Moja opinia po demie na PS3.
Po pierwsze demko chodzi tylko w 720p co jest duzym minusem na poczatek.
Po drugie gramy "golym" nero - bez double jump'a, bez dodatkowej broni, bez czegosc na wzor devil triggera (jesli takie cos w ogole jest dla Nero przewidziane?), bez jakis combosow specjalnych. Po pierwsze Nero jest wolny, po drugie jego bron palna jest niczym przy Ivory&Ebony Danetego.
Na plusy mozna zaliczyc lapke, ktora jest blyskawiczna i POTEZNA. Wlasciwie lapka przerywa kazdy atak zwyklych przeciwnikow. Frost sie laduje, zeby zrobic nam krzywde, lapka w ruch i Frost zostaje przyciagniety ze stunem itp. Fajnie wyglada animacja plaszcza podczas machania mieczem. Ciekawy jest tez system charge'owania, pewnie bedzie mozna jakosc fajnie go wykorzystac, lapka w demie pokazuje tylko czesc funkcji jakie bedzie posiadac w pelnej grze (wyglada na to, ze bedziemy ja upgrade'owac). Grafika - ladna, ale narazie bez rewelacji. Na plus zasluguje boss z dema ktory juz teraz wyglada swietnie i bezproblemu jest narazie najlepiej wygladajacym bossem w jakiego widzialem. W fullHD napewno bedzie jeszcze atrakcyjniejszy
. Bonusowo powiem, ze mam juz Dual Shocka 3 (kupujcie!! - warto) i nie wyobraz sobie grac w DMC na czymkolwiek innym (pad od Xa).
Aha Anonimowy info o 21 sekundowym loadingu na PS3 jest bzudra. Demko laduje sie momentalnie
BTW
Moze ktos wie jak zrobic Helm Breaker'a w demie (jest to atak ktory wykonujemy podskakujac i ladujac na ziemi z jednym mocnym cieciem). Teraz zamiast tego Nero robi jakies combo w powietrzu i randomowo wychodzi mi wlasnie HB. WTF?