Autor Wątek: Żyjemy w normalnym świecie?  (Przeczytany 14364 razy)

ZenoN

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Żyjemy w normalnym świecie?
« dnia: Lutego 11, 2006, 19:12:09 pm »
Normalność. Jest to coś powszechnie akceptowanego. Ale skąd wiemy że coś jest normalne a coś nie? A no jak dużo ludzi tak robi to jest to w porządku. Jak nie, to normalne to już nie jest. Ale z kąd wzięła się normalność? Z kąd wiemy że coś jest takie a nie inne? Weźmy na przykład "brzydkie słowa". Dlaczego na kur*a czy h*j jest brzydkie a dom tuteż piłka nie? Kto nażucił taie zasady? Kto je wymyślił. Posuwajac się dalej z kąd wiemy jakie zachowania są normalne a jakie nie? Z kąd wiemy że cokolwiek jest normalne? Oglądaliście zapewne Matrix'a. No nie? "Z kąd matrix wie jak smakuje stek?" A może nie jesteśmy normalni? Może to wszystko jest obłędem? Może normalność nie istnieje? Przecież są osoby(Choćby i chore psychicznie-czy na pewno?) wg których świat wokół(Ten nasz, normalny.) jest chaotyczny i chory dla nich. Widzą świat innaczej, my widzimy go innym. Czy istnieje odpowiedz? I dlaczego nazywamy siebie ludzmi? Czy możemy się tak nazwać? Czy mamy świadomość nas samych? Czy mamy świadomość naszego istnienia, inteligencji. Skoro żadna nauka nie potrafi nam tego udowodnić. Czy normalność istnieje? Czy jest tylko naszym wymysłem. Wymysłem "ludzi", którzy nie potrafią się przyznać że nie rozumieją świata?

dcf

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2006, 19:16:51 pm »
Odpowiem sam sobie (bo zenon to oczywiście moja druga jaźń, z dysleksją).

[Tarniak: Nie wku... mnie :evil:
[DCF: Li tam, nie ma w regulaminie nic o "wkurwianiu Tarniaka"
[Głos z lodówki: Luzik men]

Normy są kształtowane przez wiele czynników- jak chociażby prawo ,które zostało napisane przez człowieka ,by kontrolowac innych ludzi.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2006, 19:18:45 pm »
Mnie to takie rozważania dotykają na kacu :]. Te mądre zasady wymyślono już dawno. Zowie się to etyką. Są 2 rodzaje etyki, narzucany przez nas samych i odgórny (fachowo to chyba jakiś pośredni i bezpośredni czy coś). A etyka powstała już w starożytności, dlatego nie chodziło się z przyrodzeniem na wierzchu itd. Z tym walczą nihiliści itd. Koło się zamyka. Nie rozumiemy świata m.in dla tego, że mamy tyle teorii powstania świata, a nauka póki co nie potwierdziła jedynej i słusznej tezy. Kiedyś ktoś rozwikła tę zagadkę. Kto wie, czy nie jest jak w MiB2 i żyjemy tak naprawdę w wielkiej szafce :)

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 11, 2006, 19:45:51 pm »
Nie wiem o co chodzi, ale nie pisze się "z kąd" a "skąd". Poza tym widzę, że w profilu "skąd:" wpisaleś sobie moje określenie twojej osoby :mrgreen:

A na serio to myślę, że wszystko zależy od wychowania. I nie tylko myśle, co tak jest. Jeśli wychowany jesteś w normalnej rodzinie to wiesz, że słowo "ku*wa" w kościele się nie mówi, a że tak robisz to już wpływ rówieśników/znajomych. Jednak MASZ tą świadomość, że jeśli tak uczyniłeś to zrobiłeś coś źle. W ramach eksperymentu weźmy 3miesięcznego Jasia i wstawmy go do czegoś w stylu truman show i niech ojciec od czasu do czasu mówi sobie "dom" np. gdy walnie się młotkiem, a na dom jako miejsce zamieszkania niech mówi kur*a. Za każdym "domem" matka niech go opieprza i mówi Jasiowi że to brzydkie słowo. Za 20lat Jachu będzie "domowa" gdy zobaczy niezłą laskę, a "kur*ował" na widok domu... Wszystko da się wykreować, człowiek "miętki" jest niczym glina. Przy odpowiednich środkach z małego dzieciaka potrafiłbym wychodzować seryjengo morderce, gracza maniaka, pedofila, geja itp. Nie ma moim zdaniem czegoś takiego jak "dzieciak urodził się ze smykałką do podawania pustaków". Co najwyżej fizycznie jest lepiej ukształtowany, genetycznie ma jakieś cechy bardziej podatne na rozwój. Jednak to czy zostaną one wykorzystane zależy tylko od środowiska. Ja na przykład ohydnie rysuję i nie mam słuchu muzycznego, ale wynika to z faktu iż rodzice nie śpiewali mi kołysanek i byłem w dzieciństwie "odmuzyczniony".

