Autor Wątek: Zelda: Twilight Princess Wii  (Przeczytany 23775 razy)

Konsolite

• Gość
Zelda: Twilight Princess Wii
« Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 05, 2007, 17:31:14 pm »
Cytat: "kingboo"
Masz jeden problem wmówiłeś sobie, że Zelda nie jest tak wspaniała jak twierdzą recenzenci i postanowiłeś wszystkim udowodnić, że się mylą, a ty jesteś jednym z niewielu oświeconych.

Ty natomiast wmowiles sobie ze za wszelka cene postarasz sie mnie "nawrocic"...
Problem polega na tym co napisalem w wstepie do recenzji - wiele gier jest oceniona na wiele miesiecy zanim faktycznie ktos w nia zagra/zobaczy, ludzie juz maja "zakodowane" w glowach ze gra jest tak dobra/rewelacyjna jak sie mowilo.

Ja caly marketing i szumne zapowiedzi mam gdzies, za dlugo juz gram zeby sie na to nabierac. Jesli gdziesz czytam/slysze ze gra XX bedzie zajebista bo po prostu bedzie to juz wiem ze taka nie bedzie...
Moze sie okazac ze jest po prostu dobra, ale nic po za tym

Na forach nie siedza normalni, potencjalni klienci tylko fanboye albo trolle, lub gracze ktorzy zazwyczaj sie nie wypowiadaja bo szkoda im na to czasu

Nie do pominiecia jest kwestia ze 80% ludzi co najbardziej krzycza albo nie grali w dany produkt, albo "jada na piratach" wiec okradaja producentow, ale jednoczesnie narzekaja.
U nas (jak i zagranica zreszta) kazda platforma zyskuje uznanie dopiero w momencie gdy sa na nia piraty. Owszem gry sa drogie i tak dalej, a grac "trzeba" , wiec przeraiamy konsole i narzekamy... Sa ludzie co kupuja i wymieniaja oryginalne gry, ale wiekszosc to piraci - i to Oni naglosniej krzycza

Gdyby Zelda:TP nie nazywala sie Zelda, nie miala Linka tylko zupelnie inna postac to nie bylo by tej calej afery, a wiekszosc serwisow/prasy wystawila by ocene 6-8, szczegulnie gdyby to nie byla gra od Nintendo...

Cóż nie sądzę żebyś w tekstach o Zeldzie kierował się jakimiś niecnymi zamiarami jak niektórzy twierdzą, Ty po prostu w to uwierzyłeś i nie dasz sobie udowodnić, że jest inaczej...

Raczej nie uwierzylem we te wszytskie szumne obietnice i podszedlem do TP jak do kazdej innej gry.
Czy kazdy Tekken sprzedal by sie tak dobrze gdyby nie nazwa? watpie, czego przykladem jest Fighting Layer - swietna bijatyka od Namco, ktora nigdy nie zostala skonwertowana na konsole. Tekken 4 mimo niezbyt pochlebnych recek i opinii graczy sprzedal się dobrze...

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 05, 2007, 17:36:16 pm »
Cytat: "Palpantine"
To ja odpowiem.
Dzięki kamerom umiejscowionym w jednym miejscu (lub na szynach) konsola nie musi się pocić z renderowaniem obiektów, bo i tak nie zobaczysz ich z innej strony niż ta, na którą pozwalają ci twórcy. W GoW nie możesz sobie podziwiać co chcesz, tylko podziwiasz to, na co ci pozwalają twórcy, w przeciwieństwie do Zeldy.

dokladnie tak jest + dochodzi jeszcze inna kwestia, a mianowice wiekszego nakladu pracy/artyzmu na okreslone elementy
jest czesto stosowana praktyka w wielu grach, pozwalajaca osignac dobre efekty przy ograniczenaich szprzetowych/czasowych

kingboo

• Proletariusz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 05, 2007, 18:08:00 pm »
Cytat: "Konsolite"
Na forach nie siedza normalni, potencjalni klienci tylko fanboye albo trolle, lub gracze ktorzy zazwyczaj sie nie wypowiadaja bo szkoda im na to czasu
No tak, a recenzenci, którzy chwalą Zeldę i uważają ją za jedną z najlepszych gier to zwykłe trole, które dopiero zaczynają poznawać gry...

Gdyby Zelda:TP nie nazywala sie Zelda, nie miala Linka tylko zupelnie inna postac to nie bylo by tej calej afery, a wiekszosc serwisow/prasy wystawila by ocene 6-8, szczegulnie gdyby to nie byla gra od Nintendo...
Można tak zacząć wyliczać:
Gdyby MGS 3 nie nazywał się MGS 3, a np. Dzieje leśnego dziadka, a zamiast Snake'a był... leśny dziadek to gra z pewnością osiągałaby oceny 6-8, a jeszcze gdyby nie była tworzona przez Kojime...

