Autor Wątek: Co będzie jak w moim PS2 padnie czytnik DVD?  (Przeczytany 5480 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Turrambar

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 1
Co będzie jak w moim PS2 padnie czytnik DVD?
« dnia: Lutego 03, 2006, 00:16:56 am »
jesli gram tylko na plytach dvd i padnie mi laser, to gry na cd beda chodzic normalnie? czy jak pada to od razu wszystko?

Gruuby

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 03, 2006, 00:52:06 am »
Jak pada czytnik to raczej już nic nie odczyta, wydaje mi się ze nie ma to większego znaczenia jakieś to płyty. Czytnik to czytnik czyta albo wszystko albo nic

rainuS

• Towarzysz
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 03, 2006, 01:29:59 am »
Od samego grania czytnik nie pada, przecież po to właśnie jest by mógł czytać płyty. Inna sprawa, czy grasz na oryginałach czy piratach, czy Twoja konsola nie ma jakiegoś feleru itp. No i ważne jest też jak się z nią i samymi płytami obchodzisz. A jeżeli już tak się boisz o czytnik to załatw sobie twardy dysk i z niego odpalaj gry. Najlepsze rozwiązanie.

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 03, 2006, 01:49:38 am »
Tia, pewnie same oryginaly. A czytnik od grania w tewj konsoli akurat pada. Moja juz ledwo zipie, a karmiona jest jedynie oryginalami i wersjami dla prasy (tu jakosc nieco gorsza, ale mimo wszystko).

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 03, 2006, 09:15:38 am »
To zależy od usterki, jeśli po prostu laser zacznie dwoić się i troić z DVD to będziesz mógł najprawdopodobniej odtworzyć CD. A jak padnie laser w znaczeniu dosłownym (tak jak u mnie sterownik LA pójdzie się paść, a płyta przekręci się 2 razy i stopnie) to nie da rady.

Turrambar

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 03, 2006, 10:11:35 am »
dysk jest za drogi  :| konsola na razie mi smiga, ale kolega ktory gra na oryginalach ma juz z nia spore problemy (ma ja okolo 3 moze 4 lat) wiec nawet korzystanie z samych oryginalow nie zapewni konsoli dlugiego zycia.
mam jeszcze jedno pytanko: czy to prawda ze PStwo ma slabszy laser od PS2? czy to sa na razie niepotwierdzone plotki, albo moze gadanie zazdrosnych?

rainuS

• Towarzysz
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 03, 2006, 12:53:49 pm »
Cytat: "lewik"
Tia, pewnie same oryginaly. A czytnik od grania w tewj konsoli akurat pada. Moja juz ledwo zipie, a karmiona jest jedynie oryginalami i wersjami dla prasy (tu jakosc nieco gorsza, ale mimo wszystko).

Widzisz w mojej akurat nie pada :) Karmię ją tylko oryginałami, dbam by się nie kurzyła, a także dbam o same płyty. Mam kilku kumpli, zarówno z dużą PS2 jak i z PStwo. Oni raczej nie dbają zbytnio o konsolę, ale też nie uskarżali się na to by im padał laser. Wszyscy mamy szczęście, dobre modele konsol? Nie wiem, ale czemu niby dobrze traktowana PS2 (czytaj nie przerabiana, traktowana dobrej jakośći płytami) miała by paść ot tak sobie? Dziwne. Oczywiście pewnie zaraz zacznie się flejm, jakoby że Sony robi felerne czytniki. W dodatku po to, by podwoić sprzedaż PS2. Hehe

Gruuby

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 10, 2006, 18:02:08 pm »
Cytat: "Turrambar"
nawet korzystanie z samych oryginalow nie zapewni konsoli dlugiego zycia.

Ale na pewno dłuższe niż granie na piratach.

Cytat: "rainuS"
Nie wiem, ale czemu niby dobrze traktowana PS2 (czytaj nie przerabiana, traktowana dobrej jakośći płytami) miała by paść ot tak sobie? Dziwne.

