Autor Wątek: wigilia, wigilia i po wigilii  (Przeczytany 12296 razy)

Słowik

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
wigilia, wigilia i po wigilii
« dnia: Grudnia 25, 2005, 12:14:37 pm »
No tak. Oplatki juz pewnie wszystkie zjedzone, gary pomyte, osci wyrzucone (razem z butelkami ;) ). Ale jak wiadomo, nie bylby to wieczor magiczny, gdyby nie male paczuszki skrzetnie poupychane pod choinke.
U mnie pod iglami w tym roku wyladowaly: fioletowa kostka, para skarpet  :| , pianka do golenia (chcieli mi cos zasugerowac?), czekoladai pieniadz. Super.
Pytanie jest takie: jakie plony udalo wam sie zebrac w tym roku spod drzewa i czy jestescie z nich zadowoleni?
O. Mozecie zaznaczyc jeszcze najlepszy i najgorszy prezent, jaki dostaliscie kiedykolwiek.
klimat jak artysta

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 25, 2005, 12:19:28 pm »
W tym roku (podobnie jak w porzednich ) nie otrzymalem żadnego prezentu.Przyzwyczaiłem sie juz do sytuacji gdzie na prezent trzeba sobie samemu zapracować .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 25, 2005, 12:23:34 pm »
pianka do golenia (chcieli mi cos zasugerowac?)

Czyżbyś miał kozacką brodę? Szacunek jeśli tak.

Ja skosiłem trochę kasy, deodorantów (chcieli mi coś zasugerować?), jakieś kremy, książkę - zbior opowiadań kryminalnych, całkiem fajna, zestaw piór (rewelacja), kalendarz no i... Aparat Cyfrowy: Sony Cyber-Shot S80. Już niebawem w galerii pojawi się kilka moich fotek, a na NNation (link w sygnaturze) coś na wzór fotek w Poradniku Extreme*. Hehe!

* - do recki THPS3 mam już fotkę jak na starej desce czesze darkslide'a na łóżku, a na dywanie zapodaję one foot nose manual :).

Słowik

• Towarzysz
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 25, 2005, 12:55:04 pm »
Cytat: "setezer"
Czyżbyś miał kozacką brodę? Szacunek jeśli tak.

Moze nie kozacka brode, a burackiego wasa i penerski zarost. Za to tez jest szacunek? ;)

Cytat: "setezer"
do recki THPS3 mam już fotkę jak na starej desce czesze darkslide'a na łóżku, a na dywanie zapodaję one foot nose manual .

Ehhh... wzruszyles mnie. Przypomnialy mi sie czasy, jak zrobilem caspra (jakkolwiek by to nie zabrzmialo) na dywanie i pohaczylem go calego. A że byl to pokoj goscinny, to nie nie mam zbyt przyjemnych wspomnien :)
klimat jak artysta

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 25, 2005, 13:00:31 pm »
Ja pod drzewkiem znalazłem sweterek (tym razem fajny  :lol:  ), kozacką czapkę z rogami renifera, zestaw kosmetyków Adidasa i troche kasy (będzie na karte i akcesoria do PSP albo kilka gier  :D  ). O słodyczach od których bolą mnie zęby nawet nie wspominam  :wink:

Największy (w tym roku) prezent na tydzień przed świętami zrobił mi unibet razem z kilkoma klubami - normalnie kuuupa kasy - będzie akurat na PSP  :mrgreen:

Najmniej fajny prezent jaki w życiu dostałem... eee... sweterek od cioci kilka lat temu...  :(

Cytat: "Słowik"
Moze nie kozacka brode, a burackiego wasa i penerski zarost. Za to tez jest szacunek?

Pianka naprawde się przyda  :twisted:

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 25, 2005, 13:22:21 pm »
ja tam dostałem kasę, ale to jeszcze nie koniec, w styczniu jadę do janek po jakiś telewizorek do pokoju :D(marzy mi się HDTV ale prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie niż będe go miał)
A tak wogóle tych świąt nie czuję, pewnie przez tę bude, wyciągają czas na maxa...

