Ankieta

Czy obecną generacje konsol uważasz za udaną?

Tak
32 (88.9%)
Nie
4 (11.1%)
Nie mam zdania.
0 (0%)

Głosów w sumie: 33

Głosowanie skończone: Listopada 17, 2005, 15:30:30 pm

Autor Wątek: Gry z obecnej generacji konsol.  (Przeczytany 11731 razy)

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Gry z obecnej generacji konsol.
« dnia: Listopada 17, 2005, 15:28:04 pm »
Jak juz wszytskim wiadomo nadchodzi nowa generacja konsol. Current geny stopniowo beda schodzic na dalszy plan i coraz mniej gier bedzie na nie wydawane. Zastanawia mnie, ktore gry z obecnej generacji zapamietacie na dlugi czas (mile widziane uzasadnienie)? Oto moje typy:

MGS3- swietna fabula i gameplay. Wzruszajace zakonczenie ze swietna muzyka sprawialo, ze az lezka w oku sie mogla zakrecic.
Jak II: Renegade- Jedna z pierwszych gier w jakie zagralem na PS2 i jedna z najlepszych. Rozgrywka, ktora w zadnym momencie sie nie nudzila, swietne misje i klimat- to wyroznialo ta gre.
Halo 2- swietny single (fabula, zroznicowanie lokacji, gameplay) z jeszcze lepszym multiplayerem (nieograniczone polady miodu), w ktorego bede grac, dotad az na XBC beda pojawiac sie serwery.
Conker: Live and Realoded- piekny wykonany, orginalny swiat, jedna z najbardziej humorystycznych gier w jakie grałem.
GTA: San Andreas- nieczym nieograniczona, swietna zabawa na wielkich polaciach terenu. Masa smaczkow, gadzetow i ukrytych secretow. W to nie mozna nie zagrac!
Ninja Gaiden: Black- poprawiony mistrz. W tej grze wyeliminowano bledy ze zwyklego NG tworzac piekna i swietna produkcje, zapewniajaca wiele godzin zabawy. Przejscie NG: Black to wyzwanie dla prawdziwych graczy.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 17, 2005, 15:43:54 pm »
Kurcze, każda gra mnie czymś zaskoczyła i każdą zapamiętam ale postaram sie wymienic jak najmniej :) kolejność przypadkowa

GTA:VC- GENIALNY KLIMAT
GTA:SA- Wiadomo ;)
Burnout 3 - genialne wyścigi, piękne, rewolucyjne i szybkie :)
Ratchet and Clank 2 - gra idealna, świetna przygoda dla kazdego, masa wszystkiego w najlepszym wydaniu, must have
Ratchet and Clank - Mam wielki sentyment to tej gry, bardzo dobra jak na tamte czasy platformówka, kolorowa, zabawna, z masą broni i skakania
Splinter Cell 3 Genialna skradanka, o ile w pierwszej i drugiej części trzeba było bać się max 3 wrogów i skutecznie ich powoli eliminować to 3 edycja to istne "polowanie" i nawet 5 mi nie było w stanie podskoczyć
seria Metal Gear Solid - od kiedy zapoznałem się z MGS poznałem fenomen tej gry, zadna innna pozycja nie jest równa tej fabule, akcji i napięciu. Jeśli ktoś nie grał nawet w Snake Eater to musi go spróbowac bo IMO jest to najlepsza gra obecnej generacji
Killzone - klimat wojny i świetny shoter, zapamiętam na długo

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 17, 2005, 16:00:18 pm »
Przedwcześnie wyskoczyłeś z tym tematem Hubi. Mogłeś poczekać chociaż do premiery X360, albo nowego roku :). Jeszcze będzie wiele gier które zapadną nam w pamięci, więc nie wypowiadam sie.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 17, 2005, 17:21:51 pm »
Ta generacja jest zupełnie nieudana IMO.