ZenoN

• Towarzysz
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 11, 2006, 20:07:37 pm »
Więc kto mógł zacząć kreować? Dlaczego obrał taką a nie inną drogę(Idąc tą drogą dyskusji nie dojdziemy do jej końca..., niestety...)? Dlaczego istnieje też zasada takiej a nie innej kreacji danego osobnika? Dlazcego wszyscy musimy być tacy a nie inni(Mam jazdy..., chyba sam się się do końca nie rozumiem...)? Jaki jest sens takiego wychowywania? Kiedy wszyscy jesteśmy tacy samito jak możemy iść do przodu? Przecież tylko nihiliści doprowadzali do zmian(Faktem jest też że i na gorsze...), np. taki Kopernik. Sprzeciwił się i dokonaliśmy postępu. Nie chcę tu szeżyć anarchii, nihilizmu itd. itp. Ale czy nie odmienność jest motorem napędowym cywilizacji? A może to oni byli normalni, właśnie przez zmiany? Przecież domeną i priorytetem cywilizacji jest postęp? A może tak "naprawdę" jest nimi statyczność? Chyba zbaczm z tematu...

Natomiast "Szatanowiec" mi sę spodobał. "Fajne" jest to słówko :mrgreen: .

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 11, 2006, 20:19:47 pm »
Życie każdego, nawet dwóch bliźniaków jest zgoła odmienne. Jeden zeszcza sie w gacie i ma uraz do końca życia, choć mimo tego zdarzenia jego reszta życia przebiegała podobnie jak jego brata. On stanie się psychopatą-mordercą, a ten "nieobszczany" następcą Billa Gatesa ze swoją firmą Microhard. Schematy wychowy o których bredzisz zaczęły się wieki temu, gdy to ludzie widząc, że dzieciak który nie dostał po pysku za młodu na starość stał się pyskaty - zaczęto wprowadzać walenie po ryju. Wszystko ewoluowało i teraz mamy wychowanie takie jakie mamy. Teoretycznie optymalne, ale nie wszędzie. Nie każdego stać aby jego dzieciak poszedł na nowy film z Harrym Potterem, a jak na to nie poszedł to ma uraz i staję się "tym złym". Do tego dochodzi jeszcze fizyka, bo nie zawsze da się wszystko przewidzieć "ło ku*wa w twoją matkę jebł piorun" - mamy kolejny uraz i zmienia się droga rozwoju. To jest skomplikowane jak cholera, prawie jak rpg od squaresoftu - tego systemu nie da się przewidzieć, wkuć i odpowiednio zastosować. Zawsze wyskoczy jakaś losowa walka i pełne HP na walkę z bossem pójdzie się, za przeproszeniem, je**ć. Świat jest normalny bo się tak ukształtował na przełomie wieków. OPTYMALNIE.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 11, 2006, 22:19:39 pm »
Cytat: "setezer"
Życie każdego, nawet dwóch bliźniaków jest zgoła odmienne.

Szkoda, że nie sprawdza się twoja teoria, w kwestii składu "ekipy rządzącej" :)

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 11, 2006, 22:29:44 pm »
Wyjątek potwierdza regułę.

BTW: Czemu w Polsce najwyższą władzę sprawuje ktoś o wykształceniu doktorskim nie znający języka obcego? To już nawet śmieszne nie jest. Ja w I klasie LO całkiem nieźle znam angielski, a pan doktor :lol:

W RAMACH TEGO CO NAPISAŁ DWA POSTY NIŻEJ FENRIS:
Fakt, nie pomyślałem o tym. Wybaczam i przepraszam :).

soolars

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 11, 2006, 22:38:34 pm »
"Normalność" wynika z powszechnie przyjętych zasad i reguł. Weźmy taką ortografię, z którą Ty ZenoN kulejesz. To że piszemy narzucił a nie "nażucił" wynika z przyjętej zasady i każdy kto odchyla się od nich jest uznawany za kogoś nienormalnego tak jak np. Futuryści:) Z skąd wiemy, że wulgaryzmy językowe są uznawane za złe? Bo ogólna zbiorowość ludzka uznaje je za nienormalne w przeciwieństwie do pewnego marginesu społeczeństwa.... I tak można kręcić w kołko jedno i to samo....

