Hmm o czym prawisz? Z reguły nie podejmuję wątku z krzyczącymi małolatami, ale... Czy gdzieś napisałem że Poznań mi się nie podoba? Mieszkam tu od urodzenia i jestem z tym miastem związany, jednak Kraków podoba mi się bardziej, i ze względu na wizualia, i ze względu na klimat. Od Krakowa bardziej podoba mi się np. Praga, i tak dalej... czy to znaczy że mam się stąd wyprowadzić..? Powtórzę więc: o czym ty prawisz..?
Co do Kinepolis - po prostu tak to widzę, ludzie chodzili do zwykłych kin, a nagle gdy powstało Multikino, szybkensem przesiedli się tam. Widzisz, widocznie róznimy się (na pewno), mi nie pasuje amerykańska otoczka, popcorn, kręgle, multum ludzi... wolę iść do Wildy która kojarzy mi się z dawnymi czasami. Może ma to również wiązek z tym, że w kinie cenię głębszy przekaz, dialogi, nie zaś sieczkę, przyprawioną drogimi efektami.
I na koniec. Po twojej wypowiedzi wnoszę że nie tolerujesz odmiennych poglądów. Jeśli każdy kto uważa inaczej od ciebie ma "spierdalać" to proponuję ci założenie własnego forum, gdzie tylko ty będziesz miał dostęp. Tam na pewno nikt nie wkurzy cię innym zdaniem. Bo ja uważam, że forum z definicji jest miejscem dyskusji i wymiany poglądów - popartych jednak rzeczowymi argumentami, nie zaś tylko i wyłącznie głośnym krzyczeniem, czego właśnie dałeś przykład.