Jesli gdziesz czytam/slysze ze gra XX bedzie zajebista bo po prostu bedzie to juz wiem ze taka nie bedzie...
I w tym miejscu można przerwać całą dyskusję... tym tekstem udowodniłeś to co od początku pisałem. Po prostu postanowiłeś sobie, że na przekór wszystkim zjedziesz Zeldę i to zrobiłeś...

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 05, 2007, 18:31:19 pm »
No tak, a recenzenci, którzy chwalą Zeldę i uważają ją za jedną z najlepszych gier to zwykłe trole, które dopiero zaczynają poznawać gry...

a co ma recenzent do konsumentow? pisalem o osobach siedzacych na forach itp...
widac ze nigdy nie slyszales o czyms takim jak material sponsorowany, ze nie wspomne o pisaniu pod publike...

Gdyby MGS nie nazywał się MGS, a np. Dzieje leśnego dziadka, a zamiast Snake'a był... leśny dziadek to gra z pewnością osiągałaby oceny 6-8, a jeszcze gdyby nie była tworzona przez Kojime...

widac ze nie zrozumiales o co mi chodzilo

I w tym miejscu można przerwać całą dyskusję... tym tekstem udowodniłeś to co od początku pisałem. Po prostu postanowiłeś sobie, że na przekór wszystkim zjedziesz Zeldę i to zrobiłeś...

skonczyly ci sie argumenty?
po raz kolejny zacytowales tylka ta czesc wypowiedzi ktora tobie podpasowala...
nie postanowilem sobie nic, po prostu nie zwracalem uwagi na to co ludzie / reklamy mowia

abstarchujac ze nazwales wymiane naszych postow dyskusja to Ja odpowiadalem na twoje zarzuty, podczas gdy Ty dobierales sobie dogodne czesci mmoich wypowiedzi oraz "zapomniales" o kilku rzeczach ktore napisalem i nie podales kontr-argumentow...

kingboo

• Proletariusz
« Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 05, 2007, 18:47:48 pm »
a co ma recenzent do konsumentow? pisalem o osobach siedzacych na forach itp...
Czyli pomimo zachwytów praktycznie wszystkich recenzentów i graczy, Zelda jest słaba, bo ty tak twierdzisz? Niezłe :lol:
widac ze nigdy nie slyszales o czyms takim jak material sponsorowany, ze nie wspomne o pisaniu pod publike...
Niedobre Nintendo musiało wydać na prezenty połowę rocznego dochodu...
skonczyly ci sie argumenty?
Na coś takiego niestety nie ma argumentów...

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 05, 2007, 18:58:26 pm »
*patrzy na avatara*
A dlaczego niby seria Final Fantasy jest taka popularna, hm? :lol:

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 05, 2007, 19:39:28 pm »
wiele gier jest oceniona na wiele miesiecy zanim faktycznie ktos w nia zagra/zobaczy, ludzie juz maja "zakodowane" w glowach ze gra jest tak dobra/rewelacyjna jak sie mowilo.

Zelda TP byla oceniana juz przed premiera? Ciekawe... nic nie slyszalem. Natomiast slyszalem opinie osob, ktore ukonczyly TP wczesniej niz ja kupilem i zawsze twierdzili, ze niesamowita i piekna gra. Kupilem i co sie okazalo? Przez jakies 10h gry nieco mnie rozczarowala, jednak potem juz zmienilem zdanie i jest to dla mnie najlepsza zelda jaka wyszla.  Zelda jest swietna, doceniona przez caly swiat, a ty chcesz calemu swiatu wciskac na sile, ze tak nie jest. Jak mozna nazwac takie zachowanie? :D

Gdyby MGS nie byl MGS czy Final Finalem tez pewnie byloby tak samo....
Gdyby Baba byla chlopem.... :lol:

hmmm...a Ty co robisz teraz? ;)

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 05, 2007, 20:30:37 pm »
Cytat: "siudym"
Zelda jest swietna, doceniona przez caly swiat, a ty chcesz calemu swiatu wciskac na sile, ze tak nie jest. Jak mozna nazwac takie zachowanie?

wlasnym zdaniem

Gdyby MGS nie byl MGS czy Final Finalem tez pewnie byloby tak samo....
Gdyby Baba byla chlopem....

chodzilo mi o to ze pewne serie maja z gory ustalona pozycje w rankingu, nawet jesli nie sa niczym wyjatkowym tylko po prostu dobra gra to i tak dostana wysoka ocene

hmmm...a Ty co robisz teraz?

nudze sie :wink:

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 05, 2007, 20:40:36 pm »
Tak, wlasnym zdaniem, ale na sile wciskanym innym - taka to roznica :)
Ja nie cierpie PES, TEKKEN'a, Devila,  nie lubie MGS zbytnio - ale nie pisze recenzji informujacej caly swiat, ze MI SIE NIE PODOBA, JEST DO BANI, ai Wy wszyscy inni na swiecie musicie to wiedziec i sie do tego dostosowac ;)

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 05, 2007, 20:54:12 pm »
Tak, wlasnym zdaniem, ale na sile wciskanym innym - taka to roznica Smile

nikt ci nie kaze czytac recki

Ja nie cierpie PES, TEKKEN'a, Devila, nie lubie MGS zbytnio - ale nie pisze recenzji informujacej caly swiat, ze MI SIE NIE PODOBA, JEST DO BANI, ai Wy wszyscy inni na swiecie musicie to wiedziec i sie do tego dostosowac

a czy ja nakazuje "Macie sie ze mna zgodzic!" ?
eh szkoda slow
poczekaj na recke Concera - napisze Wam wszytskim text jakiego chcecie...

