Za te pieniądze można zakupic Samsunga 26r32s (u mnie w sklepie stoi za 2299 na ceneo
http://www.ceneo.pl/371390) - moze nie jest jakis kozak ale za te pieniadze to dobry TV. Ma HDMI, VGA, 2XSCART z czego jedno obsługuje sygnał RGB i oczywiscie Component. Fajny TV jednak nie spodziewajmy sie po nim cudow - i jeszcze jedno - ma czujnik oswietlenia czyli sam dobiera jasnosc panela do warunków oświetleniowych i jest juz wyposazony w opatentowany przez Samsunga system dNIE. Natomiast odradzam LG - szczegolnie modele LZ50 i 55 - to starocie, które kupisz po dobrych cenach ale poza cena nie wyróznia je nic dobrego - obraz koszmarny, nierownomiernie podswietlony i do teo smuzy jak diabli. Te TV były w ofertach jak zaczynałem prace 'branzy' czyli 2 lata temu, a wyszly ze sprzedazy przed rokiem. Model LG 26lc2r jest równiez dostepny w podobnej - nawet nizszej - cenie niz Samsung (
http://www.ceneo.pl/264101 ) ale to o wiele gorszy TV. Szcegolnie przesycone i nienaturalne barwy bija po oczach. Co do innych firm...Grundiga w tej cenie nie dostaniesz (nic specjalnego), Sonówki tez nie a jesli chcesz sobie szarpac nerwy to kup jakiegos Mirai czy Mante:). Ja generalnie w tej kategorii cenowej polecam Samsunga 26r32e. Co wiecej awaryjnoc tego modelu jest nizsza niz w wyzszych - s71 czy r71. I moim skromnym zdaniem sa o wiele lepiej wykonane od s i r.
A teraz obiecane fotki mojej BRAVII KDL32U2000. Zdjęcia wykonane cyfrową lustrzanka SONY Alfa DSLR-A100 z obiektywem SONY 3.5-5.6/18-70. Kolory praktycznie bez przekłamań.
XBOX360 po kablu VGA Mad Catz:
DVD Teac po kablu Component:
Zwykła antena naziemna - tylko z bardzo dobrym układem antenowym - zrobiony na bazie oryginalnej anteny od BMW serii 7:
Wybaczcie za sit com ale nic akurat w TV nie było. Dr Pawica moze nie za bardzo ale pani Urszula przyznacie niczego sobie:)
I jeszcze jedna fajna rzecz, o której dowiedziałem się na szkoleniu SONEGO - wszystkie nowe BRAVIE nie maja kontrastu dynamicznego - tylko statyczny. Co to daje. Otóz w ciemnym pomieszczeniu da sie zauwazyc przy kontrascie dynamicznym nagle rozjasnienia i sciemnnienia obrazu - szczegolnie jest to widoczne w Samsungach. LCD SONY nie posiadaja czegos takiego - dlatego obraz na nowych Braviach jest spojny i naprawde moze sie podobac - przy odpowiednim sygnale oczywiscie...