Witam was wszystkich.
Dziś zakupiłem Xboxa w wersji Arcade. I od razu mam pytanie.
Razem z konsolą dostałem płytkę z 5 grami arcade i jedna z nich (Feeding Frenzy) nie odpala się tylko wyskakuję mi komunikat o tym, że gra chodzi tylko w 60Hz i mam wejść do ustawień konsoli i to zmienić (jest napisane, że gdzieś w opcji Display). Może jestem ślepy albo totalną lamą ale ja tego nie widzę nigdzie w opcjach:)
Mój tivik to plazma Panasonica 42PV45EH, Xbox podpięty jest przez hdmi.
Moje pytanie jest proste jeżeli mogę to zmienić to oczywiście gdzie ale jeżeli nie i jest to może wina telewizora to czy przy jakichś innych grach nie będę miał problemu z ich odpaleniem?
I drugie pytanie: Co to jest za opcja ustawieniach obrazu, która zwie się "Poziom referencji". Co dają jego ustawienia, itp.
A na koniec podzielę się z wami moim pierwszym wrażeniem. Od około roku jestem posiadaczem PS3 teraz sprawiłem sobie Xa i
jakoś ciężko jest mi się do niego przyzwyczaić.
Jego wygląd i wykonanie to klasa średnia, cytując mojego kolegę "Przy PS3 to to wygląda jak jakiś bubel z bazaru za 100 zł".
Czytałem o tym, że konsolka do cichych nie należy ale jak usłyszałem osobiście jak doczytuje płytkę to prawie z fotela spadłem:)
Kolejna sprawa to krzyżak w padzie, mam nadzieje że z czasem trochę sie wyrobi albo będę z niego rzadko korzystał bo teraz to miałem problemy aby nawet nim datę ustawić:)
No i to chyba wszystko z minusów ale to tylko takie małe pierdółki.
Razem z konsolą kupiłem Gears of War i muszę powiedzieć, że wygląda nadspodziewanie dobrze jak na grę która już wyszła dosyć dawno. W porównaniu z grami na PS3 wszystko jest jakby ostrzejsze, brak ząbków naprawdę daje rade (choć przy PS3 się już do nich przyzwyczaiłem:) i mam nadzieję, że w innych grach obraz również jest tak wyraźny. Szkoda, że początek trochę nuży ale może sie z czasem rozkręca (uncharted mnie bardziej wciągnął).
I na koniec jeszcze jedno pytanie, tego drugiego pada to poważnie da sie wyłudzić od Microsoftu za darmo wyłącznie na zwykły telefon? Ilu z Was tak zrobiło bo czuję że jest to dosyć nie... ekhm uczciwe ale jednak korci taka myśl...
Z góry dziękuję za pomoc (i obym ją dostał:)