Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak się zadaje ciosy bokserm. Jest to pierwszy mój kontakt z ta serią i nie mogę rozgryżć jak zadawać uderzenia tam gdzie chce. Zauważyłem że machając prawym analogiem robi się uderzenia, ale one zawsze idą na twarz a ja np. chciałbym uderzyć kolesia niżej.
Wytlumacze na przykladzie drugiej czesci, bo w 3. nie gralem. Ale chyba nic sie nie zmienilo.
Ciosy wykonuje sie prawa galka.
Gdy przesuniemy prawa galke tak jak na rysunku A to uderzymy prawym prostym.
Gdy przesuniemy jak na rysunku B uderzymy prawym sierpowym.
Przesuniecie galki jak na rysunku C da nam prawy podbrodkowy.
Natomiast gdy chcemy uderzac lewa reka, wykonujemy takie same ruchy, tylko ze w lewa strone.

Ponizszy opis jest na przykladzie X-box'a, jednak na PS2 zamiast trigerow wciska sie R1 albo R2.
Gdy chcemy uderzac nizej przytrzymujemy lewy Trigger i wykonujemy ciosy (jak wyzej). Trzymajac lewy trigger wkonujemy rowniez balans cialem i w ten sposob (z roznych pozycji) rowniez mozna uderzac nizej.
Trzymajac prawy trigger i manewrujac prawa galka trzymamy garde.
natomiast specjalny, unikalny cios wykonujemy przyciskiem A (na PS2: X). Jest to cios zazwyczaj w twarz. Gdy chcemy, aby uderzyl nizej, wychylamy lewa galke w prawy dolny rog (w strone przeciwnika) i naciskamy przycisk odpowiedzialny za specjalny cios.
Mozna rowniez wykonywac ciosy :zabronione: (z dyńki, łokcia, "w jajca"). Wykonuje sie je min. za pomoca przycisku "biały" (na PS2 bodajze L1 albo L2). Jednak po kilku "nielegalnych ciosach" (zdarza sie, ze po dwoch) sedzia przerywa walke na nasza niekorzysc.
Gdy mamy malo energi i jestesmy bliscy nokautu przydatny okazuje sie "clinch", ktory wykonujemy za pomoca Y (na PS2 trojkat).
Mam nadzieje, ze pomoglem.