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 06, 2007, 03:44:24 am »
Co to jest "Concer" ?

Zelda ukonczona. 45h wyszlo, oczywiscie w tym czasie troche grania w mini gry, zbieranie/szukanie serc, robali i bieganie za duchami. Teraz sobie na luzie bede wyszukiwal reszty gratow do kolekcji :)

Wspaniala gra, dawno tak mnie nie "przyspawala" do fotela zadna inna gra :) A finalny boss (bossowie) latwiejsi niz w Wind Waker. Ogolnie fani Zeldy OOT (czyli kosmiczna masa ludzi - poza konsolite) beda w niebie grajac w TP - gra bardzo przypomina wlasnie ta kultowa czesc zeldy :)

ps. Gdzie masz ta recke TP swoja, daj link? Nie czytalem jeszcze, ale pewnie tak samo obiektywna jak slynna recka FF7 w Swiat Gier Komputerowych, gdzie recenzent zjechal gre totalnie dajac jej 3/10 :lol:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 06, 2007, 11:32:17 am »
Bosko, dyskusja na kilka stron bo niektórzy nie potrafią zrozumieć, że recenzent może mieć własne zdanie i dana gra - niewiadomo jak wielki hit - może komuś nie przypaść do gustu oO.
Dokładnie to samo było z recenzją HIVa - gdy MGS2 dostał ocenę 8- wszyscy HIVa zjechali, bo przecież to jest MGS i nie może dostać oceny poniżej 9...

A jeszcze tylko tak się wtrącę co do argumentu, że Zelda ma ładniejszą grafikę (pomimo niekiedy pustek na planszy) bo ma rozległe krainy. Pytanie za 100pkt - wolałbyś w grze kilometrową pustynię, na której byłyby tylko nierówności terenu i od czasu do czasu jakiś kaktus, czy nawet komnatę 5x5m, w której nie mógłbyś poruszyć kamerą, a która byłaby bogata w detale, różne tekstury, kolorowa i w ogóle?
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

kingboo

• Proletariusz
« Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 06, 2007, 11:38:11 am »
Cytat: "Mr_Zombie"
wolałbyś w grze kilometrową pustynię, na której byłyby tylko nierówności terenu i od czasu do czasu jakiś kaktus, czy nawet komnatę 5x5m, w której nie mógłbyś poruszyć kamerą, a która byłaby bogata w detale, różne tekstury, kolorowa i w ogóle?
Zelda bez ogromnych przestrzeni byłaby całkiem inną grą, więc równie dobrze mógłbyś spytać czy lepsze jest GTA z ogromnymi, ale niezbyt pięknymi miastami, czy z bogatym w detale i genialnym graficznie parkingiem...

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 06, 2007, 13:11:35 pm »
Cytat: "Mr_Zombie"
Bosko, dyskusja na kilka stron bo niektórzy nie potrafią zrozumieć, że recenzent może mieć własne zdanie i dana gra - niewiadomo jak wielki hit - może komuś nie przypaść do gustu oO.

Zgadzam się chociaż odnośnie TP się nie wypowiem bo nie grałem ale całkowicie rozumiem że komuś może się nie podobać  nawet tak wielka gra jak Zelda czy np. MGS.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 06, 2007, 13:13:03 pm »

ps. Gdzie masz ta recke TP swoja, daj link? Nie czytalem jeszcze, ale pewnie tak samo obiektywna jak slynna recka FF7 w Swiat Gier Komputerowych, gdzie recenzent zjechal gre totalnie dajac jej 3/10 :lol:

