LG spoko, ale raz ze balbym sie kupowac OLED na chwile obecna, raz ze wypalenia, dwa troche sztuczna czern, tzn. Chodzi mi o to co dzieje sie tuz przed czernia absolutna - brakuje tam detali, zostaje czarna plama. W Oledach jedynie nowe Sony I Panasonic sobie z tym poradzili.
Nie do końca się zgodzę. Gram już jakiś czas na tym OLED i wydaję mi się, że to najzwyczajniej w świecie kwestia przyzwyczajenia. Przykładowo w takich Girsach 4 panuje czerń absolutna, co przyznam początkowo nieco przeszkadzało (za ciemno w stosunku do LCD), później jednak oczy się przyzwyczaiły. Zresztą noc, to noc, rządzi się swoimi prawami.
Co do wypaleń z tym może być różnie. Jak wiesz przy LCD problem nie występuję. Gwarancja też nic o tym nie mówi. W instrukcji użytkowania OLED to już jest zaznaczone, zatem problem istnieje.
Nawet wyciszenie w BSześć jak się włączy, to znaczek co jakiś czas zmienia pozycje.
Master powinien powiedzieć rodzicom by na noc włączali czyszczenie tv. Tak też producent zaleca. Wówczas problem ma nie występować.
Swoją drogą, aż dziwię się, że u ciebie Klosz DX900 (no, w JuKej 902) w 65" nie stoi. Tam można go wyrwać w cenie jednej wypłaty (o ile ktoś zarabia przynajmniej 2.4k funtów).
Sam zastanawiałem się czy go z Wielkiej Brytanii nie sprowadzić. W przeliczeniu na złotówki kosztuje niecałe trzynaście tys. plus gwarancja na siedem lat plus uchwyt na ścianę plus odtwarzacz 4k
Natomiast w Polsce 16 tys. gwarancja klasyczne dwa lata, dodatków brak - o promocjach typu bony za dwa Kazimierze za każdy wydany tysiąc na sprzęt to marność.
Nic ten Panas o graczach nie myśli.