Wiem że wątek jest stary, ale jako posiadacz AIRBORNE'a na ps3 napiszę swoją opinie, gdyż przed kupnem szukałem opinii innych np. jak to wygląda na ps3, lecz niestety bida z nyndzą więc zdam swoją relację co może pomóc innym chętnym na tą gierkę.
MOH AIRBORNE kupiłem ponownie jako że gra
według mnie jest świetna i wciąga nosem COD'a 2 i 3 jednocześnie.
Grę przeszedłem już z ok. 7 razy na XBOX 360 jednak mimo to kupiłem ponownie na PS3. Czytając opinie i wszelkie porównania zarzucano częste spadki klatek i powycinane efekty.
Otóż graficznie gra prezentuje poziom znany z XBOX'a 360 z tym wyjątkiem, że nie które tekstury podłoża są pozbawione shaderów tzn tekstura jest ostra, ale się nie świeci. Jednak jest to w kilku miejscach i gdybym nie grał na XBOX'ie to bym nie wiedział. Reszta wygląda identycznie. Gra chodzi w 720p, 1080i, 1080p. Puszczając grę w 1080p sądziłem iż rozmycie jak zwykle towarzyszy w grach multiplatformowych na ps3 mnie zabiję patrz BIOSHOCK, GTA4 i inne. Jednak sytuacja ma się bardzo ok. Jest zauważalne
lekkie rozmycie, "które moim zdaniem powinno być na XBOXIE gdyż tam ząbki i inne waliły po oczach jak cholera:/" ale dodaję to uroku i zakrywa krawędzie i powoduję lepszy odbiór gry. W 1080p gra wygląda lepiej aniżeli na xboxie. Nie jestem fanbojem, ale po prostu wszystko wydaję się takie wygładzone ! Niestety animacja spada i to dość często np. podczas wybuchów, wyskoków z samolotu, strzelanin)tutaj rzadko, ale czasami) czy patrzenie na teren z jakiejś wysokości. Na szczęście MOH ma dziwną tendencje do tego iż chodząc w tych 30 klatkach czuje się lekkie opóźnienia w poruszaniu, rozglądaniu itp więc te spadki nie są AŻ TAK BARDZO ZAUWAŻALNE jak w innych grach
Co do wyciętych efektów to nic nie zauważyłem
Instalacja obowiązkowa i trwa coś nie całe 10 minut, dzięki temu gra nie gubi tekstur jak to miało na XBOX'ie miejsce co cieszy zwłaszcza, że grając na xboxie musiałem odczekać parę sekund po wylądowaniu aż się wczytają
W grze wsadzono możliwość korzystania z czujnika ruchu i dotyczy to wychylania się zza zasłon, poruszania spadochronem i na tym koniec. Niby fajna sprawa, ale nie praktyczna i wole robić to gałkami, aniżeli za pomocą ruszania padem ;P
Strasznie się bałem kupować MOH'a na ps3 bo odrazu włączało się światełko "kolego ta gra wygląda gorzej niż na xboxie" Na szczęście nie są to aż tak koszmarne zmiany, raptem gra chodzi mniej płynnie, ale zawsze można grac w 720p
A reszta tekstur jest prawie że identyczna. Efekty no cóż rozmycie jest, efekt po postrzale jest, wszelkie rozbłyski, dym, wybuchy są więc nie wiem o co chodziło ludziom w eurogamer.
Kto nie grał, a ma ochotę POLECAM ZAKUP !!
PS: O dziwo jeszcze ludzie grają w MOH'a po SIECI ! Nie jest to olbrzymia liczba bo raptem 100, ale zawsze to coś