Wiem, że zabrzmi to niedożecznie, ale ja chciałbym zobaczyć wiele gier na next-geny, których kontynuacje nie powstały ostatnio. Przykładami są:
Lady Sia - Well, fajnie by było gdyby gra była już w 3d i zawierała elementy gier typu hack'n slash itp.
Titus the Fox - Cóż, nie wiem co tutaj wrzucić, ale i tak chciałbym, ażeby pojawiła się kontynuacja przygód liska Titusa ( oczywiście w 3d )
Super Frogg - Założę się, że gdyby przeniesiono tę grę w trzeci wymiar to zapewne miała by coś w sobie z niudanego Astroboya, ale gdyby usunąć wszystkie błędy przygód cybernetycznego chłopca to zapewne ta gra by znów zarządziła.
Samurai Pizza Cats - Nowe przygody, trzeci wymiar, sympatyczni bohaterowie - to lubię, czego by chcieć więcej?? No trochę by zmian się przydało. Fajnie by było gdyby kotki ninja znały różne techniki walk ninjutsu ( tak, elementy mordobić by się przydały ) i fajnie by było gdyby nie zabrakło tutaj mocno zręcznościowego charakteru tamtych serii. W końcu sierściuchy mogły by wysoko skakać, bujać się na linie z hakiem jak mają wszyscy ninja i biegać po ścianach.
Moon Patrol - Nie wyobrażam sobie tej gry inaczej jak nie klonu Infestation. Tyle powiem.
Desert Strike, Jungle Strike i inne gry z tej serii - 3 wymiar, wielu nowych przeciwników, nowe misje i nowa broń dla naszych dzielnych pilotów - to właśnie wystarczy, ażeby gra mnie wciągnęła.