Wejdź na stronę głowną GO i kliknij w banner na samej górze strony :/
Ogólnie co się dowiedziałem z recki to to że kaptur przenika, muzyka jest taka sama jak w Okarynie (lol, ja chyba grałem w jakąś inną grę o.o'), a system gry jest archaiczny, nie mówiąc już o beznadziejnym sterowaniu Wiimotem. Do tego recka jest okrutnie krótka. Ogólna ocena gry, 8-. Lol...
PS. Finałowie bossowie łatwi są, racja, ale są genialni jakby nie było (pierwsza faza, wow, zelda jako zabawka Ganondorfa o: i walka jak w Okarynie plus genialna muzyka (wykorzystanie Zelda`s Lullaby o: ). Dark Beast GAnon też genialny... nie wspominając o muzyce która znowu łączy nowy motyw z wstawkami z Ganondorf`s Theme. Walka na koniu to miłe zaskoczenie (chociaż większym zaskoczeniem jest jak ganondorf trzyma fused shadow midny O_O), a walka na miecze odrobinę gorsza niż w wind wakerze... ale, chance o: ). Ogólnie, mooc. Już kilka razy powtarzałem finałowe walki bo są zrobione genialnie D:)
PS2 (lol). CZy ktoś oprócz konsolite`a grając w TP czył się jakby to był remake tej gry? Rozumiem że kilka lokacji jest takich samych (kakariko mimo tragedii jest bardzo podobne, wodospad w zora`s domain, ale znowu nie tak okrutnie dużo), jest kilka fragmentów z OoT (ale tak z 90% utworów jest nowych), ale żeby od razu mówić że to jest remake Okaryny O.o

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 06, 2007, 14:03:48 pm »
Zelda bez ogromnych przestrzeni byłaby całkiem inną grą, więc równie dobrze mógłbyś spytać czy lepsze jest GTA z ogromnymi, ale niezbyt pięknymi miastami, czy z bogatym w detale i genialnym graficznie parkingiem...

no tak, bo najbardziej sie liczy zeby grafika byla piekna, a nie zeby poprawily gameplay/sterowanie/kamery/rozbudowali wiekszosc gier...

te "ogromne" przestrzenie wcale nie sa takie ogromne, po za tym po kilku godzinach mecza (bieganie, jazda na eponie z jednego konca na drugi) - dlatego dodali te teleporty...

wypominacie mi uprzedzenie do serii, ze sie nie znam, nie poczulem geniuszu tej gry i ogulnie ze nie mam racji
natomiast u Was widac jak na dloni zaslepienie sama nazwa, jak do tej pory nikt nie poskarzyl sie na doslownie nic w tej grze, non-stop tylko zachwyty

- grafika swietna bo sa wielkie obszary (co z tego ze puste?)
- muzyka swietna bo to wasze ukochane motywy (co z tego ze jakosc jak na cartridge`ach?)
- walki znakomite (co z tego ze banalne i w zasdzie czzeka sie tylko na potyczke z bossem?)
- kamera genialna (bo mozna ja sobie ustawiac?)
- gra zajebista (bo to Zelda, co z tego to powtorka z rozrywki?)

po za tym te porownania i "argumenty" (lub ich brak ze strony pewnego delikwenta) sa wlasnie na zasadzie "bo mi sie podoba i bede bronil swego ukochanego tytulu"

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 06, 2007, 14:11:34 pm »
Gra ma STYL OOT, a nie to, ze jest jej ulepszona wersja... Kakirikko Vilage jest zupelnie inne od tego z OOT (poza nazwa), jest zupelnie inna muzyka i calkiem inne domki i uklad wiochy itd. To samo inne lokacje.

Ja rozumiem, ze jakas gra nawet jak jest ogolnoswiatowym hitem moze sie komus nie podobac... ale od razu pisac to publicznie i oglaszac to calemu swiatu? Ja chyba zaraz napisze recke MGS3 i jak mnie nudzil - ma to sens? ... ;)

Przeczytalem recke... wszystko ok - masz swoj gust, ale juz czasami to przegiecie paly...

"Co z tego, ze graficznie nie powali nikogo, kto widział Gears of War?

To chyba najlepsze - Gra na GameCube VS X360? Kurcze co za fascynujacy pojedynek!  :lol: Moze porownasz za jakis czas Luigi's Mansion do Resident Evil 5 jak wyjdzie?  :D

"Po placu zamkowym kręci się zaledwie kilka postaci"

Ty chyba tylko w nocy wchodziles do zamku? Bo w dzien jest masa ludzi na placu i czasami az ciezko nie pobijac sie o kogos... Czytajac cos takiego calkiem mi sie wydaje, jak bys pisal recenzje patrzac na screeny z netu+mix czytajac pare innych recek, a nie gral w gre...

"Będąc złośliwym można by powiedzieć, ze to re-make Ocariny"

To samo.... Widziales kiedys w zyciu remake? np. MGS Twin Snakes albo Resident Evil Remake? Bo to, ze w TP wiele lokacji ma te same nazwy co w OOT nie czyni jej remakem :D A caly design, uklad, grafike, muzyke maja inna....  :lol:

No i ze "kaptur przenika".... :lol:  A wiesz, ze ja grajac 45h w TP nigdy tego nie widzialem? No chyba, ze stales linkiem biegajac w kolo przez godzine patrzac, czy czasem nie zacznie "przenikac"?....  :D

svonston

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 06, 2007, 14:15:50 pm »
Ja rozumiem, ze jakas gra nawet jak jest ogolnoswiatowym hitem moze sie komus nie podobac... ale od razu pisac to publicznie i oglaszac to calemu swiatu? Ja chyba zaraz napisze recke MGS3 i jak mnie nudzil - ma to sens? ... ;)