Może mieć wadę jakąś, To tylko urządzenie i w każdej chwili może paść.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 10, 2006, 19:38:45 pm »
Cytat: "Gruuby"

Taa, to polecam przeczytać posty Castora Kriega, którego konsole padały jak muchy. :roll:

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 10, 2006, 23:57:12 pm »
zazwyczaj jak laser zaczyna padac to przestae czytac DVD a CD czyta jeszcze normalnie (wtedy mozna jeszcze go kalobrowac).
Gdy przestanie juz czytac nawet CD to jedynie wypada juz kupic nowy:)

dcf

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 11, 2006, 10:52:05 am »
Cytat: "Tarniak"

Taa, to polecam przeczytać posty Castora Kriega, którego konsole padały jak muchy. :roll:

Ja tam nie chcę ci ujmować mądrości ,ale gram w systemie-piraty+czasem oryginał i konsolka w marcu skończy 3 rok.

Jarek

• Towarzysz
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 11, 2006, 11:10:39 am »
A ja mam pytanko ile gdzieś kosztuje wymiana laseru na nowy? I czy w okolicach Poznania idzie to zrobić (może media markt?)?

Ako

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 11, 2006, 11:30:21 am »
Cytat: "dcf"
Cytat: "Tarniak"

Ja tam nie chcę ci ujmować mądrości ,ale gram w systemie-piraty+czasem oryginał i konsolka w marcu skończy 3 rok.

Co nie zmienia faktu, ze psdwójki są bardzo wadliwe. Czy gramy tylko na piratach, czy tylko na oryginałach, ps2 i tak za czesto sie psują.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

ZenoN

• Towarzysz
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 11, 2006, 11:36:23 am »
Mam znajomego któremu padł laser w PS2. Zwą go Bamber. A BAmber jak to Bamber nie chce dać PS2 do serwisu bo mówi że mu się nie opłaca. Więc postanowił czarnąBez przeróbki.) sprzedać. Cena wywoławcza 400zł :shock: ...

Straszakq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 11, 2006, 11:45:09 am »
dobrze ze mam servis w domu....  :D naprawde wszystko mam za free zanczy robotke za ktora placi sie duzo kase np za banalne wyminieni lasera w PS2 :D

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 11, 2006, 11:59:43 am »
Cytat: "Jarek"
A ja mam pytanko ile gdzieś kosztuje wymiana laseru na nowy? I czy w okolicach Poznania idzie to zrobić (może media markt?)?

zalezy jaki model.
w media markt raczej nie wymieniają:)

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 11, 2006, 12:05:34 pm »
Heh, moze nie uwierzycie :) (wiem ze to temat o PS2) ale padl mi czytnik w Gacusiu, heh sam z reszta nie wierze :) lol. Co do PS2 to tez gram tylko na orginalach i tylko i wylacznie gram na konsoli, zadnej muzyki ani filmow i juz byla wymieniana :)

Straszakq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 11, 2006, 12:14:02 pm »
Kwestia dobrego wykalibrowania laseru.... i powinien jeszcze jakis czas podzialac....

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 11, 2006, 12:15:23 pm »
Cytat: "siudym"
Cytat: "Jarek"

zalezy jaki model.
w media markt raczej nie wymieniają:)

W Poznaniu napewno w sklepie Tryton na Glogowskiej przy zajezdni MPK.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

Rykuzushi

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 11, 2006, 12:30:27 pm »
Co do lasera, jak Ci padnie to masz koniec...musisz kupic nowy i albo samemu wymienic, albo zaplacic dodatkowo za usluge...(chyba ze masz znajomego co sie zna). Co do laserow, w sklepie kosztuja mniej wiecej 200 zl, na allegro sa tansze, tyle, ze musisz znac model jaki masz. Ja gram na piratach i oryginalach, uzywam plytek po 4,50 TDK(slyszalem, ze sa najdrozsze) i laser mi smiga jakby nie byl uzywany, a mam ps2 juz prawie rok.
Solidarity didn't exist...it's only a empty word...only money and power had to be respected...