie jesteśmy bliżsi maszynom niż zwierzętom ( z resztą kiedyś założyłem na innym forum temat "Czy człowiek to maszyna" ). W dzisiejszych czasach motywów kolejnych przypadków zabijania innych jest znacznie więcej niż kiedyś. Wiem, że mówię już o tym do bólu głowy, ale mam tutaj na myśli aborcję i eutanazję. Nie wiedząc czemu ludzie w przypadku aborcji nie zdają sobie zazwyczaj sprawy z tego, że unicestwiają przez nia życie. Kiedyś widziałem w TV USG aborcji i jako, że byłem wtedy jeszcze dzieckiem byłem przerażony tym co ujżałem na ekranie mojego telewizora. Mianowicie odcięto nienarodzonemu dziecku głowę. Niestety po śmierci Jana Pawła II ludzie w naszym bądź co bądź przeklętym kraju chcą jej coraz bardziej. Pamiętam to dobrze jakby to było wczoraj jak jakiś czas temu ktoś z posrtalu Onet.pl skrytykował szpitale imienia ex-Papieża, że nie udzielają takich zabiegów, innym razem ktoś w PUBLICZNEJ telewizji potępiałlekarzy za to, że w imię życia poczętego nie chcą ratować życia pewnej kobiety unicestwiając je. To jest naprawdę straszne i chociażby dlatego odważę się powiedzieć te słowa.
Ekhem: Bóg istnieje, ale my hOMO sAPIENS nie jesteśmy jego dziełem. Bo czy to co stworzyłby Bóg było tak bezduszne i okrutne?? My jesteśmy tylko maszynami, które ktoś zaprogramował na czynienie zła najgorszego - It's only truth, bad but real!!! I nie mówię tego tylko ze względu na aborcję czy eutanazję, ale jeszcze ze względu na zagrożenie ze strony terrorystów, szerzącą się przestępczość ( także wśród nieletnich ) oraz łamanie praw zwierząt ( ile to już zwierząt straciło życie, ile ich gatunków wyginęło dla uciech bogatych myśliwych, dla skór, mięsa, kości czy w imię nauki?? ). Czasami się nie dziwię dlaczego ma nadejść koniec ludzkości. Może jak wszyscy ludzie wyginą bezpowrotnie to na świecie zapanuje charmonia?? Może kolejne gatunki zwierząt stworzą doskonalszy i wspanialszy świat?? Może to brzmi głupio, ale ja głęboko wierzę w to, że kiedyś na tej planecie pojawią się stworzenia inteligentniejsze i doskonalsze od nas samych.

Bo jak nie to naślę na Was swojego kota. Już on się Wami zajmie!!!;PPPPP

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 18, 2005, 17:48:37 pm »
Cytat: "Don_Pedro"
Ehhh...to musiał być temat DCF'a. :wink:
Zabijamy owady bo to szkodniki, łowimy i zabijamy ryby bo jeść chcemy...Czy jak zagryzie cie pies to pomyśli czemu zabił?Bo chciał się zabawić? Albo jak zostaniesz zagryziony przez lwa, to powie ci że głodny był...proste, prawo dżungli :wink:

Pedro wiekszosc owadow to nie szkodniki.... i nie wiem czy wiesz ale wytepienie owadow oznaczalo by koniec zycie na ziemi.....lancuch pokarmowy sie klania:P

_Music

• Łajka
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 18, 2005, 22:56:32 pm »
innym razem ktoś w PUBLICZNEJ telewizji potępiałlekarzy za to, że w imię życia poczętego nie chcą ratować życia pewnej kobiety unicestwiając je. To jest naprawdę straszne i chociażby dlatego odważę się powiedzieć te słowa.

O- potencjalny sympatyk LPR?
To nie jest na temat- ale wtrącę tylko, że eutanazja powinna być jak najbardziej dostępna w każdym szpitalu, do 1 miesiąca chociażby. Nie będę wyjaśniał dlaczego, bo to offtop.

On- topic- zabijanie muszek i innego tatłajstwa nie działa na nasze sumienie- nie identyfikujemy się z czymś takim (nie myślimy sobie co czuje komar w danym momencie). Jak ktos wyżej dobrze powiedział- jesteśmy na szczycie łańcucha pokarmowego i tyle. Natura.

Sajmonek

• Obywatel
  • **
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 19, 2005, 09:15:22 am »
Jestem przeciwny zabijania MUCH poniewaz moj kolega mucha ma dopiero 13 lat!! I nie moze tak mlodo umzec!! :?  Nie dopuszcze do jego zabicia!! PRECZ LUDZIOM KTORZY ZABIJAJA MUCHY PRECZ!! :D

Shadowek

• Kapitan Żbik
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 19, 2005, 12:19:22 pm »
Cytat: "Sajmonek"
Jestem przeciwny zabijania MUCH poniewaz moj kolega mucha ma dopiero 13 lat!! I nie moze tak mlodo umzec!! Confused Nie dopuszcze do jego zabicia!! PRECZ LUDZIOM KTORZY ZABIJAJA MUCHY PRECZ!! Very Happy

