Czekam, aż plazmowe lobby się wypowie w sprawie wypalonego loga przeglądarki. Swoją drogą, przeglądarka fabryczna w tv, czy przez podpiętego kompa (bo podpinanie kompa do plazmy jest całkowitym bezsensem)?
Hehehe, to jakiś lipny model plazmy masz.
Nie moja. Hint: czytaj dokładnie temat.
Raz tylko jak w dzień grałem (cały długi weekend) przy odsłoniętych żaluzjach w bardzo ciemne Demon Souls, ustawiłem sobie jak głupi maksymalne podświetlenie i kontrast rozjaśniłem, to później przez kilka dni miałem lekkie wypalenia
A jednak nie możesz zaprzeczyć, że:
czekam jedynie na bastion obrońców tej technologii, który nierzadko stwierdzał, że efekt wypalania to zamierzchła przeszłość i opowieści najstarszych górali.
TECHNOLOGIA DLA WYBRANYCH, koneserów obrazu kinowego i full rgb experience, plebsowi pozostaje LED i LCD.
Jeżeli ktoś nie wie, że LED i LCD to jest to samo , to nic dziwnego, ze nie wie jak działa plazma.
Nie to samo, inne podświetlenie. Poza tym ch** mnie obchodzi "jak działa", skoro trzeba wiedzieć, jak należy użytkować plazmę, żeby nie mieć "krążków na ekranie".
Teraz trzeba się naprawdę napocić albo wykazać głupotą (możliwe, że wynikającą z niewiedzy jak użytkować plamę) by wypalić jakieś lekkie duszki, które tak czy siak po tygodniu użytkowania TV znikną.
[11:32] <+Tajemniczy Gość> ale kur** ja tego nie pojmuje
[11:32] <+Tajemniczy Gość> co to za technologia ze sie kur** cos utrwala w obrazie
[11:32] <+Tajemniczy Gość> a ludzie kupuja takie tv
[11:32] <+Tajemniczy Gość> i potem maja karteczke obok tv z warunkami korzystania
Skrót myślowy:
Dziadek kupuje plazmę, zachęcony, bo słyszał, że będzie miał naturalny, zajebisty obraz, wnuczek mu tłumaczy: ale dziadek, nie ustawiaj przy oknie, nie przesadzaj z kontrastem i jasnością, tak ustaw, a tak w ogóle to nie oglądaj non stop TVP, bo będziesz miał duszki w rogu.
Dziadek kupuje LCD, wnuczek mu tłumaczy: tutaj dziadek jest przycisk power. Miłego użytkowania.