ST60 ma wolniejsze "bebechy" i dość wysoki input lag
Ja nie zauważyłem - za to obraz jaki produkuje ten tv to jest po prostu masakra. Polecam
Za stroną zalinkowaną przez Tytacza:
http://www.digitalversus.com/tv-television/panasonic-tx-p50st60-p15314/test.html#full-review
Panasonic's latest "ST" plasma TV still isn't suitable for network gaming. With a 66 ms input lag (and that's in Games mode), experienced gamers will notice some latency which could hinder their performances in multiplayer set-ups. The screen responsiveness, however, is still unbeatable. We measured the ghosting time at 6 ms, which is the best performance we've seen yet, alongside Panasonic's other plasma TVs.
Do tego:
Power use: 290 W
czyli żre ponad 3x więcej, niż lcd led'y. Co prawda zużycie nie jest stałe, ale przyjmując trywialne przeliczenie kosztu energii, to przy 100h miesięcznie jakieś 140 zyla rocznie na samym telewizorze
Jak widać nie jest to sprzęt pozbawiony wad
Ale nie ma telewizorów idealnych. Żeby nie było niedomówień, wymieniam pozostałe wady:
- TV przez pierwszych 200 godzin wymaga ostrożnego obchodzenia bo zanim się wygrzeje, jest podatny na powidoki (2 dni usuwałem HUD z Diablo 3
) Później problemu nie ma, co potwierdza moja poprzednia plazma katowana bez litości statycznymi logami, czarnymi pasami i pulpitem Win7.
- Dodatkowo TV z niektórymi źródłami ma tzw. lip sync issue. Nie jest to bardzo częste, ale np ja musiałem w odtwarzaczu Asus zmienić firmware. Z żadnym innym źródłem (kompem, PS3, PS4), problemów tego rodzaju nie miałem.
- wyjście optyczne w zasadzie puszcza tylko stereo, dżwięk przestrzenny tylko ze źródeł smart TV.
Faktycznie prądu trochę żre (nie wiem jak 50 cali), z drugiej strony u mnie telewizor jest włączony średnio 2 godziny dziennie. Co do input laga - zastanawiam się jaki lag jest przy remote play - dzisiaj testowałem i naprawdę nie było problemu.
Edit:
Sprawdzilem - input lag przy remote play na PSVITA to 100-240 ms w zależności od gry
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-vs-vita-remote-play