To napisz, po co to nam to mowisz? Jemu nie przypadla ta gra do gustu i tyle. Nie wiem o co wam chodzi, Nintendo wam za to placi? Tak czytam, co tutaj piszecie i w sumie ogranicza to sie do zjechania Konsolite i mowienia, jaka to Zelda jest zajebista. Fakt, dobra gra, a nawet super, ale bez przesady - kazdy ma swoje zdanie i niewazne, co bedziecie gadac, zapewne Konsolite ma to w du*ie i dalej bedzie trzymal sie swojego. I w sumie bardzo dobrze, trzeba miec wlasne zdanie i nie bac sie go pokazywac, a nie gadac to samo co inni, bo tak jest "fajnie".

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 06, 2007, 14:26:59 pm »
Tak samo "PO TO", PO CO pisze swoje opinie konsolite :)

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 06, 2007, 14:33:15 pm »
- grafika swietna bo sa wielkie obszary (co z tego ze puste?)

Nikt nie pisze że grafika w TP jest świetna.
- muzyka swietna bo to wasze ukochane motywy (co z tego ze jakosc jak na cartridge`ach?)

Ukochanych motywów jest kilka, 90% utworów to nowe kawałki O.o'
- walki znakomite (co z tego ze banalne i w zasdzie czzeka sie tylko na potyczke z bossem?)

A powiedz mi, w jakiej grze nie czeka się na walkę z bossem?
- kamera genialna (bo mozna ja sobie ustawiac?)

No chyba lepiej jak można ustawiać, niż gdyby nie można było o.o'
- gra zajebista (bo to Zelda, co z tego to powtorka z rozrywki?)

Gra nie jest za*ebista bo to zelda, bo jest po prostu genialna i wciągająca. Aż tak trudno to pojąć?
a nie zeby poprawily gameplay/sterowanie/kamery/rozbudowali wiekszosc gier...

A TP nie poprawiła gameplayu/sterowania/rozbudowania? Fakt, kamera pozostała ta sama (jedynie są drobne problemy z lockowaniem czasami), ale reszta została udoskonalona w TP O.o'
natomiast u Was widac jak na dloni zaslepienie sama nazwa, jak do tej pory nikt nie poskarzyl sie na doslownie nic w tej grze, non-stop tylko zachwyty

Nie piszę że Zelda:TP jest idealna bo nie jest. Grafikę można by poprawić i brak voice-actingu w niektórych momentach bardzo by się przydał, ale ogólnie nie mam zbyt dużo do zarzucenia grze O.o'
A wiesz, ze ja grajac 45h w TP nigdy tego nie widzialem? No chyba, ze stales linkiem biegajac w kolo przez godzine patrzac, czy czasem nie zacznie "przenikac"?.... Very Happy

A co, niby nie przenika :lol: Fakt, widać przenikanie, ale zobaczyłem je lekko dopiero po 50h gry, gdy przeczytałem "Recenzję" konsolite`a :lol:
Nintendo wam za to placi?

Tak, płaci, i to duużo :lol:
Fakt, dobra gra, a nawet super, ale bez przesady - kazdy ma swoje zdanie

Tylko niech konsolite wytłumaczy dlaczego dał 8- (i po co ta "recka" wylądowała na stronie głównej ho o.o'), bo narazie nie widzę aby w jakikolwiek sposób to zrobił (no dobra, poza tym że kaptur przenika :lol:  )

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 06, 2007, 14:47:19 pm »
To chyba najlepsze - Gra na GameCube VS X360? Kurcze co za fascynujacy pojedynek! Laughing Moze porownasz za jakis czas Luigi's Mansion do Resident Evil 5 jak wyjdzie? Very Happy

jak do tej pory wszyscy krzycza jaka to grafika jest piekna/wspaniala/niesamowita...
mnie jako kosumenta akurat nie ochodzi grafika w grach, jednak wielu ludzi ocenia gre wlasnie pod katem oprawy graficznej

Ty chyba tylko w nocy wchodziles do zamku? Bo w dzien jest masa ludzi na placu i czasami az ciezko nie pobijac sie o kogos... Czytajac cos takiego calkiem mi sie wydaje, jak bys pisal recenzje patrzac na screeny z netu+mix czytajac pare innych recek, a nie gral w gre...

jak na miasto to jest ono malutkie, podbnie jak ilosc mieszkancow...
tak odnosnie "ogromnych" terenow:P

To samo.... Widziales kiedys w zyciu remake? np. MGS Twin Snakes albo Resident Evil Remake? Bo to, ze w TP wiele lokacji ma te same nazwy co w OOT nie czyni jej remakem Very Happy A caly design, uklad, grafike, muzyke maja inna.... Laughing

jak bys czytal moje posty dokladniej to wiedzialbys ze tak, widzialem MGS:TS
po za tym chyba napisane "bedac zlośliwym" - widac ze dla pewnych ludzi trzeba pisac lopatologicznie i wielkimi literami...