Slay

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 25, 2005, 13:23:21 pm »
Ja dostalem kase i slodycze... no i xboxa :P tylko ze jego juz ukradlem kilkanascie dni temu, hehe. Któż by sie nie oparł pokusie :P

i kto tu ma najwiekszego gs ??

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 25, 2005, 13:32:04 pm »
Ponieważ niedawno skończyłem 18 latek, to w tym roku rodzinka sypała chojnie kasą. A, że zbieram na wyjazd za granicę na wakacje, to kasa bardzo się przyda.

Część z tego co dostałem pójdzie na DSa pewnie . Marzy mi się czerwony DS+Mario Kart+Castlevania+Advance Wars...Trzeba kumpla przycisnąć, żeby sprowadził taki zestaw za roządną cenę. :mrgreen: Resztę zamienię na dolary i wpłacę na konto.

edit by mc: Właśnie zorientowałem się, że trzeba będzie też kupić trochę cd...Zostały mi wolne dwie płytki...;/
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

michalc

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 25, 2005, 13:45:49 pm »
ja jako prezent dostalem spora ilosc trunku(polski spirytus rozrobiony z woda i miodkiem, wyrob mojego dziadziusia)ktory spozylismy z rodzina :)  do tej pory mam kaca  :D

saunter

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 25, 2005, 15:30:16 pm »
SSX On Tour, książka Dudka i piłka do nogi. Nice :)

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 25, 2005, 15:45:06 pm »
ten rok to Telewizor 21' sharpa z płaskim kineskopem!! uwierzcie mi że czuję się jakbym miał HDTV :D  (pewnie dlatego ze od 8 roku życia w moim pokoju stał kocowaty polskiej produkcji tv 14' skytronic- niech mu ziemia lekką będzie :) )  pozatym znalazłem odtwarzacz Mp3 który po 20 min zepsuł mi się w rekach :? (poważnie!!).. no i szalik ( mega-kutwa-przekozacki :lol: )...

ale i tak najmilsza rzecz czekała mnie po 24... ale o tym nie opowiem :wink:  (no chyba że to kogoś zaintryguje :lol: )
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 25, 2005, 15:51:16 pm »
Kurde, wy bogacze, jest we mnie cholerna, najczystsza, najgorsza zazdrość, jaka tylko może być!!!!!!!!!!!! Aparaty cyfrowe, telewizory, może niektórzy konsole albo kompy [a mnie ledwo co nie zabili rodzice i siostra, gdy zobaczyli, że kupiłem w połowie po kryjomu konsolę ("kur.. ucz sie, a nie gierki!!!!!")...]... A ja sie musze zadowolić 150 zł, bardzo krótko, bo musze dołożyć do garnituru studniówkowego, następna kasa wpadnie pewnie w maju w moje urodziny. Mało. Rzadko. Za rzadko. I kur.. bądź tu konsolowcem. W moim przypadku. Beznadzieja. Nędza.

(wiem, wiem... inni mają gorzej...)

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 25, 2005, 15:59:42 pm »
Dj, pociesz się, że np ja mam tak tylko dwa razy w roku, że mi kasa spływa. W grudniu (urodziny i gwiazdka) i czerwcu, na imieniny. Tak to praktycznie cały czas posucha. No a 18tkę ma się raz w roku..Ehh...trzeba robotę sobie jaką znaleźć...;/

Sojer

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 25, 2005, 16:14:52 pm »
Ja natomiast otrzymalem kozacki czarny golf, krem i slodycze 8) Ów prezenty mialy dwojakie znaczenie - jako prezent urodzinowy i swiateczny. Nie ma to jak ujrzec swiatlo dzienne 20 grudnia :lol:
mr.soso