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 11, 2006, 22:40:34 pm »
setezer bo pan doktor żył w innych czasach? Mój ojciec też ma wyższe wykształcenie i nie zna języka. Matka za to zna ale rosyjski. Nie wiem czy wiesz ale kiedyś nie było RP tylko PRL...

soolars

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 11, 2006, 22:42:30 pm »
Tak właśnie, bo jedynym powszechnie uznawanym językiem obcym w PRL był język rosyjski:)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 11, 2006, 23:09:55 pm »
Jak słysze o wizach, o cenzurze, o TV Trwam, o projekcie Ziobry dot. obrazy uczuć religijnych (ale tylko katolików :roll:) to zastanawiam się, czy Rousseau, Hobbes i Locke rzeczywiście działali dla dobra świata, bo ja bym sie ku... za przeproszeniem na taką umowe nie zgodził (wiedząc, że "coś" takiego będzie u władzy. Słyszeliście o tym, że wycofany zostanie film "O 2 takich..."? A o tym jak zabroniono Federowiczowi publikacji "piosenki"? O tym, że "młodzieżowe magazyny" będą lustrowane? Nie żebym tu wolnomularskie teorie spiskowe wyczuwał, ale Kaczyński Bros. trochę mi na masonów wyglądają 8). Czekam na kolejny krok naszego Bonaparte. Stawiam na delegalizację alkoholu. Odpowiadając na pytanie w temacie. Nie żyjemy w normalnym świecie.

soolars

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 11, 2006, 23:20:27 pm »
Boicie się Kaczyńskich jak ognia przecież i tak nic nie zrobią, koalicja się rozpadnie, bedą wybory ktore niczego nie roztrzygną i tyle. Taka sytuacja jest normalna w państwach demokratycznych i nie nalezy się niczym przejmować. Minie pare lat i znowu zjednoczeni komuchy (panowie tatusiów z  PZPR tacy jak Borowski i Olejniczak)wygrają wybory i tyle z tego będzie. Wtedy dopiero zaczne się zastanawiać czy zyjemy w normalnym świecie:)

Paradoksem tego wszystkiego jest to że zazwyczaj ludzie biedni i bez perspektych mówią ze zycie jest nienormalne natomiast tym co się powiodło zycie jest nadzwyczaj normalne:) No może ostatnia dygresja jest troche przesadzona.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 11, 2006, 23:30:30 pm »
Cytat: "soolars"
Boicie się Kaczyńskich jak ognia przecież i tak nic nie zrobią, koalicja się rozpadnie, bedą wybory ktore niczego nie roztrzygną i tyle

Koalicji nie ma, ale LPR i Samoobrona głosuje tak samo. Wszystko co chce PiS - przejdzie, bo przecież Lechu nic nie zawetuje. Ja tam biedy nie klepię, a i tak uważam, że świat jest chory :P. Chociaż jak zacznie się cenzura pełną parą to będzie ubaw. Jak tu siedzę i stukam w klawiaturkę, tak obiecuję, że nie będę biernie się przyglądał :). A to, że komuna wygra za kilka lat to oczywiste. "Nie udało się zbudować >>Polski solidarnej< ani też >>Polski liberalnej<< to zbudujemy >>Ludową<<." :|

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 12, 2006, 02:17:06 am »
Ale ludzie robia z tych kaczek jakies potwory :lol: To chyba pod wplywem adama michnika - ale on to chwalic potrafi tylko zolwia i jego mlodszego kompana frasyniuka ;)
PIS jak kazda partia zostanie oceniony za 3,5 roku - na 90% negatywnie na 10% ze im sie uda ;)
Poza tym o jakiej polsce liberalnej mowimy. O tych pseudoliberalach z PO :mrgreen: ? Bo jedyna partia z liberalnym programem gospodarczym zdobyla 1,5% glosow wiec raczej nie wiekszych szans na polske liberalna :(