ET - jako urządzenie
Singstar - za to, że ocenia wykonanie utworów i zawiera chorą listę :)
GTA:SA - pozwala na godzinne robienie wszystkiego i niczego
PES 1, 2, 3, 4, 5 i WE6:FE, 7, 8, 9 - to kult, nie gra
SSX3/4 - bo skopał zadek Ampedowi i 1080'
Dark Cloud 2 - b był najbardziej niedocenionym RPGiem w stosunku do grywalności
JAK & Daxter (popularnie zwna jedynką :P) - bo był najbardziej przyjazną i kolorową grą na PS2

Don

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 17, 2005, 17:57:15 pm »
Najbardziej wryły mi się:

GTA: Vice City...  - klimat florydy i Miami lat 80'tych znany z kultowego serialu "Miami Vice". W to poprostu musiałem grać (jeśli za grę można uważać fakt, że wsiadałem do fury i woziłem się nią po mieście przy rytmach z V-Rock, Flash FM, Emotion - DJ Fernando Martinez rula!)

Seria PES - jako komentarz proponuję przeczytać powyższy koments Tarniaka. Od siebie dodam, że dzięki tej grze robię to co robię, czy też jestem jaki jestem :lol:

[Tarniak: W sensie: "To ja i moja przestrzeeeeeeeeń" ? :)]

dcf

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 17, 2005, 18:13:09 pm »
-Def jam 2
-VF4/evo
-DMC3
-MGS3
-FFX
-Socom
-Gta 3
Głównie te tytuły dobrze mi się kojarzą z tą generacją

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 17, 2005, 18:20:42 pm »
Devil May Cry 2 - Gra kompletna
Pro Evolution Soccer 4/5 - j/w
Burnout : Revenge - bije na głowę wszystkie samochodówki
i jest jeszcze pare innych gier...

Jak najbardziej tę generację uwazam za udaną, to własnie PS2 odciągnęło mnie od PC, co wydawało mi się wcześniej niemożliwym :P

Jarek

• Towarzysz
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 17, 2005, 21:05:05 pm »
Ta generacja była naprawdę udana, a oto meine typen:  
seria PES- bo jest to jedyna gra w którą grać mogę codziennie i mi się nie nudzi.
burnout 3 i 4- genialna zabawa
God of War- klimat Panowie, KLIMAT
Soul Calibur2 - kapitalna bijatyka, bo strasznie efektowna
Gran Turismo 3- bo była to pierwsza gra w której grafika mnie powaliła
( a poza tym świetny model jazdy, rozbudowanie)
Resident 4- co prawda jeszcze nie grałem, ale wiem, że jak zagram to ta gra mnie znokautuje prawym prostym w skroń
..........i jeszcze długo by wymieniać

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 17, 2005, 21:18:46 pm »
Było całkiem sporo dobrych gier... GTA Vice City za genialny klimat... RE4 za świetną akcję... WindWaker za genialny sposób przedstawienia postaci... ale brakowało czegoś totalnie nowego, co by kompletnie skopało zad ;)
Ogólnie za "ziomalsko" się zrobiło... "gangstersko", w ten trend poszły nawet Tony Hawk i Need for Speed...
Mogło być lepiej.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 17, 2005, 21:24:47 pm »
:arrow: RE4
 :arrow: Halo
 :arrow: Wind Waker
 :arrow: Burnout- seria
 :arrow: Devil May Cry
 :arrow: GTA3

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 17, 2005, 22:07:48 pm »
Topic dziwny bo jak można nazwać generacje - nieudaną...Masa nowych akcesoriów, lepsze bardziej rozbudowane i nowoczesne gry, nowe gatunki(slashery) oraz zwiększona popularność elektronicznej rozrywki...oto PS2...mniej już tutaj Xbox'a oraz GameCube'a...Nie że nawala fanboizmem ale...
-nowe akcesoria - eye toy(PS2)
-Slashery(Devil May Cry - 2001 - PS2)
-zwiększona popularność elektronicznej rozrywki(PS2, niemożna tu z wielu powodów mówić o Xie i Gacku)

A co do gier to...