Shadowek

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 25, 2005, 16:40:24 pm »
A ja mogłem wygrzebać z pudeł bluze,koszule,koszule,spodnie,spodnie ... słodycze ( Jezu ale paka :) - 100 małych Snickersów,50 Nestle Butterfinger,50 Mini Mars, 100 jakichś Toco-Toffi :P ... 50 zł, które przeznacze na kabelek RGB do Xboxa , żeby sie cieszyć lepszą jakością a potem rodzice dołożą mi jeszcze do drugiego Pada :) Xboxa dostałem w wakacje ( ponad 3 miesiące go zamawialem bo jakis wieśman okłamywał mi rodzine, teraz niech pierdzi hymn na pocieszenie ...  =.=, w koncu pojechałem do Media Martku po Crystala , przepłaciłem jak #$*, bo ok 1000 zł zapłaciłem łącznie - przeróbka [ jeszcze niedokładna ] itp. ) .... ale i tak sie cieszę :] Przyznacie, nieźle jak na 13 latek ?  :lol:  :lol: Pozdro i czekamy na 24-12-2006 ;-)

Slay

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 25, 2005, 17:22:35 pm »
Cytat: "djprodigy"
Kurde, wy bogacze, jest we mnie cholerna, najczystsza, najgorsza zazdrość, jaka tylko może być!!!!!!!!!!!! Aparaty cyfrowe, telewizory, może niektórzy konsole albo kompy [a mnie ledwo co nie zabili rodzice i siostra, gdy zobaczyli, że kupiłem w połowie po kryjomu konsolę ("kur.. ucz sie, a nie gierki!!!!!")...]... A ja sie musze zadowolić 150 zł, bardzo krótko, bo musze dołożyć do garnituru studniówkowego, następna kasa wpadnie pewnie w maju w moje urodziny. Mało. Rzadko. Za rzadko. I kur.. bądź tu konsolowcem. W moim przypadku. Beznadzieja. Nędza.

(wiem, wiem... inni mają gorzej...)

Przesadzasz ... Ja sam na konsole zbieralem 3 miechy nie wydajac nawet zlotowki. Reszte dolozyli sie rodzice (150 zł) wiec praktycznie tyle co ty... w dodatku kupilem uzywaną, wiec zaplacilem mniej. To sie tylko tak wydaje ze konsole dostalem, ale na to sie skladalo mnostwo wyrzeczen przez caly kwartal :P

i kto tu ma najwiekszego gs ??

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 25, 2005, 17:24:06 pm »
Że co????????????? Zebrałeś na konsolę w trzy miesiące????????????????

I Ty gadasz, że przesadzam????????????

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 25, 2005, 17:35:45 pm »
Pomyśl nad zakładami bukmacherskimi a przedewszystkim nad promocjami w internetowych bukach :wink:

Np wpłacasz 200 złotych a drugie tyle na zakłady dostajesz gratis - co prawda trzeba taką sume obrócić 3 razy ale jak sie ma głowe na karku i troche posiedzi w temacie można to zrobić całkowicie bezpiecznie.

Z promocji u trzech głównych bukmacherów przed świętami możnabyło wyciągnąć w sumie 420 złotych  :mrgreen:

Shadowek

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 25, 2005, 17:49:23 pm »

On mówi serio, coś koło tego :P Jak wychodziłem z nim na dwór to nigdy nic nie wydał, co najwyżej na gumę ;-) , ale teraz ma Xboxa tak samo jak ja, co prawda ja dostałem ale na Revolution powoli sie zaczyna zbierać u mnie :)

Słowik

• Towarzysz
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 25, 2005, 18:31:56 pm »

Hehe, znam pewnego goscia (imienia nie podam, ale powiem, ze CASta z niego :] , ktory uzbieral w miesiac na PSP
klimat jak artysta

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 25, 2005, 18:49:49 pm »
Cytat: "Shadowek"
co prawda ja dostałem ale na Revolution powoli sie zaczyna zbierać u mnie

Ja zacznę zbierać od lutego gdzieś. Liczę na to, że na 19te urodziny, 14 grudnia 2006 już będzie można szaleć z padopilotem w łapie.  Z czymś takim Mario Tennis i Baseball nabierają nowej jakości.   :mrgreen:  :wink:

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 25, 2005, 19:23:54 pm »
Moze nie kozacka brode, a burackiego wasa i penerski zarost. Za to tez jest szacunek?