Mateusz uspokój sie  8) Muszka jest fajny ale jest człowiekiem :P

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 19, 2005, 15:49:48 pm »
Cytat: "_Music"
O- potencjalny sympatyk LPR?
To nie jest na temat- ale wtrącę tylko, że eutanazja powinna być jak najbardziej dostępna w każdym szpitalu, do 1 miesiąca chociażby. Nie będę wyjaśniał dlaczego, bo to offtop.
LPR?? Raczej nie, ale i tak uważam, że to co napisałem jest słuszne. Pomińmy temat eutanazji ( ale tylko narazie!! ), choć i tak uważam, że ona jest złem. Ale aborcja?? Człowieku, czy Ty chciałbyś się nie urodzić?? Chciałbyś umrzeć przed narodzinami i to tylko dlatego, że zostałeś poczęty w gwałcie, albo Twoja matka była biedna??

On- topic- zabijanie muszek i innego tatłajstwa nie działa na nasze sumienie- nie identyfikujemy się z czymś takim (nie myślimy sobie co czuje komar w danym momencie). Jak ktos wyżej dobrze powiedział- jesteśmy na szczycie łańcucha pokarmowego i tyle. Natura.
Wątpię, wątpię by Bóg tworzył świat w któym słabsi giną na rzecz silniejszych. W Biblii było napisane, że to wina najplugawszego z gatunków stworzeń we Wszechświecie, czyli człowieka. Oburza mnie to, że my ludzie traktujemy zwierzęta jak stworzenia niższego rzędu, jak ścierwo którym w rzeczywistości to my jesteśmy. Fakt, jest kilku ekologów na świecie, ale oni patrzą na egzystencję zwierząt z punktu widzenia populacji, a nie jednostki. Zanim się obejrzymy, a to my staniemy się szczurami doświadczalnymi, zwierzyną łowną czy czymś w ten deseń. Wiem, że ostatnie zdanie w Waszej opini może być głupie i szalone, ale jak przypomnę sobie zjawiska takie jak kanibalizm, handel zwłokami czy wspomniana aborcja i eutanazja to nasuwa mi się jedna myśl, właśnie ta którą przedstawiłem wyżej. Z resztą wracając do tematu zwierząt i okrucieństwa ludzkiego wobec nich to pragnę dodać iż z każdym dniem rośnie liczba gatunków zwierząt którym grozi wyginięcie. Pewnie będziecie mnie uspokajać wypowiedziami opartymi punktem widzenia populacji, że to się unormuje. Ale ja się Was zapytam. Co się stało z Moa, Mamutami, Turami, Tygrysami Tasmańskimi czy w końcu innymi gatunkami ludzi?? A z resztą, gdyby przetrwały inne gatunki ludzi to pewnie były by one dyskryminowane, być może pojawiła by się kolejna subkultura która  dożyła by do ich wytępienia ( coś a'la obrońcy ludzkości z X-Menów ). Chyba tylko rdzenne ludy potrafią żyć w większej chamronii z naturą niż my, tzw. cywilizowani ludzie. Indianie przynajmniej uważają zwierzęta za swoich braci ( a ja podzielam ich pogląd ). Dlatego uważam, że my ludzie jesteśmy po prostu głupi, ba! Powiem więcej, jesteśmy najgłupsi na tej planecie i jedyne co jest wstanie to zmienić to wyginięcie wszystkich ludzi!!! :evil:

Player01

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 19, 2005, 15:52:40 pm »
W biblii jest napisane drogi joshimitsu, ze zwierzeta nie maja dusz niesmiertelnych. Dlatego sa gorsze od czlowieka, i tym samym usprawiedliwia nas to.

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 19, 2005, 15:58:41 pm »
Wątpię by głosił to Bóg, napisał to próżny i człowiek który wywyższał się nad innymi stworzeniami. Niedługo przekonamy się o tym, że nie mieliśmy racji gdy nastąpi koniec ludzkości :twisted:

Player01

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 19, 2005, 16:02:28 pm »
Tak pisze w biblii w starym testamencie, czyli sa to slowa Boga. Troche mnie to oburzyla, i w pewien sposob pobudzilo do refleksji, ale skoro Bog tak mowi to musi byc prawda :shock: . tym samm Bibla zniszczykla mi dziecinstwo, bo kochalem bajke: wszystkie psy ida do nieba :shock: .