MGS3 - Najdoskonalsza gra na świecie, bez niej czuje sie nieswojo...

a reszty niebęde wymieniał...bo w jeszcze wiele musze zagrać!

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 17, 2005, 23:37:15 pm »
To istnieje takie pojęcie jak: mniej lub bardziej udana generacja konsol? Same konsole mogą być mniej lub bardziej udane, ale cała generacja?
Dobra niech będzie. Ta generacja jest udana, poprzednia też była, no i ta co wcześniejsza także była niczego sobie… Hmmm reszty nie pamiętam/nie miałem styczności.
Na każdej kolejnej grało mi się przyjemnie, aż do dnia dzisiejszego kiedy to również gra mi się świetnie. Każda następna przynosiła ze sobą coraz to nowsza rozwiązania, doznania, powstawały nowe gatunki gier.
Co do gier oto moje typy:
 :arrow: HALO
 :arrow: GTA: VC
 :arrow: PES
 :arrow: MGS
 :arrow: PGR

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 18, 2005, 00:10:09 am »
Moi faworyci to:
 :arrow: Halo: CE i 2
 :arrow: Metroid Prime (w dwójkę nie grałem)
 :arrow: Resident Evil 4
 :arrow: SW Knights of the Old Republic
 :arrow: PoP: Sands of Time
 :arrow: Beyond Good & Evil
 :arrow: Shenmue 2
 :arrow: Chronicles of Riddick
+tuziny innych, świetnych gier, ale to moi faworyci
Mam nadzieję, że będę mógł dodać MGS3 i DQVIII, jak w nie zagram. A czy generacja była udana? Oczywiście, tak samo jak poprzednie. Oczywiście jest inna, nastąpił zanik wielu gatunków (RPGów, platformówek, generalnie gier 2D), do mainstreamu weszło kilka nowych ( choćby FPP). Teraz trzeba czekać na to, co pokaże następna.

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 18, 2005, 08:36:46 am »
obecna generacja konsol ma to do siebie ze zaczełą się już dość dawno temu.
pamiętacie pierwsze wzmianki ze ps2 bedzie mogla odtwarzac filmy na dvd - ilu z was wtedy posiadalo odtwarzacz dvd (wiekszosc jechala na dobrym vhs'ie) mozliwosc podpiecia hdd (wiekszosc sie oburzyla ze bedzie pecet)
no ale przeciez nzjwazniejsze sa gry.
pierwszy tekken na ps2, czy gt, final fantasy - piekne czasy

najwiekszymi killerami dla mnie na ps2 to :
Burnout3
MGS 3
Tekken 5
Freedom Fighters - dziwna sprawa ? dla mnie ta gra ma najlepszy system wydawania komend swoim "podopiecznym" podczas walki i wlasnie ta mozliwosc sterowania druzyna tak mi sie podoba
Killzone

na x-pudło

Riddick
Halo 1
Star Wars: Republic Commando
Fable

ofkors hdd ma swoje zalety tutaj, tak samo jak rozne dziwne gadzety do ps2 (eye toy, mata do tanczenia etc) i mysle ze wlsnie te konsole pokazały nam w wiele szerszy stopniu co to znaczy "rozrywka elektroniczna"
bo choc masa gier na "pierwsza generecje" była zajebista i nadal bedziemy do nich wracać (seria ff, tekken, wipeout etc) to jednak były to tylko gry, a tutaj rozrywka została przeniesiona juz na kolejny poziom i to wlasnie jest najlepsze w konsolach "starej-nowej generacji"

kocham ten stan

Don

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 18, 2005, 09:46:41 am »
Co do zaniku RPG. Oczywiście powstają takowe gry, jednak nie zauważyłem takiego boomu jak za czasów staruszka PSX'a [bo na nim powstawało wiele nowych gier (głównie z logo Squaresoftu) plus trafiło się kilka konwersji ze SNES'a]. Kiedyś namiętnie grywałem w:
:arrow: Final Fantasy VII
:arrow: Final Fatasy VIII
:arrow: Final Fantasy IX
:arrow: Final Fatasy Tactics
:arrow: Vagrant Story
:arrow: Saga Frontier 2
:arrow: Chrono Cross
:arrow: Parasite Eve
:arrow: Suikoden
:arrow: Suikoden II
:arrow: Vandal Hearts
:arrow: Lunar: The Silver Star Story Complete
:arrow: Grandia
:arrow: Star Ocean