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 12, 2006, 02:30:28 am »
Smutne że właśnie tylko Korwin- Mikke (i n aupartego Bochniarz) mogli zrobić porządek w Polsce.
Tylko też, czy by nie było jak dawniej- jak "uwolniono" chłopów, kiedy to zdjęto im obciążenia, razem z butami... Za dużo swobody, brak opieki państwa we wszystkim (trzeba samodzielnie myśleć!) i już połowa społeczeństwa jest zagubiona i nieszczęśliwa.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 12, 2006, 04:09:57 am »
Cytat: "_Music"
Smutne że właśnie tylko Korwin- Mikke (i n aupartego Bochniarz) mogli zrobić porządek w Polsce.
Tylko też, czy by nie było jak dawniej- jak "uwolniono" chłopów, kiedy to zdjęto im obciążenia, razem z butami... Za dużo swobody, brak opieki państwa we wszystkim (trzeba samodzielnie myśleć!) i już połowa społeczeństwa jest zagubiona i nieszczęśliwa.

btw: Korwin to jedyny polityk ktorego moge słuchac jak cos mowi.
reszta mnie dobija zwyczanie.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 12, 2006, 05:00:57 am »
eheheh to ja ciebie podziwiam ze wogole mozesz ktoregos z nich sluchac :) mnie tam najlepiej usypialo sie zawsze podczas obrad sejmu w TV ;)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 12, 2006, 09:28:54 am »
Cytat: "siudym"
btw: Korwin to jedyny polityk ktorego moge słuchac jak cos mowi.

Ale Panowie, Korwin-Mikke jest chyba zbyt radykalby, by mógł mieć większe poparcie w społeczeństwie... :/ Jak tak patrzę i pytam z czym ci się kojarzy K-M to większość odpowiada - "kara śmierci"  :shock:  :| (żeby nie było, jest to po części prawda).

@Fenris: Cytat, który wykorzystałem był hipotetyczny i opierał się na hasłach propagandowych PO i PiSu, a chciałem tylko pokazać, że w końcu się wrócimy do czasu "octu na półkach" :wink:

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 12, 2006, 10:45:30 am »
Cytat: "Tarniak"
"kara śmierci"

bo ja tez jestem za tym...

ZenoN

• Towarzysz
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 12, 2006, 10:55:25 am »
Nie chcę tu wyjść za komunistę, anarchistę, faszystę czy kogokolwiek radykalnego(Niepotrzebna, wyciąć.). Ale czy faktem nie jest że przy bardzo zaostrzonym(W tym kary śmierci.) prawie panuje lepsze zorganizowanie i większy spokuj? Czyli co, zorganizowanie i strach dla dobra społeczeństwa? Bo ludzie będą się bać. Zresztą po co zawracam sobie tym głowę? Złotego środka nie było, nie ma i nie będzie. Szkoda...

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 12, 2006, 11:08:42 am »
Nie chce mi sie przebijac przez caly watek wiec odniose sie tylko do pierwszego posta, gdzie sformulowano to jakze istotne pytanie. Otoz problemem tym zajmuje sie miedzyinnymi socjologia. W ogormnym uproszczeniu, i to tez zapewne tylko w jednym nurcie, bo ilu socjologow tyle opinii, rzecz wyglada nastepujaco. To co uznajesz za narmolne wynika z twojego otoczenia kulturowego. Przy czym zaklada sie, ze kultura jest wszystko co zostalo wytworzone "praca ludzkich rak" przy czym ma sie tu na mysli takze dziela niematerialne, a wiec mysli, idee, poezje itd. Wezmy teraz takie dzielo kultury jakim jest najzwyklejszy stol. Jesli wezmiesz teraz czlowieka z buszu, ktory nigdy takiego ustrojstwa nie widzial, raczej nie wykorzysta go do spozycia posilku. Moze stwierdzi, ze pod stolem mozna sie doskonale schronic przed deszczem, moze znajdzie jeszcze jakies inne zastosowanie. Zalezy to zatem od kultury w jakiej sie wychowales, przy czym w spoleczenstwie od kultury rozumianej w ten wlasnie sposob nie da sie wyizolowac. Na poczatku XX w. znaleziono jakiegos czlowieka wychowanego w buszu, zaginal bodajze podczas jakiejs katastrofy. Wychowywal sie sam, za towarzyszy majac jedynie zwierzeta. Gdy w koncu go odnaleziono, zupelnie nie potrafil sie dostosowac do ludzkiego swiata, zmarl po kilku miesiacach. Zauwaz tez, ze to co nam wydaje sie nienormalne, na drugim koncu globu uchodzi za oczywistosc. Oczywiscie w epoce internetu, kiedy wiemy o innych kulturach wiecej i wiecej coraz mniej zjawisk moze wywolac szok kulturowy. Ale zauwaz, ze nienormalne wydaje nam sie noszenie hijabu (to te szaty, ktore nosza islamskie kobiety), a dla nich jest oczywistoscia.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 12, 2006, 12:29:31 pm »
Jak tak patrzę i pytam z czym ci się kojarzy K-M to większość odpowiada - "kara śmierci"

Ponad połowa polaków popiera karę śmierci, więc gdyby tylko takie skojarzenia mieli, to UPR odniósłby sukces...