Nieeee, za to nie ma szacunku. Na szacunek kwalifikuje się coś takiego:

Hehe! Kurde nie mogę podłączyć aparatu do kompa, ponieważ trzeba zainstalować oprogramowanie, a cd-rom mi się nie chce wysunąć :(*

* to pewnie dlatego, że nie jest podłączony

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 25, 2005, 19:37:16 pm »
W tym roku prezenty wigilijne byly najskromniejsze dotychczas.
To wszystko przez ulozenie urodzin:
13 listopad - moje urodziny
6 grudzien
16 grudzien - urodziny brata
24 grudzien.

Dostalem 100 zl i perfumy, ktorych sobie zazyczylem. ;) No, raz jest lepiej raz gorzej, nie prezenty sa najwazniejsze. :D

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 25, 2005, 19:48:01 pm »
Ja w tym roku to chossę miałem :mrgreen:
400 zł + telewizor LCD(jeszcze nie wiem jaki, najprędzej Sony :mrgreen: ), będę po niego w styczniu jechał bo wtedy tańsze są. Teraz to Sajgon jest w tych sklepach, każdy chce mieć TV na święta. Ceny są podbijane a ja se na początku roku przyjade i będe jak pan. :mrgreen:

wozek

• Towarzysz
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 25, 2005, 19:55:39 pm »
Jak wszyscy kiedys dorosniecie to bedziecie wiedzieli , ze prezenty to nie wszystko .
Wigilia ... podobno wieczor magiczny .
Dla mnie z pewnoscia nie .
Na prezent(y) czekam juz jakies 2 lata . Sama 'kolacyjka' trwala u mnie 10minut ...  o opłatku nawet nie wspomne . Starzy nazywają siebie katolikami .
Patologia .

TheMichal

• Proletariusz
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 25, 2005, 20:16:11 pm »
Logitech Driving Force Pro, GT4, słodyczy, kasa, video component do PS2...

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 25, 2005, 20:25:56 pm »
Cytat: "wozek"
Jak wszyscy kiedys dorosniecie to bedziecie wiedzieli , ze prezenty to nie wszystko .
Wigilia ... podobno wieczor magiczny .
Dla mnie z pewnoscia nie .
Na prezent(y) czekam juz jakies 2 lata . Sama 'kolacyjka' trwala u mnie 10minut ...  o opłatku nawet nie wspomne . Starzy nazywają siebie katolikami .
Patologia .

U mnie nikt zbyt katolicki nie jest, ale tradycja rzecz swieta i wigilia zawsze jest bardzo uroczysta. Z gorliwymi katolikami to juz tak jest, bez napinki oczywoscie.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

Matrox

• Towarzysz
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 25, 2005, 20:27:26 pm »
Maszynka do golenia i pianka, antiperspirant gillette, PGR3, film na DVD, 40 zl i troche slodyczy.

Casper

• Człowiek dobrej roboty
  • I love secret agents
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 25, 2005, 21:43:54 pm »
Cytat: "Słowik"

Hehe, znam pewnego goscia (imienia nie podam, ale powiem, ze CASta z niego :] , ktory uzbieral w miesiac na PSP

Dobra, wiem, że mówisz o mnie, ale jak zwykle trochę mijasz sie z prawdą. Na PSP prawie wcale nie zbierałem - po prostu mialem odlozona kase, a rodzice dołożyli mi brakującą częsć pieniędzy. Nie wspomnę o tym, co sprzedałem, by zdobyć tę przenośną konsolę, bo - jak to mawiał Szekspir - "reszta jest milczeniem" ;).