Na obecnej geeracji pograłem jedynie w:
:arrow: Fial Fantasy X (do X-2 nawet nie podchodziłem na sklepowej półce)
:arrow: Suikoden IV
:arrow: Jade Empire
:arrow: Monster Hunter
:arrow: Shin Megami Tensei - Lucifer`s Call
i to by było na tyle... :?

Może się starzeję i nie bawi mie już każde RPG, może nie mam już ogromnych połaci wolnego czasu, a może rzeczywiście gatunek RPG nieco podupadł (głównie za sprawa obniżenia lotów przez główny motor napędowy - firmę Square-Enix).

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 18, 2005, 09:51:31 am »
co do rpg tej generacji to ja polecam z calych sil
 :arrow: Shin Megami Tensei: Lucifer's Call
 :arrow: Shadow Hearts Covenant
 :arrow: FFX
no i najprawdopodobniej zarzadzi Dragon Quest VIII

moze nie ma tak duzo rpg jak na psx ale jak sie dobrze poszuka to takze mozna znalezc perelki

Akai

• Towarzysz
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 18, 2005, 10:33:20 am »
Moje typy:
-MGS3 - najlepsza gra tej generacji
-DMC3 - najlepsza siekanka i najlepszy glowny bohater
-FFX - najlepszy RPG
-Tekken5 - najlepsza bijatyka
-PES4,5 - najlepsze gry sportowe
-Burnout3 - spodobal mi sie mimo iz nie lubie wyscigow
-Disgaea i Front Mission 4 - najlepsze strategie
-Jak 2 - najlepsza platformowka

PSPower!!!

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 18, 2005, 10:39:56 am »
zdecydowanie najlepsza gra tej generacj jest i bedzie Halo, a nie zaden mgs 3 czy RE4, po prostu to co zrobila ta gra to budzi szacunek, mgs3 owszem bardzo dobra gra z bardzo dobra fabula...ale co ona wniosla do gier???o tej grze sie mowi glownie za sprawa fabuly, halo zmienilo oblicze fpp, stalo sie wzorcem jak niegdys half life, tutaj trzeba byc obiektywnym, wiem ze to gra na xboxa i dlatego niektorzy od razu ja skreslaja, ale to jest duzy blad, a sesje multi w halo to chyba najlepsza zabawa jaka mialem w tej generacji gier....oczywiscie kazdy ma swoje zdanie, ale nich nie bedzie ono przysloniete zaslonka "fanboj"...

gruby

• Proletariusz
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 18, 2005, 10:54:36 am »
Dla mnie Halo to gra na 7. I to niestety i 1 i 2. Ale o gustach się nie dyskutuje...
Wszystko o next-genach- www.gamepub.org
www.valhalla.pl - wkrótce
http://havana.mp3.wp.pl - już

Akai

• Towarzysz
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 18, 2005, 11:07:31 am »
Cytat: "walker_san"
zdecydowanie najlepsza gra tej generacj jest i bedzie Halo, a nie zaden mgs 3 czy RE4, po prostu to co zrobila ta gra to budzi szacunek, mgs3 owszem bardzo dobra gra z bardzo dobra fabula...ale co ona wniosla do gier???o tej grze sie mowi glownie za sprawa fabuly, halo zmienilo oblicze fpp, stalo sie wzorcem jak niegdys half life, tutaj trzeba byc obiektywnym, wiem ze to gra na xboxa i dlatego niektorzy od razu ja skreslaja, ale to jest duzy blad, a sesje multi w halo to chyba najlepsza zabawa jaka mialem w tej generacji gier....oczywiscie kazdy ma swoje zdanie, ale nich nie bedzie ono przysloniete zaslonka "fanboj"...

