Lol, może ja spróbuję przetłumaczyć ^_-
- Pierwszy poziom - Zostajesz zaatakowany na statku podczas spotkania z kapitanem… poziom pełen akcji (action packed to dosłownie tłumacząc by było "wypakowany akcją", więc to chyba będzie najlepsze przetłumaczenie ^_-)
- Play (magazyn który testował grę) twierdzi że gra z użyciem sensorów ruchu jest znacznie lepsza niż z użyciem dwóch analogów (to tak w kwestii celowania btw)
- Kontroler bardzo wyczulony na ruchy graczy po włączeniu trybu "advanced"
- Podobnie jak w Super Metroid będze można nakładać na siebie promienie (w SM można łączyć wszystkie dostępne promienie w dowolny sposób, o to tutaj chodzi)
- Zmiana visorów: (kto grał w MP/MP2 wie ocb) Przytrzymaj przycisk "minus" i wykonaj ruch w odpowiednim kierunku
- Pod koniec pierwszego poziomu walka z bossem, Ridleyem (
). Doskonałe wyważenie poziomu trudności przez cały pierwszy poziom (czyli już w ciągu pierwszego levelu doskonale opanowuje się sterowanie, nice)
- Backtracking w MP3:C jest bardziej sensowny niż w poprzednich częściach serii (nie wiem, w sumie w pierwszym mp tak źle nie było)
- Dodatkowy czas podczas tworzenia gry został przeznaczony na udoskonalenie jej. Nintendo chciało aby MP3 było tak dopracowane jak Zelda:TP. Gra jest głównie przeznaczona dla fanów Metroida i hardkorowych graczy, jednak nadal łatwo "dostępna" dla nowych graczy dzięki sterowaniu.
- Drugi poziom - latające miasto w którym głównym celem jest eksploracja
- Większe poziomy (ugh, dosłownie environment to środowisko, ale "większe środowiska", rofl), bloom lightning (ten syf wkładany do każdej next-genowej gry, np. w GoW), lepsze tekstury niż w MP2
- Corruption Mode niedostępny w demie
- Play mówi że MP3 może być największa rewolucją w grach FPS od czasów Halo.
Oh well, ogólnie mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony gra brzmi ciekawie, z drugiej strony, biorąc pod uwagę że jest to Metroid, brzmi okropnie >_<
(oh, i co do tłumaczeń. mn.wi. powinny być dobre, nudziło mi się ale szybko tłumaczyłem więc błędy są, oryginał -
http://gonintendo.com/?p=20137 )