sOOs, sugerujesz plagiat? Przypomina mi się sytuacja, w której wytłumaczyłem pewnej osobie różnicę pomiędzy frakiem a smokingiem i ktoś zarzucił mi, że przypominało to artykuł z fachowej literatury (tutaj "Logo"). Bo oczywiście wcześniej nikt nie wiedział czym się one różnią. To chyba logiczne, że kto ni napisze czegoś obszerniejszego o plaźmie i LCD, to w większości te zdania się będą powielać, gdyż nagle nie zmienisz konstrukcji, sposobu działania, czy tego , że Pioneer jest lepszy niż średniej klasy Samsung. Poza tym, może i masz rację , ponieważ kilku moich znajomych pisało artykuły do kilu większych gazet a poglądy mamy zbliżone i wymienialiśmy się spostrzeżeniami.
I właśnie, ja nigdzie ekspertem się nie nazwałem, ale odpowiednią wiedzę mam, na tyle by osobie mniej obeznanej poradzić. Jak widzisz sporo osób przyznało mi rację, oczywiście nie w każdym aspekcie, ale jeszcze nie ma tak dobrze , by każdy zgadzał się we wszystkim.
Zresztą wiesz, te osoby grały przykładowo w GTA IV na kilkunastu modelach Samsunga, testowali gry od LCD za niecałe tysiąc zł do KURO Pioneera za 1.6k. Więc jakieś pojęcie o w tym segmencie mają i jeśli twierdzą , że do x0 w zupełności wystarczy tv HDr ,to nie wypada im nie wierzyć skoro więcej widzieli i mają w tym zakresie większy bagaż doświadczenia.
Choć z drugiej strony znam i osoby, które twierdzą, że plazma jest dużo gorsza od LCD. Problem w tym, że dobrą plazmę, widzieli jedynie na ulotkach z marketu.
Na upartego to i do PS3 można zadowolić się telewizorem bez fHD, bo tych gier wykorzystujących tą opcję jest tyle co kot napłakał i co z tego , że masz taką możliwość?
Podobnie jest z programami telewizyjnymi. Ile kanałów masz w 1920-1080? Właśnie.
Możesz zawsze kogoś z przykładowo redakcji CDA spytać (kto testował gry/tv/konsole). Potwierdzą moje zdanie. Więc chyba nie jest tak, że wszyscy się mylą.
A-n, proponuję Sharp Aquos 37" fHD, lub Plazmę PV8 Panasonic.