Najprawdopodobniej Halo jest najlepszym FPSem tej generacji, ale ja po prostu nie cierpie tego gatunku! Tak samo nie podoba mi sie GTA.
Wymienilem gry tylko z PS2 bo u nas w miescie nikt nie ma innych konsol(obecnej generacji ofkors :wink: ), wiec przy okazji - jak wygladaja gatunkowe listy najlepszych gier z XBoxa i GC?

PSPower!!!

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 18, 2005, 12:29:42 pm »
uważam za udaną a takie szpile jak Burnout 3 to potwierzdzają :D
Dopiszę coś później bo piszę ze szkoły a już koniec lekcji ;-)

Ako

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 18, 2005, 15:38:57 pm »
Mi tez Halo sie nie spodobało, nazywaniem jej gra wszechczasów? O_o Nigdy!

Gry wszech czasów to takie które "przezywamy", własnie cos jak RE4, czy MGS3. fabuły nie do końca są jakies bardzo dobre, ale te gry się czuje i nie mozna sie od nich oderwac za bardzo.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 18, 2005, 15:47:35 pm »
MGS 3 mi sie nie podobała ale za to 2 była świetna (moim zdaniem) a co do Halo ta gra jest za bardzo schematyczna, Killzone był chyba lepszy nawet, ale w sumie mało grałem w obie gierki więc może ich magie mnie nie ogarneła :wink: .
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 18, 2005, 15:51:34 pm »
mozna gry nie lubic ale nie doceniac jej zaslog to typowa ignorancja fanobjow...ja np nigdy nie przepadalem i nie przepadam za seria PES, ale wiem ze jest to gra bardzo dobra w swoim gatunku, pozdro dla ignorantow :wink:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 18, 2005, 18:09:55 pm »
Ja Halo uwielbiam, ale ciężko mi dyskutować, jeśli nie podacie konkretnych zarzutów. Również nie rozumiem fenomenu PESa, podobnie jak praktycznie każdej innej sportówki (jedynie Amped uwielbiam, ale 3 to juz chyba nie będzie to), a mimo to nie oburzam się jak ktoś nazywa PES najlepszą grą w ogóle. Jestem w stanie zrozumieć, że przy niej spędził najwięcej czasu i najlepiej się bawił, więc ma prawo ją tak nazywać, nie oburzajcie się więc, gdy ktoś nazwie Halo najlepszą grą tej generacji.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 18, 2005, 19:35:32 pm »
gra tej generacji jest imo gta 3. Halo - rozumiem, jest genialne, zmieniło nieco (albo i dość znacznie - nie wiem, nie zagłębiałem się nigdy w tryb on-line tej pozycji) oblicze fpsów, ale nie wprowadziła jakiejś super-hiper rewolucji. A gta3 wprowadziło ogromną swobodę (jasne, swoboda juz była, chociażby w stareńkim mario 64, ale nie na taką skalę), z której dobrodziejstw z pewnością korzystać będzie niejedna gra next-genowa. To własnie jest rewolucja.

Zaraz, czy to aby na pewno na temat...? O_o

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 18, 2005, 19:59:28 pm »
Zupełnie się nie zgadzam z twoim poglądem, Miazga. Otwartość świata nie była żadną nowością (a nawet jeśli to zostałaby wprowadzona niezależnie od GTA3. W tym samym czasie wyszedł Gothic, niewiele później wyszły Morrowind czy Mafia na PC). A poza tym GTA3 miało bardzo prymitywną rozrywkę - model jazdy przy takim Driverze z PSX się chowa, strzelaniny to śmiech na sali i chyba najgłupsza rzecz wprowadzona przez tę serię - wbieganie pod maskę i wyrzucanie sobie ot tak kierowców (wiem, wiem, jakby tego nie było, gra miałaby inny tytuł). Ogólnie jest to raczej nieciekawa gra i nigdy nie zrozumiem, dlaczego coś tak dresiarskiego osiągnęło taki sukces, podczas gdy tyle świetnych gier przechodzi niezauważone. :?

