A tymczasem demko Supermana się pojawiło. Heh, całkiem milutkie. Latasz sobie na luzaczku, od czasu do czasu przyspieszysz, kogoś do ambulansu podrzucisz. Weźmiesz samochodzik, pozamiatasz nim roboty. Szkoda, że tak szybko Metallo sie pojawia a walka z nim króciutka (choc końcowy filmik zdradza o wiele WIĘKSZE problemy) i łatwiutka, wystarczy biegac naokoło i częstowac go wiązką z oczu. Jest nawet budowanie statystyk z tego co się zorientowałem a i lista ciosów całkiem pokaźna (z czasem dochodzą nowe). Z filmiku wynika, że trzeba będzie bronic Metropolis nawet przed deszczem asteroid i chyba czeka nas mała wycieczka w kosmos ogólnie. Bardzo komiksowo. Graficznie szału nie robi, ale to freeroaming, więc... wiadomo. Szkoda tylko, że zapomniano o zwykłym skoku ( a może to moje niedopatrzenie?) bo trafienie na wrak, leżący po drodze wymaga ponownego uniesienia się w powietrze. Ogólnie fajnie.
Ale tak pomyślałem sobie, że o wiele ciekawsze byłoby zrobienie gry z perspektywy zwykłego mieszkańca Metropolis. Takie simsy, ale z niebezpieczeństwami w tle (superbohater też nie może byc wszędzie). Praca, żnajomości a tu np. komunikat w TV, że nadlatuje wielka asteroida i człowiek obserwuje jak się zbilża wielka kula ognia i nagle BANG! Supcio ją unosi do góry.
Takie tam, dziecinne marzenia:)