http://allegro.pl/telewizor-led-sony-kdl-55w809c-smart-3d-fh-wifi-i5863596002.html
Za tym dość mocno się rozglądałem, ale nabrałem wątpliwości:
- po przeczytaniu tu i ówdzie opinii, że debiutujące modele z systemem Android z tego roku cierpią na choroby wieku dziecięcego, andek lubi się zawiesić, telewizor resetować, apki kapryśnie i ociężale działać; o ile opieszałe i problematyczne działanie funkcji smart tv jest w moim przypadku całkowicie do przełknięcia, tak info o wpływie na działanie samego tv (przywołane wyżej resetowanie i dodatkowo zwiechy) już nie; nie wiem, jak sytuacja obecnie wygląda, bo interesowałem się tematem już jakiś czas temu, może wyszły stosowne łatki, albo problem został wyolbrzymiony,
- problematycznego dostępu do złącz po powieszeniu na ścianie, przykładowo usb tylko na dodatkowym hubie, co szpeci; nie miałem okazji tego sprawdzić, jedynie przyglądając się w sklepie widziałem, że skupienie wszystkich złącz w okolicy środka tylnej ściany może rzeczywiście nastręczać trudności przy użytkowaniu, szczególnie gdy wszystkie kable docelowo mają być ukryte podtynkowo w korytku/peszlu,
- mała, ale jednak irytująca kwestia braku w podstawowym zestawie pilota multimedialnego one flick i konieczności wybulenia dodatkowych ok. 280 zł na allegro, który to pilot może w starym systemie nie był niezbędny, za to bardzo przydatny, wręcz obligatoryjny przy obecnym andku.