Autor Wątek: Dysk twardy [PS2] - kilka pytań  (Przeczytany 4888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wozek

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Dysk twardy [PS2] - kilka pytań
« dnia: Stycznia 08, 2006, 18:27:20 pm »
Ostatnio stanąłem przed dylematem - nowa przerobka czy dysk twardy ? Zdacydowalem to drugie .
I tu moja prosba : czy są jakies pewne/dobre firmy produkujące dyski twarde ? Jezeli tak to jakie polecacie ?
W jaki sposob nagrywa sie gry na dysk ? ...wiem , ze istnieje taki program jak HDloader ale nie moge nigdzie znalezc jak wyglada cala procedura nagrywania .

sempaiolet

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 08, 2006, 21:26:09 pm »
wogole by ktos mogl opisac jak i czy wogole pod ps two mozna zamntowac dysk ;]

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 08, 2006, 21:32:30 pm »
Do PStwo sie nieda się podłączyć dysku.

Co do dysku w PS2 to musisz mieć odpowiedni soft wgrany, wtedy dysk podłączasz do kompa i zrzucasz gierki i grasz :D . Nie ma różnicy jakiej firmy masz dysk, wszystkie są porównywalnej jakości. Nie wiem ja ten soft się nazywa, niech się jakiś specjalista wypowie.

Matrox

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 08, 2006, 21:42:54 pm »
Do PStwo mozna podlaczyc dysk przez USB ale z tego co wiem loadery sa malo dopracowane. Jezeli chodzi o PS2 to najlepiej podpiac dysk Maxtora albo Seagate (ja mialem HDD tej firmy o pojemnosci 40GB i chodzil swietnie)
Zeby wszystko podlaczyc musisz miec NA, oryginalny HDAdvance (jezeli nie masz przerowbionej konsoli) i to wszystko, aby wgrac gre na dysk wystarczy zainstalowac na PC program WinHIIP. Gdy juz masz zainstalowany program to podlaczasz HDD do PC, wlaczasz PC, wrzucasz gre za pomoca WinHIIPa i wkladasz dysk spowrotem do PS2 ;]

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 09, 2006, 08:49:13 am »
dp pstwo juz można podpiąć dysk, nie przez usb, trzeba tylko zrobic kilkadziesiąt lutów :) w nowym PE jest w szarej strefie napisane też o nowych obudowach do pstwo w ktorych ma być dysk

wozek

• Towarzysz
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 09, 2006, 10:24:09 am »
Mam PS2 przerobione Matrix'em a czytalem ,ze aby nagrywac kopie gier na dysk HDD nalezy miec Ripper3> . Prawda ?