No to pierwszy dzień z Xboxem 360 już mam już za sobą
Nic się nie zawiesiło (odpukać) ani nie popsuło - fajnie jest
Ale po koleji. Przedewszystkim zaskoczyło mnie naprawde dobre wykonanie konsoli i pada - to nie jest jakiś badziewny plastik - wszystko pierwsza klasa, wysoka jakość przewodów, chociaż ten od zasilacza trochę zbyt sztywny. Odstaje od reszty sprzętu tylko head-set - jest... hmm...badziewny!
Pierwsze odpalenie PGR 3 - SZOK! Negatywny... wielkie zęby i pikseloza - czemu to tak słabo wygląda? Iras z podniecenia zapomnił ustawić konsole na sygnał 720p...
Po przestawieniu na HDTV wygląda to ogólnie zaje*iście
Teraz to, co interesowało mnie najbardziej: multimedia!
dla Microsoftu! 1080p z płyty ultra-płynnie! Żadnych chrupnięć, wszystko śmiga jak masło!
Teraz do szczęścia brakuje mi tylko obsługi napisów
Przeglądanie zdjęć z aparatu cyfrowego - wiadomo. Jednak jak podłączyłem telefon komórkowy (!!!) pod USB (!!!) i słuchałem przez 360-tke mp3 (!!!) z karty w telefonie (!!!) jadąc Lamborghini (!!!) mało się nie posikałem
Jazda w rytmie drum'n'bass - to jest to
Jeśli o samo odtwarzanie chodzi, brakuje możliwości przewijania - przy krótkich kawałkach to nie robi, ale jak się słucha godzinnego setu, przydałoby się.
Dziwi mnie tylko, że o ile w przypadku mp3 mam do wyboru pliki z pamięci telefonu i z karty, to przy przeglądaniu zdjęć mam dostęp tylko do pamięci telefonu. Powinni to dopracować
Największy zgrzyt to filmy z DVD - jakość kiepska, do tego są wyświetlane w SDTV. Nie wiem dlaczego, mając tyle mocy w zapasie, nie zaprzęgli jej do jakiegoś rasowego upscallingu. Xbox napewno by to potrafił
Na koniec ściągnąłem sobie demko Lost Planet. Grafika i efekt jaki daje na HDTV urwała mi cojones
PGR zrobił na mnie dobre wrażenie, jednak przez upscallowane 1024x600 traci sporo
Teraz mam takie pytanko: czy to normalne, że demo Lost Planet (305MB) na łączu 512kb/s ściągałem jakieś 5-6 godzin?! Przecież to powinno lecieć <1,5 godziny. Marketplace tak ma czy ja mam coś nie tak z siecią?
Mój gamertag (jak kogoś interesuje
) to
Iras PL. Narazie nie będe zbyt często dostępny - nie mam jeszcze routera, ale wkrótce się to zmieni.
Jeszcze raz zmiany, na które czekam najbardziej:
- obsługa plików z napisami;
- AVI;
- możliwość zrzucania multimediów na HDD.
I jeszcze jedno: nie rozumie gadki, dlaczego chcąc mieć pl język w dashu, będzie trzeba założyć nowy gamertag. Teraz na swoim gt moge dowolnie zmieniać język (oczywiście polskiego narazie nie ma), więc WTF się pytam?