W nieodpowidniem do tego temacie rozgorzala dyskusja na temat tego, czy pad do iXa jest wygodny. Proponuje poozmawiac o tym tutaj.
A wiec, oto moje zdanie:
Gralem narazie jedynie na "balonie", z "eska" nie mialem jeszcze kontaktu. Ale i tak moge sie wypowiedziec na temat "wygodnosci" tego pada.
IMO jest on bardzo wygodny, jeden z najwygodniejszych (jak nie najwygodniejszy) na jakim grałem. Jego rozmiary sa idelane, dzieki czemu kazdy palec ma na nim swoje miejsce. DS2 byl dla mnie za maly bo wlasnie nie wiedzialem gdzie podziac swoje palce
Trigerry to swietna rzecz, pomagajaca wczuc sie w kazda strzelanke. Trwalosc wykonania tego pada jest bardzo wysoka, a galki sam tak zrobione, ze zapewniaja celne strzelanie w strzelankach i wygodne poruszanie sie. Krzyzak, osadzony na jednym kólko pomaga wygodnie sie nim poruszac, bez obazy o odciski (jak to czasami sie dzialo po graniu na padach od Sony). Co prawda, przycisk "biały" i "czarny" nie sa za wygodnie rozmieszczone, ale najczesciej przypisowuje im sie funkcje zmiany broni, etc. wiec nie przeszkadza to w graniu (w padzie od 360'tki swietnie rozwiazano ta kwestie).
Podsumowujac, jest to jeden z najwygodniejszych padow na jakich gralem, a napewno najwygodniejszy z padow od curretn genow.
Czekam na Wasze opinie.