Tak więc w końcu zachciało mi sie podłączyć ten telewizorek, te 50'cali troszkę waży i wyciąganie z pudła to ciekawa sprawa
parę dni stał i nawet nie chciało mi się go ruszać hehe.
Ale poszło ok.
Podłączyłem i podpiąłem X'a (na razie nie mam innego urządzania śmigającego w HD), niestety nie posiadam kabla HD a tylko ten do podłączenia do monitora (nie wiem jak się fachowo zwie) i tak właśnie podłączyłem (pod wejście w TV zwane: PC), odpalam Xa wrzucam PC i gra, jest HD niby, odpalam opcje i rozdziałeczka 1280x1024, ale po odpaleniu PGR3 (na teścik hehe) szału nie ma, wszystko ok ale krawędzie widać, bynajmniej w PGR3.
Gearsy już wyglądają lepiej, to samo AC6 czy NFS:PS. Ściągnąłem filmiki z Marketplace w HD, i ładnie to się prezentuje, ale też nie szałowo, ale ładnie, i właśnie nie wiem czy w ogóle jest sens sprawdzać HD poprzez filmiki z rynku heh? Czy to na pewno są HD? Pisało HD ale sam nie wiem.
Czyli co mi się nie podoba to krawędzie w grach (najbardziej chyba w PGR3 to odczucie miałem) i tak mnie zastanawia czy te filmiki są na prawdę w HD z marketplace? Bo szału nie zrobiły jakoś za bardzo, albo za dużo się spodziewałem, tak czy siak wyglądało to miodnie, muszę przyznać. W Full HD nic nie ma rynku (?) tak więc testowałem tylko gry HD, filmiki HD i filmy DivX. A może to co mi się nie podoba to przez mój kabel (wcześniej o nim pisałem)? Jaki kupić do X'a żeby był najlepszy obraz z niego? Aha i w pewnym momencie w AC6 widziałem na czymś pixele, troszkę mnie to zdziwiło. Plazmy tak mają jeżeli chodzi o gry?
Ogólnie jestem zadowolony
.
Aha telewizor to ten Panasonic 50' Full HD co mi go poleciliście oczywiście
.
EDIT:
po spokojnej sesyjce odwołuje słabo wyglądające gry czy filmy w HD, toć to jest piękne, różnica niesamowita w porównaniu z telewizorem CRT.