Też nie podoba mi się pokazywanie fajnych filtrów, bo to czysty Work mający niewiele wspólnego z Art. Jak już pisałem, filtrów nauczy się małpę, z gorszym lub lepszym skutkiem ale tak czy inaczej jedynym problemem w tego typu pracach jest znalezienie cracka do PSa. Sam też oczywiście bawię się filtrami do to się przydaje ale ten temat był o Artworkach a nie popisach średnich* umiejętności fotoszopy. *Średnich bo mistrzowie retuszu i stylizowania fotografii nie używają filtrów tylko malują po zdjęciach.
Jeszcze słowo do Derka, czyli głównego filtratora na forum.
Jakiś czas temu bodajże w temacie o naszej przyszłości jak podpowiedziałem komuśtam troche o nauce rysowania, zjechałeś mnie mówiąc że sam nie posiadam wymienionych umiejętności, dlatego nie powinienem się wypowiadać. W pewnym stopniu miałeś racje. Tylko chłopie przypomnij sobie swoje prace a dokładniej te tważe które narysowałeś własnoręcznie i pomyśl czy sam powinieneś mi mówić czego nie umiem a co umiem. Dlatego zamiast tak pluć jadem na kogokolwiek zrób najpierw podsumowanie swoich umiejętności.
Zielarz- Jak zawsze twoje prace mi się podobają, świetny warsztat. Ale jak dla mnie dobierasz trochę ciemne kolory, mogły by być bardziej kontrastowe. Poświata na głowie kolesia kilka stron temu jest za intensywna. Tylko do tego się mogę przyczepić. ;P Keep going!
Quiet soul- Weź se chłopie zainstaluj jakiś normalny program do rysowania bo się marnujesz. Polecam darmową Pixie na początek. Techniczne wykonanie średniawe, mogłeż się bardziej przyłożyć ale ta groteska przyciąga.
Cosmaty- Filtry
Ale bardzo ładna kompozycja wszystkich prac. Poćwicz jeszcze to będziesz mógł się zająć ładnym Webdesignem.
Ibra- Apropo Smolarka. Jakbyś to miał w Hi-Res to by się nadawało na reklamę jakiejś fify czy innej kopaniny. Technicznie bardzo dobre, pomysł też, takie Halo-Smolarek-Metroid.
Derek- Fitry jakoś takie bez czegoś konkretnego, brak jakiejś ścisłej koncepcji tylko pokaz egzotyczności PSa. Technicznie good. A rysunki są słabe, zła anatomia. Jak rysujesz myszką to pracuj na dużych rozdzielczościach i powiększeniu, parę razy większy nakład pracy i trochę kombinowania i masz prawie jakość tabletu. Takie rysowanie trzeba podszkolić, wyrobić sobie machanie myszką.