Autor Wątek: Problem z obrazem w PS2  (Przeczytany 4712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mdwoods

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Problem z obrazem w PS2
« dnia: Lutego 13, 2006, 08:44:27 am »
Witam. Mam raczej nietypowy problem i nie wiem czym może być spowodowany. Mianowicie mam przerobioną PS2 30003. Na pierwszy rzut oka wszystko chodzi w porządku- ale po ok. 15 minutach grania zaczyna się psuć obraz. Najpierw lekko go ściąga, ale potem cały oraz zaczyna migać.
Nie mam pojęcia co to może być. I ciekawe że problem pojawia się dopiero po tych 15 minutach a nie od razu- tak jak by się coś przegrzewało. Konsolę otworzyłem i odkurzyłem - nie pomogło.

Turrambar

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 1
Problem z obrazem w PS2
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 15, 2006, 15:07:20 pm »
a zanim przerobiles chodzilo dobrze?
jak pograsz 15min, wylaczysz i wlaczysz konsole to efekt sie utrzymuje, czy znowu jest dobrzez przez 15min?
probowales podlaczyc konsolke do innego TV?
byla narazona na mechaniczne uszkodzenie (upadek, zalanie piwem  :wink: )?

mdwoods

• Pionier
  • *
Problem z obrazem w PS2
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 16, 2006, 08:51:32 am »
Konsolę juz taką kupiłem na allegro.
Po właczeniu i wyłaczeniu konoli jest to samo- chyba że postoi nie właczana przez kilka minut to znów można kilak minut pograć - a potem to samo.
Podłaczałem do innego telewizora i na różnych kablach i to nic ni zmienia.
Raczej nie była narażona na uszkodzenia mechaniczne - rzynajmniej przezemnie- nie wiem jak było wcześniej

Turrambar

• ZMP-owiec
Problem z obrazem w PS2
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 17, 2006, 00:27:25 am »
najprawdopodobniej cos sie przegrzewa, ale to nic pewnego  :?
jesli w opisie na allegro nie byla wspomniana usterka to zagadaj do kontrahenta i kloc sie o swoje!
a jesli sie nie uda to skocz do jakiegos serwisu (nie koniecznie firmy sony) i jesli serwisant bedzie pewny (!!!) co do rodzaju usterki dopiero wtedy daj to naprawic. wiem ze czasem chodzi o male duperele, ktore w serwisie sony moga kosztowac znacznie wiecej niz u zwyklych 'naprawnikow'  :wink:
wiem tez ze to co napisalem jest raczej malo pomocne, ale staram sie jak moge  :mrgreen:

mdwoods

• Pionier
  • *
Problem z obrazem w PS2
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 17, 2006, 11:13:21 am »
Konsola jest już w serwisie. Mam później zadzwonić co z nią jest.

Koleś z allegro zobowiązał się do pokrycia kosztów naprawy- więc nie jest jeszcze tak źle.

mdwoods

• Pionier
  • *
Problem z obrazem w PS2
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 21, 2006, 11:55:10 am »
Okażało się że na płycie głównej konsoli w okolicach wyjścia A/V ktoś wlutował 3 ogromne oponiki- wielkości wierzy Eifla.

Turrambar

• ZMP-owiec
Problem z obrazem w PS2
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 21, 2006, 12:57:02 pm »
he he he
moze nie mieli czesci zamiennych  :mrgreen:
ja kiedys pod laser w PSX polozylem wykalaczke, okleilem ja tasma (zeby sie slizgalo) zeby laser byl blizej plyty. to przedluzylo znacznie jej zywot. jak juz padalo calkiem, to krecilem potencjometrami (zabawa jak z glowica z c64 :mrgreen:), az w koncu jeden odpadl i znowu z pomoca przyszla tasma  :mrgreen:
kazdy orze jak moze  8)