Testowałem dzisiaj, ale przez chwile Sonika 4k HDR chyba XD93 na Pro. ZD9 oczywiście nie było w Rzeszowskim MM a jak już to na zamówienie.
Porównywałem dwa tryby na U4 tzn. Żywy i HDR.
Ustawiłem żywy i hdr najlepiej jak się da. Na Soniaku nie da się włączyć hdr w trybie gra jest to całkiem oddzielny tryb. O zmianie na niżej kontrast czy podświetlania też zapomnijcie w tym modelu.
Nie miałem zbytnio czasu, ale na ekranie opcji PS4Pro różnicy aż tak nie było widać, ale kolory były jeszcze lepsze bardziej nasycone (jak z kreskówki).
Gdy zapuściłem U4 to różnica była bardzo duża nawet w meny głównym. Tam gdzie trzeba wcisnąć dowolny przycisk.
Źródło światła w tej jaskinie rozświetlało super lokacje i jebało światło konkretnie. Już w tym menu widać ziarnisko, które z HDR jest nie przesadzając tak ze 3 razy bardziej widoczne niż na żywym
. Wszystkie źródła światła czy to wybuchy niesamowicie rozświetlają daną lokacje i widać więcej nowych szczegółów. Czy to nowa jakość? Tak.
Szkoda, że byłem tak krótko, ale miałem strasznie mało czasu dzisiaj. Babka chciała abym został do 21
HDR to dla mnie Żywy z dopalaczem. W nocy przy zgaszonym świetle ale będzie napier**lać w oczy
Zwolennicy trybu gra, kino czy tv plazma nie mają co tutaj szukać bo ucierpią na zdrowiu. Serio.
Im dany tv będzie miał więcej nitów tym oczojebność będzie większa. Czy to naturalne? Tak ponieważ mamy hdr na co dzień a źródła światła to np. słońce, księżyc.
Ja jestem zachwycony i czekam na rozwój tej technologii.
HDR Tak
4k Nie, ponieważ to przereklamowana chujnia i bezczeszczenie mocy Pro. W U4 to doskonale widać, nawet w menu głównym konsoli nie widać tego skoku jakościowego od 1080p.
Im bliżej wiadomo lepiej ale kto siedzi metr czy nawet 1,5 przy tv 65 calowym z HDR czy Żywym. No chyba, że chce stracić wzrok
Jak zakupie Pro i znajdę więcej czasu to posprawdzam szczegółowo lepsze tv i hdra.