Raczej nie o to mu chodzi, plazma ma słabą biel, po za tym TV dobry ale czemu bez 3D?! ST30 trza było brać taki jak mój
Nie chodzi o słabą biel (choć to swoją drogą), ale o odświeżanie na poziomie 60Hz - na jasnych, statycznych ekranach jest to szczególnie widoczne i męczy wzrok.
A ST30 kosztuje już dużo drożej (procentowo), a aktywnego 3D nie chcę. Wiadomo, wygląda super, ale mocno męczy po trochę dłuższym użytkowaniu (choć podobno nie wszystkich). No i wolę poczekać kilka lat aż dopracują technologię i zobaczyć jak się dalej rozwinie. Stwierdziłem, że teraz kupię tańszy tv i po prostu szybciej wymienię (planuję za 3-4 lata).
Bo 3D to na razie chujnia i mało co pozwala cieszyć się tym trybem. Poza tym jeśli 3D to pasywne, a to jeszcze ma pewne problemy z rozdzielczością, więc lepiej poczekać.
3D to już teraz zajebista sprawa, ale te kilka lat mogę przeczekać. Jeślibym brał tv z 3D, to tylko z pasywnym, choć strata jakości jest dosyć bolesna.
Jak wyjdzie nowa generacja z zajebistą obsługą 3D i wszystkimi grami w full HD, to wtedy pomyślę co dalej.
Ogólnie to jednak trochę żałuję, że nie kupiłem LEDa. Plazma ma dużo zalet i zajebisty obraz HD i SD, ale małe odświeżanie męczy oczy. Muszę trochę poczytać o tabletach (choć wolałbym zaczekać z kupnem do wiosny).