edit:ktoś napisze, że ten post kłóci się z moim poprzednim postem. wcale nie, bo o ile PESa czy wielu innych gier nie "czuję", tak po prostu głupota i miałkość GTA połączona z jej sukcesem mnie dobija

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 18, 2005, 20:52:17 pm »
gta3 wprowadziło ogromną swobodę

Wow, ale nowość. Już większą nowością jest te
zmieniło nieco oblicze fpsów, ale nie wprowadziła jakiejś super-hiper rewolucji

Naprawdę. Czy nikt nie pamięta GTA jedynki z PSXa? Wtedy mogłeś takie rzeczy prawić. GTAIII jest wielkie, bo skumulowało w sobie cechy kilku gatunków gier nie tracąc na tym nic, a nic.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 18, 2005, 23:35:37 pm »
Czy nikt nie pamięta GTA jedynki z PSXa?

Tak, pamietam. Była dwuwymiarowa, w tym sęk.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 19, 2005, 07:42:40 am »
Jeśli mam być szczery, to Halo (1 i 2), moim zdaniem (zgadzam się z grubym, gra na 7) nie wniosły nic wielkiego, rewolucyjnego do świata elektronicznej rozrywki. Jeżeli mówimy o rewolucji w gatunku FPS to chyba powinniśmy wrócić i wziąć pod uwagę Half-Life'a, Doom'a, Quake'a i Wolfenstein'a. I zgodze się z Meduzą, że GTA 3 stało się ikoną tej generacji, choć wcale nie uważam owej giery za najlepszą. Tyle :P. A co do RPGów...Don, wcale się nie starzejesz, to po prostu SE nie ma już polotu.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 19, 2005, 08:47:07 am »
No macie rację - ale! ale! GTAIII jest taką rewolucją jak ją co niektórzy malują! Jest rewelacją - tu nie ma co zapreczać.

Dobra, jak już wszyscy zaczęli pisać o tytułach się podobających to i ja zacznę - choć uważam za przedwczesne takie analizy ;).

Wind Waker - wielu się zawiodło (ty dcf ty pało! :mrgreen: ), mi jednak się podobało. Żaglóweczka, wyspeki, nurkowanie i te sprawy... Gierka ta zdecydowanie pretenduję do najlepszej tej generacji - temu chyba nikt nie zaprzeczy, czy jest najlepsza tego nie wiadomo, ale na pewno jest jedną z najlepszych. Jak najdzie mnie wena i złapię trochę czasu wypiszę 10 imo wzorowych tytułów owej generacji. amen.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 19, 2005, 10:48:48 am »
GTAIII to dobra gra, ale rewolucja? PRzecvież żeby nie szukać daleko, w Morrowindzie jest wielokrotnie razy większa swoboda.

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 21, 2005, 13:12:28 pm »
Do poprzednich gier chciałbym jeszcze dodać dwa tytuły. Niczym specjalnym się te gry nie wyróżniały, ale mi się niesamowicie wryły w pamięć. Są to:
 :arrow: Freedom Fighters [za klimat oraz muzykę autorstwa Jesper Kyd’a]
 :arrow: Sphinx and The Cursed Mummy [za całokształt – jedna z najbardziej niedocenionych gier tej generacji]

mauzuri

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 26, 2005, 18:25:06 pm »
:arrow: GTA:VC => wspominane klimat i muzyka
:arrow: GTA:SA => swoboda i humor
:arrow: WRC 2  => bo pierwsza gra, w którą grałem na PS2
:arrow: Advance Wars 2 => proste zasady + "to coś"
:arrow: Halo => muzyka

