Autor Wątek: nowy ślimak nie czyta płyt  (Przeczytany 5191 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

paprot

• J-23
  • Reputacja: 0
  • PSN ID: paprotPL
nowy ślimak nie czyta płyt
« dnia: Listopada 15, 2005, 23:45:49 pm »
witam  niedawno zakupilem ps2  slima ok miecha temu i dzis gram w sobie w PES5 wyjalem go i chcialem wrzucic TEKKENa5 i co sie stalo nie chcial mi go przeczytac wogole nadmienie ze wszytkie gry sa orginalki kupione niedawno wogole nieporysowane wrzucam MGSa3 i to samo wyskakuje mi do browsera i nie kce nic czytac plyta wogole nie rozkreca sie nic cisza jakbym jej wogole tam nie wlozyl  kude hel ludzie bo ja nie czaje co sie stalo :?:  :?:  :?:

jest tak mozliwosc ze po nacisnieciu pare razy dluzej resetu moglem cos zwalic w konsoli bo zeby wyloczyc konsole naciskalem reset zamiast wylacznik wlacz wylacz sam nie wiem czego tak wylaczalem a o ile sie nie myle to przyciskiem reset ciskajac go dluzej przezuca sie konsole w stan hibernacji siakos tak spoczynku

Sowa

• Proletariusz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 16, 2005, 11:35:24 am »
Ja mam swoją zwykłą czarnulkę 3 lata i zawsze wyłączam ją przyciskiem reset więc to na pewno nie od tego. Pół roku temu konsola także przestała czytać moje gry(oczywiście oryginały) więc rozkręciłem ją i ostrożnie przeczyściłem laser i pomogło teraz konsola śmiga jak nowa :D
Może spróbuj zrobić to samo co ja?

paprot

• J-23
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 16, 2005, 12:02:58 pm »
no ale zeby po miesiacu przestala czytac gry jestem lekko w szoku mialem juz ps2 przez 2 lata i chodzilo bardzo dobrze musialem sprzedac i teraz kupilem sobie slimaka i co dostaje kude  :evil: no nic popatrze do niej dzis jeszcze jak nie da rady to oddam do serwisu w koncu mam na nia jeszcze 11miechow gwarncji wiec nie bede jej rozkrecal musza mi to zrobic

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 16, 2005, 13:50:55 pm »
Cytat: "paprot"
jest tak mozliwosc ze po nacisnieciu pare razy dluzej resetu moglem cos zwalic w konsoli bo zeby wyloczyc konsole naciskalem reset zamiast wylacznik wlacz wylacz sam nie wiem czego tak wylaczalem a o ile sie nie myle to przyciskiem reset ciskajac go dluzej przezuca sie konsole w stan hibernacji siakos tak spoczynku

nie rozumiem - pstwo nie ma takiego wyłącznika on/off jak miała 'gruba' PS, więc chyba tylko można wyłączać przytrzymując dłużej klawisz reset. Oddaj do sklepu, moze dostaniesz nową :) sony stać na to, skoro oszczędzili kasy, taki syf wsadzając w swoje konsole ;) ew. kup dobrą płytę czyszczącą [na sucho] i włącz ją.

paprot

• J-23
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 17, 2005, 11:26:38 am »
sprobuje jeszce dzis plyta ja czyszczaca ruszyc jak nie da rady to oddam no ale boje sie ze oni zrobia stary myk w serwisie rozkreca i bede krecili ta zebatka nastawia mi laser i za 2 lub 3 miechy najdalej znowu mi padnie bo to metoda dobra ale na krotka mete i znowu bede musial zanosic no ale nic nie mam wyboru jak zdac sie na nich

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 17, 2005, 11:46:02 am »
jak bedziesz chciał pomocy w załatwianiu reklamacji, zagadaj do mnie przez gg, pomogę Ci, sam pracuje w branży to uważam że jestem zorientowany we wszelakich reklamacjach itp. pamiętaj mimo to, że sklep nie jest panem Twojego losu, prawo Cię chroni jako klienta i tylko od Ciebie i Twojej woli ochrony własnych praw zależy, czy sprzedawca wyrucha Cie, czy nie.

