0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Z którego roku jest Twój Galant?
Naprawdę ktoś z Was wierzy że wprowadzą ten podatek? Ludzie przecież to jest nierealne. No chyba że żyjemy w aż tak głupim kraju.
No i moje marzenie o AE86 znów się oddala.
A co to za fura ??
Takie EG6 i nic więcej nie potrzeba. Jest bardzo blisko mnie EG6 b16 do sprzedania. To auto fruwa.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8429383
Cytat: Tolas w Kwietnia 18, 2009, 22:47:39 pmNo i moje marzenie o AE86 znów się oddala.A kiedykolwiek było blisko? Przecież to auto jest nie do dostania.
PrzecieŻ ten podatek nie wszedł jeszcze w Życie i duŻo wskazuje na to Że wcale nie wejdzie.
Co dalej z nowym podatkiemZnamy coraz więcej szczegółów na temat nowego podatku, który zastąpić ma akcyzę ? informuje Gazeta Prawna.Obowiązującą akcyzę na samochody nowe rząd chce zastąpić podatkiem ekologicznym, który płacony będzie m.in. w zaleŻności od poziomu emisji CO2 do atmosfery. Pojawił się równieŻ pomysł by stawkę podatku ustalić na podstawie pojemności silnika.Pierwsze informacje jakie do nas dotarły sugerowały, iŻ najwięcej zapłacą kierowcy jeŻdŻący motoryzacyjnymi starociami: 3 tys. zł za auto sprzed 1992 r. Właściciele pojazdów, których wiek nie przekracza 9 lat, zapłacą około 500 zł. Wygrają ci, którzy kupią samochód prosto z salonu, podatek za małolitraŻowe auto to zaledwie 100 złotych.Wg nowych informacji załoŻenia Ministerstwa Finansów przewidują, Że samochody o małych pojemnościach silnika obarczone będą coroczną daniną nie przekraczającą kilkudziesięciu złotych. Na razie nie ma informacji czy przepis ten będzie dotyczył tylko nowych samochodów.Dodatkowo nowym podatkiem objęte zostaną wszystkie zarejestrowane pojazdy do 3,5 tony. Tak skonstruowany przepis budzi wiele wątpliwości poniewaŻ od samochodów juŻ zarejestrowanych pobrany został podatek akcyzowy.Ministerstwo w odpowiedzi informuje, Że podatnicy, którzy zapłacili juŻ akcyzę przy rejestracji auta po wprowadzeniu nowego podatku dostaną specjalną ulgę podatkową.Oznacza to, Że zakup nowego samochodu wiązać się będzie z mniejszym wydatkiem. DroŻsze za to byłoby sprowadzanie z zagranicy starych samochodów.
Różne kolekcje widziałem, ale to jest PGR, jak nie Gran Turismo w realu:http://www.widelec.org/index.php?page2=1&site=blog&action=detail&blog_id=2924&site=blog§ion=1&text=&pages=10