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 26, 2005, 19:22:01 pm »
MGS3: Snake Eater  :arrow:  za fabułę, gameplay, muzykę i klimat - poprostu Snake w najwyższej formie!
Legend of Zelda: The Wind Waker  :arrow:  Link w takiej formie odpowiada mi najbardziej - klimatu płynięcia łódką pod błękitnym niebiem, lecących nademną mew i tej muzyki niezapomne nigdy!
GTA: Vice City  :arrow:  za klimat lat '80 i muzyke.
GTA: San Andreas  :arrow:  za rozbudowanie i i ogromne jaja  :twisted:
God of War  :arrow:  gra wyszła w okresie kiedy niemiałem na konsole czasu i mniej się tym interesowałem; zagrałem kilka miesięcy po premierze i to co zobaczyłem kompletnie mną pozamiatało - niespodziewałem się gry TAK DOBREJ  :shock:
Devil May Cry 1 i 3  :arrow:  za całkowicie nieskrępowaną, hardkorową sieczke w gotyckim klimacie  :twisted:

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 26, 2005, 20:00:04 pm »
GTA:SA zdefiniował na nowo pojecie 'swoboda' w przygodówkach, jest to najprofesjonalniej przygotowana gra, żadnej niespełnionej obietnicy! pełen respect! (w dodatku humor i klimat idealnie mi przypasiły)

MGS3 głownie za emocje które wywołuje,muzykę i reżyserie- bo sam gameplay przez wielu uważany za innowacyjny (żyjąca dżungla i takie pierdoły) mnie nie powalił...

PES Seria która ma pod sobą wszystkie inne jezeli chodzi o miodność i czas jaki się jej poświęca! kolejny pokaz geniuszu japończyków

Burnout3 Speed, czysty Speed,albo nie: SPEEEEEEEEEEEEED to definicja tej gry, znokautowała mnie oprawa,grywalność i.. tak,tak :D  muszę to napisać speed... żywe srebro po prostu...

NBA Street V3 pewnie się tutaj wyłamałem,ale dla mnie to idealne połacznie arcade i sportu! szybka,płynna,piekna i niesamowicie uzalezniająca! takie gry pokazuja różnice między konsolami a PC!
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 26, 2005, 20:02:45 pm »
Ten temat to wielki LOL. Nie ma osoby która mogłaby zagać we wszystkie "znaczące" tytuły. Tak, więc WSZYSCY pominęli np. Metroid Prime, sorry ludzie ale totalną głupotą jest wypisywanie gier które ma się w swojej kolekcji, nie bacząc na gry rozwalające, a bo "nie mam". To se kup i dopiero się wypowiadaj. Na plasterki...

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 26, 2005, 20:12:16 pm »
Cytat: "setezer"
Ten temat to wielki LOL. Nie ma osoby która mogłaby zagać we wszystkie "znaczące" tytuły. Tak, więc WSZYSCY pominęli np. Metroid Prime, sorry ludzie ale totalną głupotą jest wypisywanie gier które ma się w swojej kolekcji, nie bacząc na gry rozwalające, a bo "nie mam". To se kup i dopiero się wypowiadaj. Na plasterki...

No to zaprezentowałeś typowe podejście sfrustrowanego fanboy'a - bez urazy  :wink:

Sorry ale skoro uważasz że MP powinno się tu znaleść to zrób swoją liste i go na niej zamieść! Ja grałem w Metroida i nie jest to gra którą zapamiętam...

Nietworzymy tutaj listy najlepszych gier na current-geny tylko wypisujemy tytuły które pozostaną w NASZEJ pamięci i niemasz powodu się bulwersować  :oops:

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 26, 2005, 20:25:07 pm »
A kto tu się bulwersjue? Za słabo mnie znasz :). Myślałem, że ideą tematu jest wypisanie NAJLEPSZYCH gier minionej generacji, ale no cóż pomylilem się widać.

Tytek

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 26, 2005, 22:09:28 pm »
Najlepsze gry na tej generacji???
HALO2...PES 3-5...MGS3....Burnout 3!!...a reszty nie pamietam....