Odnosnie LCD nie chce mi sie tego wszystkiego tlumaczyc po raz n-ty, ale radze posluchac zielarza, gdyz dobrze prawi. Co do plazmy to fakt, ze prezentuje lepszy obraz niz LCD, ale jest w tym pewien szkopul. Po polowie okresu uzywalnosci plazmy spada poziom gazu w matrycy i kolory z zcasem beda coraz gorsze. Np. jak zywotnosc plazmy wynosi srednio 50 tys godzin to przy 25 tys juz zaczna kolory blaknac. W LCD tak nie masz. Trzymaja kolor i kontrast od poczatku do konca. Takze cos za cos. Domyslam sie, ze i tak masz to w 4 literach bo jak stac cie przeplacac z 600-700 zl za 360 + plazma 50 cali + niezla bryka to i na nowy LCD bedzie cie stac za powiedzmy 5 lat.
BTW, twoj "kolega" ci niezle pompy wkrecal, gdyz w starlite mozna kupic konsole premium z nfs mw + 2 pad za 1900 zl. Nie wiem czy wiesz, ale jak kupujesz w niemczech w MM konsole to dostajesz drugiego pada gartis. "kolega" zapewne powinal tego drugiego pada gratisowego i posci go na allegro za 150-200 zl i do tego skroil cie o 600 zl za duzo. Odnosnie dostepnosci sprzetu rzekomo za miesiac to tez pompa. 16-17 grudnia ma byc kolejna dostawa na rynek europejski.
z ta druga iloscia bym uwazal. wszedzie brakuje wersji premium. i nawet chodza plotki ze na rynek europejski puszcze tylko core i mase akcesoriow.
a co do supportu 1080i to supportuje i wyswietla bez zadnego problemu. przeczytal dokladnie 1080i (I) widzisz "i"???
jesli moja plasma miala by 1920x1080 to wtedy pojdzie 1080p
ale interlaced bez zadnego problemu. to jest wyswietlanie co drugiej lini co 2h i juz.
to o czym mowisz to pewnie slynne "HD Ready". to ze tv akceptuje HD to znaczy ze przerabia go sobie na swoja rozdzielczosc czyli w dol. u mnie nic nie przerabia. ustawiam 1080i i mam szok.
)
pozatym sprawdzone w praktyce:)) kilka minut temu hehe
lecimy
drugi pad mi niepotrzebny. pozatym to co mialo byc w niemczech w MM to mialo byc. nawet nie wiesz co sie tam dzialo.w sklepach wogule nie wystawiali premium. rozeszlo sie po kolegach i rodzinie sprzedawcow.szok. niektorzy pojechali o 20-30 szt. premium a powracali z jedna 3 sztukami.
co do cen. to masz racje mam gleboko. ale sam sobie na to zarabiam i robie z kaska to co mi sie podoba. ps2 tez mialem za 3 tys i nie zaluje. te pierwsze momenty to sa najlepsze chwile z konsola. tak jak i z babka czy z autem
heheeh
za chwile wrzuce cos z PGR3