Fajnie mi sie czyta wasze wypociny:) specjaliści... tak ja nam mówił mój promotor u którego pisze prace trenerską ,98% facetów w polsce "zna" sie na robieniu dzieci i piłce nożnej
.
Zacznijmy od tego ze Polska mysl trenerska stop treserska bo w Polsce nie ma trenerów sa tylko treserzy powoduje tylko jedną rzecz ze Leo naprawde nie ma w kim wybierać do tej reprezentacji a to co sie stało wczoraj uważam za anomalie:) to na co stac naszych pokazalismy na euro.
Zadam wam pytanie wymiencie jednego polskiego zawodnika wyszkolonego technicznnicznie na poziomie swiatowym lub nawet europejskim..??? u nas w grupie po dłuzszym zastanowieniu padło nazwisko Smolarek powiedzmy ze tak ale zastanówmy sie przez jaka szkole trenerską był on wychowywany
napewno nie przez naszych treserów których metody treningowe zabijaja szybkość a przedewszystkim nie rozwijaja techniki uzytkowej młodych piłkarzy raz na jakis czas uda sie komus przez to przebrnac i nie straci swoich walorów szybkosciowych ale to naprawde musi byc wielki talent pokłony dla Blaszczykowskiego. Nie wiem czy mieliście okazje zobaczyc film szkoła Ajaxu, ja mogłem go skonfrontowac z tym co przezyłem na własnej skórze przechodząc przez wszystkie sczeble od trampkarzy do seniorów i powiem tylko jedno ręce opadają szkoda komentować.
Więc nie pie..... już bo ręce opadaja naszej reprezentacji nie pomoze absolutnie żaden trener, Leo robi co moze ale i tak wiele nie zdziała ja tylko modle sie o to zeby on został kordynatorem do spraw szkolenia młodzieży w Polsce to jest jedyna nadzieja dla polskiej piłki. Bo narazie z naszymi kopaczami będzie tak jak w tym przysłowiu
Osioł zna 7 sposobów plywania ale gdy widzi wode o wszytskich zapomina- cytat by Leo Beenhakker