Polacy po prostu wolą kolejną kiełbase wyborczą i kolejne obietnice- nic to, że ekonomicznie są niemożliwe do spełnienia.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 12, 2006, 12:33:15 pm »
Ponad połowa polaków popiera karę śmierci, więc gdyby tylko takie skojarzenia mieli, to UPR odniósłby sukces...

Miałem na myśli to, że K-M nie ma nic poza karą śmierci do zaoferowania (taki jest ogólny pogląd).

BTW Nie wiedziałem, że tylu ludzi to popiera :/.

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 12, 2006, 23:04:01 pm »
Moim zdaniem przyczyną porażki UPR jest właśnie korwin-mikke. Jakkolwiek lubię czytać jego feliotony i uważam że to mądry cżłowiek (chodź odjazdy czasem ma ;)) to jednak polityk z niego żaden :P
Mam nadzieję że młode kierownictwo partii razem ze starymi wygami pokroju Michalkiewicza dadzą radę i przekroczą w końcu te magiczne 5% :)
Może dobra znajoma UPR pani Zyta Gilowska ich wesprze przy następnych wyborach :P

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 12, 2006, 23:43:37 pm »
Tyle że nie waidomo czy z Korwinem na pokładzie, bo ten coś wspominał że wycofuje się z polityki po przegranych wyborach...

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 13, 2006, 20:52:09 pm »
W normalnym świecie to my chyba jednak nie żyjemy .Bo jak można powiedzieć ,że jest normalnie skoro każdy w szkole/pracy z chęcią utopiłpy cie w łyżce wody ,kolejny dzień przynosi kolejne ofiary róznych
zamachów ,co pare  minute  umiera afrykańskie dziecko z głodu , coraz wiecej w powietrzu  różnego rodzaju chemikaliów a  nie tlenu , konflikt nuklearny jest tylko kwestią czasu (Iran nie zrezygnuje z szansy ,,wymazania z mapy świata , Izrael), telewizja karmi nas jakimiś ochłopami z tego całego syfu a politycy śmieją sie wyborcom żywnie w twarz . Na lepsze nie idzie .Nie ma przesłanek ku temu .Bowiem nigdy nie skończy żądza władzy , grabienia coraz większych zysków ,a przecież wiemy doskonale do czego to doprowadza ..
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Bystry

• Towarzysz
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 13, 2006, 20:56:13 pm »
Cytat: "jay jay"
W normalnym świecie to my chyba jednak nie żyjemy .Bo jak można powiedzieć ,że jest normalnie skoro każdy w szkole/pracy z chęcią utopiłpy cie w łyżce wody ,kolejny dzień przynosi kolejne ofiary róznych
zamachów ,co pare  minute  umiera afrykańskie dziecko z głodu , coraz wiecej w powietrzu  różnego rodzaju chemikaliów a  nie tlenu , konflikt nuklearny jest tylko kwestią czasu (Iran nie zrezygnuje z szansy ,,wymazania z mapy świata , Izrael), telewizja karmi nas jakimiś ochłopami z tego całego syfu a politycy śmieją sie wyborcom żywnie w twarz . Na lepsze nie idzie .Nie ma przesłanek ku temu .Bowiem nigdy nie skończy żądza władzy , grabienia coraz większych zysków ,a przecież wiemy doskonale do czego to doprowadza ..

Najlepiej siedziec i narzekac :)

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 13, 2006, 20:58:18 pm »
tak już mam  8)
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 13, 2006, 21:19:07 pm »
A jednak. Początkowo jak włączyłem pomyślałem, że stan wojenny ogłosi :]... Niestety skończyło się źle... :(

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 13, 2006, 21:26:18 pm »
Ale jednego nie można nadmówić... po prostu to ekhm ekhm... przemówienie było zaangażowane... po prostu rzekłbym genialnie.
Do końca miałem wątpliwości co zrobi... a najpierw że polacy chcieli koalicji z PO, potem zmiana że nawet prezydent nie pomógł, następnie TAK ZWANY pakt stabilizacyjny :S
Zagrał świetnie....

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 13, 2006, 21:57:02 pm »
Lepiej niż w "O 2 takich...". Do końca czekałem, aż powtórzy wyczyn generała :].

