To tak jak Unczerted Cztery w trybie photo a poza nim, co dokładnie zauważyłem na ekranie za 200zł ze śmietnika, ale wtedy oczywiście problemu nie było lub marginalny.
Przy odpowiednich ustawieniach TV anczarted na ps4 pro jest bardzo ostry. Oprócz oczywistego włączenia motion flow, gładkość maks, tryb kliszy maks, trzeba jeszcze włączyć tworzenie realizmu, rozdzielczość 65-70, a ostrość można dać na 55-60.
Natomiast przekroczenie pułapu 40 wprowadza już spore artefakty, polecam włączyć jakiś mecz w natywnej rozdzielczości 1080P a potem w 4K.
Przekroczenie 40 dopiero dodaje wyraźnie zauważalną poprawę jakości. Ilość artefaktów jest znikoma, w u4 czy horizon zero dawn czasami jedynie coś między liśćmi wyjdzie, ale jest to prawie niezauważalne, za to poprawa obrazu jest wyraźna. Dużo zależy tu od rozdzielczości natywnej. Mogę podać zalecane ustawienia dla różnych gier
The order 1886- jak na razie najsłabszy obraz z testowanych gier, trzeba mocno kręcić suwaki. Rozdzielczość zalecałbym na minimum 70 a ostrość na minimum 60
uncharted 4 i lost legacy-ostrość 55-60, rozdzielczość 65-70
horizon zero dawn, ostrość 50, rozdzielczość 50. Takie ustawienia dają wrażenie natywnego 4k.
rise of the tomb raider- ustawienie szachownicowego 4k, ostrość 50, rozdzielczość 60
gran turismo sport- ostrość 50, rozdzielczość 60-70
hellblade. Ta gra ma mocno sraczkowaty obraz, na razie wiele nie grałem i jeszcze nie doszedłem do perfekcyjnych ustawień. Zalecałbym od ustawień rozdzielczości na 65 i ostrości 55 i stopniowo iść w górę aż do najlepszego efektu.