paprot

• J-23
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 17, 2005, 14:23:48 pm »
dzieki Invictus jak cos to siem zglosze no ale najgorsze jest to ze akurat dostalem wszyto co potrzeba do grania po sieci na pleju mialem juz przylaczac kabla do slimaka i jaza a tu taki zonk no nic bede musial odlozyc granie w PES5 do czasu az mi zrobia  :cry:

a mam jeszcze pytanko nie wiesz moze ile potrwa jak oddam im konsole zrobienie jej mam nadzieje ze nie bedzie to trwalo dluzej niz tydz

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 17, 2005, 14:44:51 pm »
Cytat: "paprot"
dostalem wszyto co potrzeba do grania po sieci na pleju

zrobimy deal - Ty mi pomozesz skonfigurować on-line granie ;)

paprot

• J-23
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 17, 2005, 15:53:04 pm »
jak ja bym ci powiedzial to napewno by ci nie poszlo sam nie bardzo wiem jak sie zabrac za to bede probowal podlaczac wedlug przepisu z PSX EXTREMe z nr bodajze 89 ale kabel od neo z modemu nie wchodzi niby mam kabel skrosowany i jakos go mam podlaczyc musi jakos wyjsc metoda prob i bledow jakos po tej sieci zagram

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 17, 2005, 16:18:30 pm »
Paprot...masz problem. Konsola napewno jest na gwarancji, oddaj ją i po sprawie...Naprawią ci ją bez problemu, ewentualnie wymienią...no i o co tyle krzyku :wink:

paprot

• J-23
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 17, 2005, 19:24:09 pm »
sprobuje jeszcze plyta czyszczaca i powietrzem w sprayu akurat zakupilem no co przeciez nie popsuje a najwyzej nic nie da to jutro oddam im a mam jescze bardzo wazne pytanie konsole slima kupilem w sklepie RTV AGD EURO w pasazu w TESCO i w konsoli nie bylo zadnej kart gwarancyjnej mam tylko paragon i taki zolty swistek taki jak fakturka i co na to mam sie powolac czy moze gwarancje nabijaja na instrukcje obslugia moze wy cos mieliscie a w mojej tego nie bylo :?:  :?:  :?:

paprot

• J-23
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 17, 2005, 20:40:45 pm »
i dupa wyszla z czyszczenia plyta i powietrzem w sprayu soczewki nic nie pozostaj jak niesc go jutro do serwisu :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 17, 2005, 21:52:22 pm »
paragon jest dowodem zakupu, a jak sklep nie wydał Ci karty gwarancyjnej....masz ich w szachu, bo to jest sprzeczne z prawem klienta :)

ps. i nie MUSISZ nieść do serwisu, tylko możesz - jak tylko chcesz, wtedy będziesz miał o kilka dni szybciej załatwioną sprawę. Bo możesz oddać do sklepu - ale ten wysyłając np pocztą to tegoż serwisu i potem z serwisu do sklepu - to potrwa to kilka dni dłużej. Tylko wcześniej załatw w sklepie tą karte gw.

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 17, 2005, 21:54:15 pm »
Załatw gwarancje, niekombinuj z konsolą tylko daj do naprawy!

paprot

• J-23
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 17, 2005, 21:56:10 pm »
ok dzieks za wsio ide jutro i oddaje mam nadzieje ze szybko zrobia to

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 17, 2005, 21:59:19 pm »
mają do 2 tyg. czas, by dać Ci odpowiedź bądź listownie, bądź tel. czy reklamacja została uwzględniona [w Twoim przypadku na 98% zostanie pozytywnie rozpatrzona, no chyba że będą ślady po odkręcanych śrubach lub coś tej rangi;) ]

paprot

• J-23
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 17, 2005, 22:42:19 pm »
sieszcze raz dzieks Invictus widac ze sie znasz na tym a konsola jak mowie no nowka miech uzywania huhania i dmuchania na nia :mrgreen:  zadnego odkrecania nie bylo bo wiem ze jest gwarancja to musza zrobic a notabene w Angli wymieniaja ci na nowa jak robia ja dluzej niz 5 dni albo daja zastepcza na czas dluzszej naprawy to sie nazywa dbanie o klienta ehh kiedy tak u nas bedzie za milion lat