Moja U2000 nie smuzy na niczym co do niej podlaczalem - antena naziemna, satelita, Nka, PS2, XBox czy DVD - obraz zawsze był bardzo klarowny.
Co do roznic miedzy Philipsami, o które pyta Martin_XP - owszem róznica jest widoczna - jednak pamietajcie o tym, ze Pixel PLUS w Philipsach w wersji pierwszej to tylko tak naprawde wzmacniacz sygnału - jesli opdacie mu kiepski obraz wzmocni ne tylko dobre składowe ale takze szumy. Dopiero pozniejsze wersje tego systemu dzialaly wybiorczo a Pixel Plus III HD ma dodatkowo calkiem niezly scaler. A co do ceny - iu mnie ten TV stoi w granicach 2499 - 2599 w zaleznosci od dostawy a moge dac na nim rabat w okolicach 2370. Zadzwon do tego sklepu, spytaj czy maja i czy jest to towar oryginalne zapakowany. Lezak polkowy czesto jest przeceniany.
Ja do Samsungów nie mam w ogole przekonania - dla mnie obraz w nich nie jest w ogole naturalny. Mam ich duzo na sklepie popodlaczanych poprzez HDMI do Nki czy innych naprawde dobrych zrodel sygnalu i mnie obraz w nich sie ne podoba. Mam wrazenie ze caly czas na obrazie jest ziarno, kolory sa przejaskrawione a kontury obiektow bardzo czesto swieca. a do tego ten poroniony pomysl z blyszczacymi jak psu jajca obudowami. Spróbujcie obejrzec cos na tym TV jak bedzie sloneczny dzien albo przy jakims mocnym zrodle swiatla - odblaski na obudowie idealnie rozpraszaly moje oczy - o czyszczeniu tego ustrojstwa nie wspomne.
Co do tych monitorow to pamnietaj ze ten jakze wysoki kontrast podany przez LG to tak naprawde DFC - czyli Digital Fine Contrast. Powduje on sztuczne podbicie kontrastu monitora poprzez niwelowanie cyfrowe - metoda analizy przechodzenia barw - i korygowanie braków, jakie w wyswietlaniu pelnej palety kolorow maja matryce TN. Daje nam to troszke nientauralny obraz, ale to zauwaza naprawde wprawieni obserwatorzy. Kontrast natywny na poziomie powyzej ok 850:1 jest nie do uzyskania na matrycy TN. To potrafia tylko matryce PVA czy IPS. Patrzac jednak od strony zwyklego uzytkownika poszukujacego dobrego panoramicznego monitora te LG sa warte polecenia. Ładny obraz, dobra cena i niezla usluga gwarancyjna obejmujaca pierwszy miesiac jako panel w skali pierwszej.
Sorki za rozwleklosc - mam nadzieje ze troszke to Wam pomoglo.