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 13, 2006, 22:07:59 pm »
Rozwaliła mnie na kawałki wypowiedź w komentarzach do onetu (tuż przed konferencję)

"Jest już transmisja orędzia w Telewizji Trwam!
Prezydent siedzi w żołnierskim ubraniu, wszyscy czekają na to, co powie"

Umarłem :lol:

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 13, 2006, 22:54:08 pm »
Przemówienie jak przemówienie (mam wrażenie że kaczor na coś chory jest, coś z płucami bo taki płytki oddech ma :? ), ale najlepsza była reakcja Pochanke w tvn24 :lol:
Cały dzień prawie byli przekonani że będą wybory już snuli plany jak fajnie będzie znów o czym gadać a tu niespodzianka (dla mnie żadna, od poczatku wiedziełem podejrzewałem o co chodzi jarusiowi) a tu dupa i panna się cała blada zrobiła a komorowski zaczął majaczyc  bezsensu (albo zgrywał głupa?).
Kolejny popis kunsztu polskich dziennikarzy, nie tak dawno stwierdzili że wejście zyty do rządu do gest pojednania z po (ta) a w czasie kampanii powiedzieli że  korwin mikke jest populistą (ta :lol: ). Jasruś znów pokazał że między nim a resztą sceny politycznej jest ogromna przepaść. skur**syn z niego jest ale polityk naprawdę bardzo dobry :P

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 15, 2006, 12:51:53 pm »
no trzeba zacząć przygotowywać się na wielką cenzurę co jest efektem zmian na IV RP [katolicką] - już zaczynają być wprowadzane zakazy wjazdu do owej RP zespołom metalowym [vide dark funeral] - no ładnie ładnie - zaraz "wieśniacy" z wiejskiej zauważą że jest "coś takiego" jak gry.... ciemno to widze , oj ciemno, zastanawiam się nad wyjazdem z tego ciemnogrodu

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 15, 2006, 13:19:24 pm »
Tak się składa że już zauważyli że są gry dla dorosłych - i będą one odpowodnio oznaczane.
A o Gorgoroth zapomniałeś, wtedy też afera była a przecież rządził "wirus sld" :lol:
A po drugie to lepiej dla uszu tych którzy się wybierali na koncert tego wyjątkowo gównianego zespołu.

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 15, 2006, 13:55:29 pm »
to czy gówniany czy nie to nie wiem [kwestia gustu] - nie słucham takich zespołów - to nie temat akurat na ocenianie zespołów. Od klasyfikowania gier się zaczyna [i tak prędzej czy później każdy - nawet nie katolicki rząd - by zajął się oznaczaniem gier różnymi znaczkami] i uważam skończy się dość ostrymi restrykcjami [zakaz importu - included].

P.S.  http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3158651.html

....... ręce opadają.....

P.S.II odnośnie Gorgoroth - koncert się odbył mimo jakiś tam głosów sprzeciwu - teraz nie ma, oficjalne info ze strony organizatora koncertu:
Koncerty DARK FUNERAL i gości, w Łodzi i Katowicach zostały odwołane. Decyzję podjęliśmy w trosce o osoby zaangażowane w organizację koncertów, agencji koncertowej Dragon Productions - organizatora europejskiej trasy oraz samych zespołów. Jesteśmy bezsilni wobec obecnego systemu i polityki naszego kraju. Przepraszamy wszystkich zainteresowanych.

ich bin dobry katolicos [czy jakoś tak to kazik śpiewał ;)]

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 15, 2006, 16:02:06 pm »
A jak pisałem o cenzurze toście mówili, żem przewrażliwiony. To macie już naoczny przykład, że miałem rację :P. :twisted:

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 15, 2006, 17:26:55 pm »
Ja pierdziele, paranoja normalne, jak to dobrze ze u mnie na Wsi tak nie ma :)

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 15, 2006, 19:36:31 pm »
Tej afery by nie było gdyby nie poprzednia z gorgoroth i to że redaktorzyny z wybiórczej polecieli do tego prezydenta na skargę że szatany do miasta przyjadą :lol:
A przy poprzedniej nie było żadnych sprzeciwów bo i tak nikt nie znał tego zespołu. Dopiero po koncercie zrobiłą się afera bo jakieś tam panny na krzyżach mdlały.
To nie ma związku z kaczkami. A cenzury ani nam nie zrobią ani nam wolności słowa nie zabiorą bo trzeba pamiętać że kaczory o tę wolność słowa walczyły :P