Akai

• Towarzysz
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:09:18 pm »
Manga (alez sie zdziwilem) i slodycze.

PSPower!!!

Słowik

• Towarzysz
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:34:55 pm »
Cytat: "Casper"
Dobra, wiem, że mówisz o mnie, ale jak zwykle trochę mijasz sie z prawdą. Na PSP prawie wcale nie zbierałem - po prostu mialem odlozona kase, a rodzice dołożyli mi brakującą częsć pieniędzy. Nie wspomnę o tym, co sprzedałem, by zdobyć tę przenośną konsolę, bo - jak to mawiał Szekspir - "reszta jest milczeniem" .

Chodzilo mi po prostu o to, ze po miesiacu zdobyles pieniadze potrzebne na PSP. Moze niezbyt precyzyjnie to ujalem, ale wierze, ze zrozumiales sens ;)
klimat jak artysta

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:42:31 pm »
a ja cale swieta choruje i leze w lozku.....i to jest jedyny "prezent" swiateczny w tym roku.....

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:44:05 pm »
Zdrowych, wesołych, pogodnych świąt pełnych prezentów życzy Mc.  :lol:

wiem, wiem, jestem podły :mrgreen:

dżołk of koz.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 25, 2005, 23:17:17 pm »
Ja drugo rok z rzedu słabo z prezentami, niestety ale juz ztego chyba wyrosłem i nic mi juz nie dadzą wiekszego :( szczegolnie ze niedawno mialem 18-stke i grubszą kase juz dostałem. Ehh, do roboty trza isc, doly kopac.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 26, 2005, 00:00:26 am »
Singstar 80s, Hypnotize SOAD, skarpety z Bartem Simsonem. niby bez przesadyzmów, a jednak jaram sie straszni (SINGSTAR w 11 osobowym gronie trzech rodzin = POMPA KOSMOS) gardło mnie cholera boli od darcia papy... ale sympatycznie jest! a własnie płyty jeszcze nie słuchałem musze zapuscic sobie te kołysanki.

snake2000

• Towarzysz
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 26, 2005, 02:17:13 am »
Ja dostałem:

:arrow: 400 zł
 :arrow: Słodycze
 :arrow: Perfumy
 :arrow: Kabelek USB do komy

No i czekam aż dojdą : DMC3,Applessed na DVD i chyba kubek z logiem Umbrelli wygrane w świątecznym konkursie  :wink:

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 26, 2005, 02:56:45 am »
a ja dostalem:
200zł
Ratcheta 4
Perfumy
Bluzę
słodycze
A najgorszy mój przezent? nie wiem chyba nie było jkaiegoś takiego dupnego.

A teraz idę spać bo już lekko późno się zrobiło

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 26, 2005, 10:29:00 am »
Cytat: "Ibra"
Ja dostałem (...) perfumy David Beckham

Uważaj  :!:  Podobno jakieś toksyczne  :mrgreen:

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 26, 2005, 12:07:51 pm »
Cytat: "Casper"
A dla mnie najważniejszym prezentem w tym roku było to, że poznałem Asię !. I nawet żadne PSP tego nie zmieni.

i to jest trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość :D  -ja mam to samo- zamiast się cieszyc prezentami, po wigili chwile pograłem i zamiast na pasterkę pobiegłem do "takiej-jednej :P " Paulinki pod kołdrą 'Forrest Gumpa' ogladać :mrgreen:
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

Słowik

• Towarzysz
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 26, 2005, 12:10:21 pm »
Cytat: "<Aras>"
i to jest trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość

Trzezwe spojrzenie na rzeczywistosc ma sie wtedy, jak Cie 'taka-jedna' zrobi fpyte. Ale koniec z mojej strony offtopa, bo to nadaloby sie z powodzeniem na osobny temat ;)

[Casper: Spoko, Słowik, jakby co to podciągnie się to pod "najgorszy prezent jaki dostałeś w życiu" - w końcu, o tym też traktuje ten temat ;).]
klimat jak artysta