Gwiazda Realu Madryt i reprezentacji Francji Zinedine Zidane ma zamiar, po finałach mistrzostw świata w Niemczech, zakończyć karierę - poinformował hiszpański dziennik sportowy "AS".
"Francuz zapowiedział prezydentowi Realu Florentino Perezowi, że ten sezon będzie jego ostatnim" - czytamy w dzienniku.
"Zizou, którego kontrakt z 'Królewskimi' wygasa w 2007 roku, jest gotowy do przedwczesnego zerwania umowy" - napisał "AS" o 33-letnim pomocniku, który osiem lat temu poprowadził Francję do mistrzostwa świata.
Według gazety "Real, z uwagi na zasługi Zidane'a dla klubu, zaakceptował decyzję piłkarza".
W niedzielę Zidane był bohaterem meczu Real-Sevilla (4:2) w którym strzelił trzy gole.
http://pilka.interia.pl/news?inf=707363"Zidane" to nazwisko trzeba zapamiętać na długie lata. Jak dla mnie to człowiek przekroju Pele, Maradona, Beckenbauer lat 90. Z całym szacunkiem dla Ronaldinho ale jeszcze mu troszke brakuje do Zizu. Genialny piłkarz jego charakterystyczny sposób poruszania się na boisku, bramki każde cudnej urody będziemy długo długo wspominać.Jego nienaganna technika, chyba jak nikt potrafi opanować piłkę z powietrza w perfekcyjny sposób. Nie jestem w stanie wskazać w ost 10 latach lepszego zawodnika od niego Ronaldo to mu buty może w Real'u wiązać. Ja jestem przekonany że forma Real'u zeleży od niego samego jeśli zagra dobre spotkanie chyćby nawet to ost. (Real-Sevilla 4:2) to widać naprawdę porywającą grę Królewskich. Zizou zawsze był moim największym idolem dlatego odejscie Jego odejście bardzo przeżywam. Algieryjczyk z Francuskim obywatelstwem dał mi w moim ciezkim życiu wiele wspaniałych chwil. Do dzisiaj się niemoge pogodzić z jego odejściem z Juventusu.
Mam nadzieje że pokaże jeszsze na mundialu kilka zachwycających akcji...
Co sądzicie o odejściu Zizou? Jak oceniacie tego piłkarza?