No i ze "kaptur przenika".... Laughing A wiesz, ze ja grajac 45h w TP nigdy tego nie widzialem? No chyba, ze stales linkiem biegajac w kolo przez godzine patrzac, czy czasem nie zacznie "przenikac"?.... Very Happy

nic tylko gratulowac braku spostrzegawosci...
najwyrazniej podziwiales te "ogromne" obszary

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 06, 2007, 14:48:30 pm »
Jeszcze jedna sprawa: Nie rozumiem dlaczego za dzwięk ocenil na 5/10?
Ok, nie ma gadania w grze, ale wszystkie inne dzwieki sa swietne, muzyka jest klimatyczna i czasami az milo sluchac. Rozumiem ze to ocena calosciowa, ale 5/10? W necie oceny 8/10 to sie zgodze w pelni - swietna muzyka klimatyczna i wpadajaca w ucho + minusy za to, ze midi oraz brak gadania = 8/10 za calosc.

IGN: Dzwieki
"Again, where's the orchestrated music? Come on, Nintendo. Everything else is great, from the moody sound effects to the atmospheric MIDI compositions."

IGN Grafa:
"Graphics
A pretty Wii game, but an absolutely gorgeous GameCube one. An enormous, detailed world brought to life via beautiful art. Some dated tech still shows, especially up-close blurry textures."

Pisze dlatego, ze recka nawet napisana przez krytyka powinna byc OBIEKTYWNA....

To samo.... Widziales kiedys w zyciu remake? np. MGS Twin Snakes albo Resident Evil Remake? Bo to, ze w TP wiele lokacji ma te same nazwy co w OOT nie czyni jej remakem Very Happy A caly design, uklad, grafike, muzyke maja inna.... Laughing

jak bys czytal moje posty dokladniej to wiedzialbys ze tak, widzialem MGS:TS
po za tym chyba napisane "bedac zlośliwym" - widac ze dla pewnych ludzi trzeba pisac lopatologicznie i wielkimi literami...

"Będąc złośliwym można by powiedzieć, ze to re-make Ocariny"

Nawet bedac zlosliwym, to nie bedzie mialo uzasadnienia do uzycia slowa "REMAKE" - jednak chyba do konca nie znasz co oznacza pojecie "remake"....

To chyba najlepsze - Gra na GameCube VS X360? Kurcze co za fascynujacy pojedynek! Laughing Moze porownasz za jakis czas Luigi's Mansion do Resident Evil 5 jak wyjdzie? Very Happy

jak do tej pory wszyscy krzycza jaka to grafika jest piekna/wspaniala/niesamowita...
mnie jako kosumenta akurat nie ochodzi grafika w grach, jednak wielu ludzi ocenia gre wlasnie pod katem oprawy graficznej

Nie obchodzi? To dlaczego robisz tak BEZSENSOWNE porownania.....  :lol:
Znowu sam sobie zaprzeczasz...

svonston

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 06, 2007, 14:59:28 pm »
Pisze dlatego, ze recka nawet napisana przez krytyka powinna byc OBIEKTYWNA...

Tyle, ze recenzja zawsze jest subiektywna :roll:

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:10:19 pm »
Konsolite jak widac spodziewal sie gry pod kazdym najmniejszym katem idealnej. Ale jechac za takie detale gre? Teksturka gdzies slaba? Kaptur przenika? Maly plac zamkowy? Chlopaku to gra jeszcze raz powtarzam: na GAMECUBE... Wiec nawet piszac recenzje na WII trzeba brac to pod uwage. Tak samo mozesz ocenic teraz Ocarine Of Time odpalona na WII i porownywac ja do gier na X360/PS3 :)

Takie wady co Konsolite wypisales pasuja do 98% obecnych gier na current-geny. Tylko, ze nikt juz ich nie wymienia, bo wie jak jest (Kaptur przenika style - zobacz jak warkocz lary w TRL przenika przez cialo - nigdzie nie wyczytalem o tym w reckach ) :)

svonston
- grales w TP? Jak tak, to ok. Jak nie, to nie pisz nic juz ok?  :wink:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:16:34 pm »
svonston - grales w TP? Jak tak, to ok. Jak nie, to nie pisz nic juz ok?  :wink:

Nie, nie gralem, ale nigdzie nie pisze ani wad Zeldy, ani jej zalet. Ogladalem mase filmow z gry, czytalem kilka recek i mam wyrobione zdanie na temat tej odslony Zeldy - oczywiscie pozytywne. Dziwi mnie jedynie najezdzanie na Konsolite i te ciagle pieprzenie.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:24:49 pm »
"Dziwi mnie jedynie najezdzanie na Konsolite i te ciagle pieprzenie."

