Tylko niech konsolite wytłumaczy dlaczego dał 8- (i po co ta "recka" wylądowała na stronie głównej ho o.o'), bo narazie nie widzę aby w jakikolwiek sposób to zrobił (no dobra, poza tym że kaptur przenika Laughing )
wytlumaczyc?
hmmm w mojej opini 8 to dobra gra, 9tki i 10tki rezerwuje dla gier, ktore innowacyje pod pewnymi wzgledami i wyznaczaja nowe kierunki w grach, a do tego sa dopracowane w najnmniejszym detalu. Inna sprawa ze takich gier obecnie nie ma...
dla mnie liczy sie czas gry (mam dosc gier do skonczenia w weekend...), rozwiazania, grywalnosc itp, grafika jest na drugorzednym miejscu, bo co mi z pieknej grafiki skroro gra jest nedzna? np. Wii sports bardzo mi sie podoba, szczegulnie Golf i kregle, tenis tez jest niczego sobie:D
Zelda:TP to dobra gra, jednak "to juz bylo grane" wiele razy, co w niej takiego wyjatkowego, nowego ze miala by dostac 9/10 lub 10/10?
Patent z wilkiem to zrzynka z Okami (ktore mialo kilka nowatorskich pomyslow)
dungeony/swiatynie - w wielu grach to juz bylo, i nie widze tu nic oryginalnego. Zagadki sa proste, klimacik ok. Jednak co tu takiego rewelacyjnego czego nie ma w innych grach?
Sterowanie Wii-lotem fajne, owszem. Jednak jest raczej "bajer" niz cos czym mozna sie podniecac. pierwotnie strzelnie z luku mialo byc na zasdzie naciagania (nuun-chuck mial udawac cieciwe) a w praktyce mamy bardziej dokladne/intuycyjne celowanie jak w przypadku pistoletow (np. guncon). mam za to wychwalac sterowanie? a moze za to ze wymachujac wii-lotem Link macha mieczem, jednak ruchy nie sa wcale odwzorowane? mozna "machac" tylko lewo-prawo?
WOW, no po prosto WOW! rewelacja...
jak na razie jedynie Red Steel wykorzytuje potencjal drzemiacy w Wii, a przynajmniej sie stara, Zelad:TP korzysta z Wiilota jak z gadzetu, bez ktorego mozna spokojnie sie obejsc.
grafika? ladna, ale nic rewelacyjnego a textury bola. chlopaki z Capcom robiac RE4 jakos nie mieli z nimi problemu, a w Zeldzie starsznie kluja w oczy, wszytsko wyglada ladnie tylko w okreslonej odleglosci. nie kazde nikomu przytulac scian i gapic sie na "plamy", ale bez przesady - mozna bylo lepiej to zrobic...
i za co mam wystawic 10/10 czy 9/10? za to ze milo mi sie gralo? jesli tak to w tym momencie powiniem wysatwic kazdemu MetalSlugowi 10/10 bo fajnie mi sie gralo, mimo ze w kolko to samo a grafika nie jest na najwyzszym poziomie, o muzyce juz nie wspominajc...