Ulubione źródło znawców obrazu z obozu Kyo.
Swoją drogą obejrzałem całość i ładnie zaorali głąbów od znikającego słońca - chłopaki 'spece' przyznali się że brak słońca i wyprane kolory to efekt błędu wynikającego z wyłączania trybu HDR w trakcie gry
Wystarczy grę zresetować i nagle słońce w SDR się pojawia. Typ nawet przeprasza za wprowadzenie w błąd w tamtym teście. Ale co tam 4 strony się ślepe wulfeny i ich chłopaki wykłócały ze tak po prostu SDR wygląda i że w SDR nie da rady pokazać słońca, podczas gdy ludzie z poprawnym wzrokiem tacy jak ja i Master wyraźnie pisaliśmy że te ich zdjecia porównawcze z brakiem słońca są nienaturalnie wyprane z barw.
Co za orka ślepych pajaców tak morde darli przez kilka dni i po forum latali mnie obrażać, a teraz ich własne źródło potwierdza że od początku miałem rację i od razu zobaczyłem nienaturalne wypranie obrazu i brak efektów
Jedynie MS trzeba zwrócić szacunek, bo to nie ich celowe wypranie kolorów sprawiło że powstał screen bez słońca, tylko kompletny brak profesjonalizmu pajaców z HDTV Polska którzy popełnili dziecinny błąd przy zmianie ustawień. Tylko co forumowi idioci mają ze wzrokiem że nie widzieli tej oczywistości?
Wersja SDR z pierwszego testu, z błędem:
Wersja SDR, jak już zrozumieli że trzeba grę zresetować zmieniając między HDR a SDR:
Magiczne słońce wróciło. Jak się śmiesznie czyta teraz wypowiedzi ślepych idiotów z tematu system wars, którzy tego oczywistego wyprania kolorów i braku słońca nie widzieli i tej jakości z pierwszego zdjęcia bronili
Wrzucone tam zdjęcia typu:
Jeden Janusz z drugim nie poczyta, nie pomyśli (sam autor też jasno nie sprecyzuje), tylko leci drzeć ryja w internecie bo słoneczko ujebali na obrazku, żeby mu HDRy wcisnąć, dodając sobie rzekomej wiarygodności "a bo jo widzioł w markecie i tak właśnie było". Zaś na zdjęciach chodziło o nakreślenie różnicy pomiędzy SDR a HDR, a nie zobrazowanie stanu faktycznego.
I jak się teraz czujesz ślepy januszu jak masz już dowód że słoneczko
faktycznie ujebali, tylko tego nie potrafiłeś dostrzec bo nie masz pojęcia o grafice?
na zdjęciu ekranu w SDR słońce będzie już szare, bo jasność względem tego z hdr jest znacznie niższa! I dlatego właśnie na porównaniach zdjęć z aparatu np forzy horizon 3 niebo w SDR wydaje się bardzo wyblakłe i szarobure. Po prostu jest względem tego z HDR znacznie ciemniejsze i tak wychodzi na zdjęciu.
Dalej "wydaje się bardzo wyblakłe i szarobure", a nie faktycznie "jest bardzo wyblakłe i szarobure" bo chłopaki zrobili błąd przełączając tryby?
Boże dawno takiego zaorania prawdą nie było. Ciekawe czy przeproszą za te wszystkie wyzwiska i pokornie zaakceptują jak zrobili z siebie klaunów.