A ja gralem w TP i dziwi mnie te najezdzanie na Zelde i te ciagle pieprzenie o wadach typowych dla wszystkich gier oraz przesadnych porownaniach. Nie zgadzam sie - wiec komentuje. To dziala we dwie strony svonston :)

kingboo

• Proletariusz
« Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:25:17 pm »
te "ogromne" przestrzenie wcale nie sa takie ogromne, po za tym po kilku godzinach mecza
Nie są ogromne, ale jednak są ogromne, bo bieganie po nich męczy  :lol:
grafika swietna bo sa wielkie obszary (co z tego ze puste?)
Grafika świetna, bo przy tak ogromnym świecie prezentuje się wręcz rewelacyjnie, zresztą żadna z gier o podobnym rozmachu nie zbliżyła się nawet do poziomu Zeldy jak chociażby Sotc...
Cytat: "CassSept"
Nikt nie pisze że grafika w TP jest świetna.
Ja piszę, że jest świetna, no chyba, że jak pewien delikwent porównuje się grę z GC do GOW z X360...

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:27:18 pm »
te "ogromne" przestrzenie wcale nie sa takie ogromne, po za tym po kilku godzinach mecza
Nie są ogromne, ale jednak są ogromne, bo bieganie po nich męczy  :lol:

Czyli w GTA i podobnych to glowna wada gry :)

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:27:21 pm »
Cytat: "CassSept"
Tylko niech konsolite wytłumaczy dlaczego dał 8- (i po co ta "recka" wylądowała na stronie głównej ho o.o'), bo narazie nie widzę aby w jakikolwiek sposób to zrobił (no dobra, poza tym że kaptur przenika Laughing )

wytlumaczyc?
hmmm w mojej opini 8 to dobra gra, 9tki i 10tki rezerwuje dla gier, ktore innowacyje pod pewnymi wzgledami i wyznaczaja nowe kierunki w grach, a do tego sa dopracowane w najnmniejszym detalu. Inna sprawa ze takich gier obecnie nie ma...
dla mnie liczy sie czas gry (mam dosc gier do skonczenia w weekend...), rozwiazania, grywalnosc itp, grafika jest na drugorzednym miejscu, bo co mi z pieknej grafiki skroro gra jest nedzna? np. Wii sports bardzo mi sie podoba, szczegulnie Golf i kregle, tenis tez jest niczego sobie:D

Zelda:TP to dobra gra, jednak "to juz bylo grane" wiele razy, co w niej takiego wyjatkowego, nowego ze miala by dostac 9/10 lub 10/10?
Patent z wilkiem to zrzynka z Okami (ktore mialo kilka nowatorskich pomyslow)
dungeony/swiatynie - w wielu grach to juz bylo, i nie widze tu nic oryginalnego. Zagadki sa proste, klimacik ok. Jednak co tu takiego rewelacyjnego czego nie ma w innych grach?
Sterowanie Wii-lotem fajne, owszem. Jednak jest raczej "bajer" niz cos czym mozna sie podniecac. pierwotnie strzelnie z luku mialo byc na zasdzie naciagania (nuun-chuck mial udawac cieciwe) a w praktyce mamy bardziej dokladne/intuycyjne celowanie jak w przypadku pistoletow (np. guncon). mam za to wychwalac sterowanie? a moze za to ze wymachujac wii-lotem Link macha mieczem, jednak ruchy nie sa wcale odwzorowane? mozna "machac" tylko lewo-prawo?
WOW, no po prosto WOW! rewelacja...
jak na razie jedynie Red Steel wykorzytuje potencjal drzemiacy w Wii, a przynajmniej sie stara, Zelad:TP korzysta z Wiilota jak z gadzetu, bez ktorego mozna spokojnie sie obejsc.
grafika? ladna, ale nic rewelacyjnego a textury bola. chlopaki z Capcom robiac RE4 jakos nie mieli z nimi problemu, a w Zeldzie starsznie kluja w oczy, wszytsko wyglada ladnie tylko w okreslonej odleglosci. nie kazde nikomu przytulac scian i gapic sie na "plamy", ale bez przesady - mozna bylo lepiej to zrobic...

i za co mam wystawic 10/10 czy 9/10? za to ze milo mi sie gralo? jesli tak to w tym momencie powiniem wysatwic kazdemu MetalSlugowi 10/10 bo fajnie mi sie gralo, mimo ze w kolko to samo a grafika nie jest na najwyzszym poziomie, o muzyce juz nie wspominajc...

