Autor Wątek: Bundesliga  (Przeczytany 4664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Bundesliga
« dnia: Kwietnia 01, 2006, 21:57:42 pm »
Chociaz kluby niemieckie w ostatnim czasie nie maja za wielkich osiagniec w LM, to bundesliga trzyma bardzo wysoki poziom pilkarski. Gra w niej sporo Polaków, sporo z nich na niemieckich boiskach zyskało na popularnosci, co dobrze moze swiadczyc o polakach :)
Dzisiaj Dortmund (któremu kibicuje) przedupił 2:1, a Smolarek zagrał cienko, niestety.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

barman

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Bundesliga
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 01, 2006, 23:08:49 pm »
Bundesligę całkiem przyjemnie się ogląda :wink: Najefektowniej grające drużyny to IMO Hamburg i Werder.
Szkoda że ten jełop Klose nie chciał pozostać Polakiem :evil:
Ebi dobry gracz ale ma dziwne fazy :? Tydzień temu gol i 2 asysty a dziś...

Akai

• Towarzysz
Bundesliga
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 02, 2006, 00:11:28 am »
Bardzo wyrownana liga, miedzy 5 a 16 miejscem jest zaledwie 13 punktow roznicy. Dla mnie najciekawsze sa mecze wspanialego Bayernu, ofensywnego Werderu, dobrego Shalke i HSV oraz mlodzikow z Dortmundu. Bayern praktycznie juz zdobyl tytul mistrza (co mnie niezmiernie cieszy:]), ale walka o eliminacje do ligi mistrzow miedzy Werderem, HSV i Shalke oraz walka o eliminacje do pucharu UEFA miedzy calym srodkiem tabeli zapowiada sie smakowicie :]
Niesamowity okazal sie mecz poprzedniej kolejki miedzy HSV i BVB!!! Takiego dramatyzmu i tym bardziej wyniku sie nie spodziewalem, brawa dla Ebiego Smolarka!
Bayern ostatnio troche przysnal i najlepszych wynikow nie osiaga, ale nie ma sie co dziwic, skoro maja juz prawie mistrza.
Jutro mecz kolejki, Shalke - HSV!!!

PSPower!!!

barman

• Towarzysz
Bundesliga
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 02, 2006, 12:31:25 pm »
17:25 Schalke 04 - HSV Hamburg Polsat Sport
Będzie ciekawie. Szkoda, że Schalke grało w 11 na 10 Lewskiego w tygodniu. Ja stawiam na HSV 8)

Miriam Mirtail

• Towarzysz
Bundesliga
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 02, 2006, 12:45:35 pm »
Nie powiem, że przepadam za Bundesligą, a nawet niekoniecznie mam przyjemność oglądać mecze z Niemiec. Jedno jest pewne: Euzebiusz Smolarek dobrze się w niej spisuje.

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Bundesliga
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 02, 2006, 18:33:23 pm »
w Bundeslidze wpada najwięcej bramek spośród wszystkich europejskich lig.

barman

• Towarzysz
Bundesliga
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 02, 2006, 18:54:49 pm »
17:25 Schalke 04 - HSV Hamburg Polsat Sport

Kurde coś sie zwaliło i głosu nie mam :? Do przerwy 0:0,  dwa kapitalne strzały Lincolna i czerwony kartonik Rafinia

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Bundesliga
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 02, 2006, 19:23:02 pm »
Cytat: "UFO"
w Bundeslidze wpada najwięcej bramek spośród wszystkich europejskich lig

jeszcze pare lat temu przyznałbym ci racje (hokejowe wyniki 7-2 ,4-4 czy 6-1 nie były rzadkością ) .Jednak teraz mam co do tego stwierdzenia coraz więcej wątpliwośći  :?
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

barman

• Towarzysz
Bundesliga
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 08, 2006, 20:44:40 pm »
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1:2
Krzynówek nie zagrał za umowę z Wilkami, Smolarek grał ok 60 minut i nic wielkiego nie pokazał :?
Werder Brema - Bayern Monachium 3:0
Bayern na kolanach :twisted:

1.FC Kaiserslautern - Hertha Berlin 0:2
1.FC Köln - VfL Wolfsburg 3:0
VfB Stuttgart - 1.FC Nürnberg 1:0
Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt 1:0
FSV Mainz - Hannover 96 0:0

Akai

• Towarzysz
Bundesliga
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 08, 2006, 21:37:21 pm »
Wynik spotkania nie mowi wcale o przebiegu gry. Samobojcza bramka, a potem musielismy sie odkryc i stad kolejne bramki. Ogolnie mecz byl wyrownany, tylko bramki padaly nie tam, gdzie trzeba :( Kahn nie zawinil przy zadnej z bramek. Ballack gral slabo (jak on mogl tego nie trafic - 3cm obok slupka), chyba juz sie poczul pilkarzem Chelsea. Ogolnie chlopaki sie juz chyba poczuli mistrzami, albo dalej trzyma ich dol po odpadnieciu z LM (od tej pory graja znacznie slabiej). Dobrze, ze chociaz u siebie 3:0 Werder pojechalismy :)
Na razie jest jeszcze bezpieczna odleglosc 7 punktow (co jutro sie moze zmienic do 4). Jezeli zdobedziemy mistrzostwo niemiec i DFB Pokal, nikt nie bedzie pamietal tej porazki.

Co do BVB, szkoda Smolarka. Mialy byc puchary, a bedzie walka o utrzymanie w lidze.

PSPower!!!

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Bundesliga
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 08, 2006, 21:50:18 pm »
Co, Borusia ma walczyc o utrzymanie sie w lidze? :lol: do pucharu niestety juz szans nie ma, ale z tym utrzymanie, to pojechałes ;)
Za to widze, ze monachium moze jeszcze stracic mistrzostwo :D ale jest to malo prawdopodobne.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
Bundesliga
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 08, 2006, 21:58:30 pm »
Jeśli HSV jutro wygra z M'gladbach, to przewaga Bayernu nad drugim miejscem będzie wynosiła 4 pkt bodajże :wink:.

Dziś był piękny mecz Werder - Bayern. W sumie kibicowałem gościom, ale nie jestem zły z innego obrotu sprawy. Werder rozegrał świetną pierwszą połowę.

Akai

• Towarzysz
Bundesliga
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 08, 2006, 22:01:01 pm »
Cytat: "Ako"
Co, Borusia ma walczyc o utrzymanie sie w lidze? Laughing do pucharu niestety juz szans nie ma, ale z tym utrzymanie, to pojechałes Wink

Maja tylko 10 punktow do strefy spadkowej, a graja jeszcze z Bayernem, Hannoverem czy chociazby Hertha. Ale moze faktycznie troszke przesadzilem :oops:    
Bayern wygra lige, nie widze innej opcji  8)
Ty Ibra powinienes wiedziec, do czego zdolny jest Werder :wink: Niestety tym razem Wiese nie rzucal pilkami pod nogi :wink:

PSPower!!!

MacroDM

• Pionier
  • *
Bundesliga
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 16, 2006, 13:55:20 pm »
Wczoraj Oglodałem Hertha-Borussia wynik 0:0 ale mecz stał naprawde na wielkim poziomie jak dla mnie szkoda tylko ze bramek nie oglodał no a Hertha miała wiele okazji do zdobycia ich...
I'm hanging on your words
Living on your breath
Feeling with your skin
Will I always be here

paprot

• J-23
  • PSN ID: paprotPL
Bundesliga
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 08, 2006, 00:03:46 am »
o kurcze dawno nikogo tu nie bylo no nic odkurzam troche ten temacik zapodajac bardzo fajny felietonik "Bundesliga w rozsypce" wart przeczytania dla wszystkich fanow niemieckiej pilki

http://www.futbolnet.pl/felieton/bundesliga_w_rozsypce_46.html