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 19, 2005, 16:10:56 pm »
Daj spokój Player, od zarania dziejów ludzie dopowiadali sobie wiele rzeczy do słowa Bożego. Pamiętasz Marcina Lutra, który głosił iż Bóg po to stworzył pospólstwo by wielcy panowie mieli kogo uciskiwać?? Albo Kalwina który nakazywał tępić innowierców, czy może pseudo-papieży któzy nakazywali także tępić innowierców?? Czy Bóg im to kazał?? Nie!!! Ja wierzę w jedno. Mianowicie w to, że Bóg tworzył i pozwolił ewoluować kolejnym stworzeniom w miłości. Poza tym odpowiedz mi na pytanie. Czy gdybyś Ty był Bogiem to czy Tobie nie było szkoda tego wszystkiego co powołałeś do życia?? Ja wierzę głęboko w to, że zwierzęta też mają duszę, a to dlatego, że są świadome swojego życia i też mają swój rozum. Mało tego, wszystkie znaki wskazują na to, że gdy ludzie w końcu wyginą i to bezpowrotnie na Ziemii panować będą właśnie one i jak sądzę przewyższą nas swoją doskonałością. Ten okres nazywam Erą Omega. Chyba domyślasz się dlaczego?? W końcu Omega w Biblii oznacza koniec ludzkości.

Player01

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 19, 2005, 16:12:49 pm »
ty nierozumiesz : Tak pisze w STARYM testamencie. Tak bylo tam napisane ZAWSZE, od dnia premiery w Empiku (czy gdzie tam oni kiedys biblie sprzedawali).

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 19, 2005, 16:17:25 pm »
Nie odpowiedziałeś mi na pytanie!! :|  Czy gdybyś Ty był Bogiem to czy nie szkoda by Ci było tych wszystkich stworzeń??

Player01

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 19, 2005, 16:18:34 pm »
Zwierzeta zostaly stworzone DLA ludzi. Wg. biblii to ludzie sa najwazniejszym stworzeniem Boga.

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 19, 2005, 16:39:20 pm »
Wątpię. Czy tak głupie stworzenia jak my ludzie możemy być najważniejszym stworzeniem Boga?? Nie, szczególnie jak za jakiś czas dowiedziemy beznadziejności własnego istnienia unicestwiając się nawzajem. Z resztą gdyby zwierzęta byly stworzone po to by jakieś tłuste bachory lub bezmózgie nastolatki miały czym opychać włąsne brzuchy to po co im śiwadomość, uczucia?? Anyway, po co twoim zdaniem powołano do życia zwierzęta przed narodzinami ludzkości i po co też zwierzęta będą rozwijać się w najlepsze gdy nas ludzi już nie będzie??

Player01

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 19, 2005, 16:42:19 pm »
Z naukowego punktu widzenia czlowiek tez jest zwierzeciem.
Gdyby nie zwierzeta, ludzie wymarli by dawno temu, co wiecej: nawet by nie powstali.

_Music

• Łajka
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 19, 2005, 23:05:34 pm »
Anyway, po co twoim zdaniem powołano do życia zwierzęta przed narodzinami ludzkości i po co też zwierzęta będą rozwijać się w najlepsze gdy nas ludzi już nie będzie??

Ty się na serio zastanawiasz nad takimi rzeczami? Nie szkoda ci czasu? Idź na ryby... ups- zonk chyba

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 20, 2005, 14:05:15 pm »
_Music, jak mi się nudzi to filozofuję :lol:

Nesser

• Obywatel
  • **
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 20, 2005, 23:04:57 pm »
Mialo byc o zabijaniu, u mnie teraz wywod na temat zabijania istot w postaci ludzkiej. Przyczyn, dla ktorych jeden czlek postanawia krytycznie skrocic egzystencje drugiego conajmniej kilka milionow, ale jesli chodzi o sposob tak, jak z tymi muchami, owadami czy co to tam bylo - ludzie zabijaja najczesciej w takich wypadkach tknieci hm.. potrzeba? Po prostu mysl jak "ta mucha mnie wkur**a, musze z nia skonczyc", tylko zamiast muchy wstawiasz czlowieka... Nigdy nie bylem morderca na zywo, chociaz mozna patrzec z tej strony, ze jak siedze przed telewizorem i wystarczy kilka nacisniec na padzie, zeby ekranowy czlwiek skonczyl zywot, ani przez chwile nie myslac, ze on tez (gdyby byl prawdziwy) mialby rodzine, marzenia, jakies uczucia wyzsze... Zabijanie to choroa, kazdy z nas jest w ten sposob chory, jedni tylko staja sie mordercami owadow, inni mordercami ludzi... Powodow miliony, kazdy niewystarczajacy
Miejsce na podrobienie mojego podpisu: _________.

joshimitsu

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 21, 2005, 13:06:28 pm »
Odważę się nawet powiedzieć, że conajmniej 90% ludzi na świecie to ludzie źli którzy nawet nie zdają sobie z tego sprawy. Dobrych ludzi jest tylko garstka.

Tarniak

• Gość
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 22, 2005, 03:23:18 am »
Zabijam tylko ćmy i komary. W szczególności te pierwsze. No i nie myśle przy tym o ich rodzinach :lol:.

Enori

• Towarzysz
Dlaczego zabijamy?
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 22, 2005, 03:33:49 am »
Podobnie, jak Tarniak, zabijam owady i nie zwracam uwagi na los osieroconych malutkich owadów, nie myślę, że będą płakać po rodzinie itp. Wiem, jestem bezduszny :lol:
Nie wyobrażam sobie mnie zabijającego człowieka :shock: chyba nigdy tego nie zrobię.