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:29:46 pm »
"Patent z wilkiem to zrzynka z Okami (ktore mialo kilka nowatorskich pomyslow)"

Konsolite a skad wiesz, ze to zrzynka z Okami? TP byla duzo wczesniej zapowiedziana i tworzona niz okami :)

"chlopaki z Capcom robiac RE4"

- graniczenia RE4 i rozbudowanie TP to chyba roznica :)
Chcialbys super texturki w calej TP? Z dodatkowym RAMem to ok:)

A co do wad wiilota na WII to sie nie wypowiadam  :D  Ja gram na GC i jest super sterowanie ;)

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #150 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:33:34 pm »
Czyli w GTA i podobnych to glowna wada gry Smile

akurat w GTA nie biega sie po pustym polu, tylko po miescie, sa ludzi, ruch uliczny i ogulnie cos sie dzieje
tam po prostu jest cos robic
inna sprawa ze niespecjalnie przepadam za seria GTA, ale tam ogromny teren mial sens i byl jakos zapelniony (ludzie/samochody/budynki/rekalmy) a w Z:TP biegniesz przez puste pola i czasem trafi sie jakas przeszkadzjaka...

kingboo

• Proletariusz
« Odpowiedź #151 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:40:17 pm »
w Z:TP biegniesz przez puste pola i czasem trafi sie jakas przeszkadzjaka...
Czyli po prostu nie załapałeś klimatu...

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:41:22 pm »
"Puste pole" - znowu przesadzasz... Sa mosty, przeciwnicy (pod koniec gry bardzo duzo ich sie robi), sa drzewe (i wcale nie 2-3 drzewka), kamienie, trawa. Oblivion to nie jest, ale "puste pola"....

"Puste pola" w grze na Gamecube i tak wygladaja niesamowicie...

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:42:00 pm »
Konsolite jak widac spodziewal sie gry pod kazdym najmniejszym katem idealnej. Ale jechac za takie detale gre? Teksturka gdzies slaba? Kaptur przenika? Maly plac zamkowy? Chlopaku to gra jeszcze raz powtarzam: na GAMECUBE... Wiec nawet piszac recenzje na WII trzeba brac to pod uwage. Tak samo mozesz ocenic teraz Ocarine Of Time odpalona na WII i porownywac ja do gier na X360/PS3 Smile

tia, tak ja rekalmowali/zapowiadali

Takie wady co Konsolite wypisales pasuja do 98% obecnych gier na current-geny. Tylko, ze nikt juz ich nie wymienia, bo wie jak jest (Kaptur przenika style - zobacz jak warkocz lary w TRL przenika przez cialo - nigdzie nie wyczytalem o tym w reckach )

a tutaj sie nie zgodze, wielu recenzentow wypomina tego typu standardowe bledy, jednak tylko przy pozycjach nizszowych
i nie mam na mysli crapow, tylko gry ktore nie mialy wiekich nakladow finansowych i nie maja "dobrej/znanej" nazwy, wiec fanboye sie nie przejma...

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:45:24 pm »
Konsolite jak widac spodziewal sie gry pod kazdym najmniejszym katem idealnej. Ale jechac za takie detale gre? Teksturka gdzies slaba? Kaptur przenika? Maly plac zamkowy? Chlopaku to gra jeszcze raz powtarzam: na GAMECUBE... Wiec nawet piszac recenzje na WII trzeba brac to pod uwage. Tak samo mozesz ocenic teraz Ocarine Of Time odpalona na WII i porownywac ja do gier na X360/PS3 Smile

tia, tak ja rekalmowali/zapowiadali

Daj link do wypowiedzi, ze TP bedzie stala na poziomie i konkurowala z grami na X360/PS3 :D

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:46:29 pm »
"Puste pole" - znowu przesadzasz... Sa mosty, przeciwnicy (pod koniec gry bardzo duzo ich sie robi), sa drzewe (i wcale nie 2-3 drzewka), kamienie, trawa. Oblivion to nie jest, ale "puste pola"....

"Puste pola" w grze na Gamecube i tak wygladaja niesamowicie...

tia, a ta rozblurowana textura ziemi/trawy wyglada rewelacyjnie, po prostu niesamowicie
screen nr.3 pokazuje to co sie glownie widzi, a screen nr.1 idealnie ukazuje te "ogromne tereny" ...

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:49:21 pm »
bieganie po nich męczy

meczy ze wzgledu na bezsensowny backtracking...

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:49:45 pm »
Zelda TP to slaba graficznie gra - ma rozblurowana ziemie* :) Zobacz sobie jak wyglada ziemia w grach na PS2 albo w GTA serii ;)

* jest jeszcze cos takiego jak "Design" :)

.... jak twoj komentarz do tych fotek jest taki... to juz chyba nie ma sensu dyskutowac :D

bieganie po nich męczy

meczy ze wzgledu na bezsensowny backtracking...

Taki "bezsensowny" backtacking jest w wiekszosci gier z bardziej rozbudowanymi levelami :D
Czyli znowu: Wynika z tego, ze takie GTA jest bezsensowne ;)

Konsolite

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:56:05 pm »
Daj link do wypowiedzi, ze TP bedzie stala na poziomie i konkurowala z grami na X360/PS3

a Ty ja zwykle czytasz to co chcesz przeczytac...

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #159 dnia: Stycznia 06, 2007, 15:59:31 pm »
Bo nikt nigdy nie zapowiadal jej jako gry Nastepnej Generacji. Zwyczajnie gre na GameCube przy okazji wydanej na WII. Tyle...
To jest chyba caly problem, ktory cie meczy w grze.