Co do argumentu, że grę się przechodzi raz. Faktycznie po obejrzeniu 30 scen z 60 (w zależności jak gramy) przy pierwszym przechodzeniu nie korci NIKOGO aby zagrać inaczej i zobaczyć jak potoczy się historia przy dokonaniu innych wyborów. Trofea i dodatkowe DLC po premierze pewnie też mają znikomy wpływ na replay value. Normalnie gra do jednego ukończenia i nie warta nawet 10zł
Nie widzisz sensu kupowania tej gry za 200zł? Jak najbardziej to szanuje, ale chyba nie myślisz, że ktoś Cię tu przekona do zmiany zdania, które jak widać masz od początku w nie najlepszym świetle dla tej gry. Po prostu szukasz argumentów, żeby tego nie kupić i tyle
Ale ja kupie i tak, tylko poczekam, aż wskoczy na rynek wtórny
A czego sie spodziewałem? Niczego. To trzeba się spodziewać odpowiedzi żeby wyrazić swoją opinie? Co do czasu gry to ostanie 3 gry które kupiłem mają nabite 50-80 godzin na liczniku, i a w żadnym przypadku twórca nie mówił otwarcie "
przejdźcie grę tylko raz", a recenzenci nie dodawali "
... bo za drugim razem wychodzą niedoskonałości gry i zepsujecie sobie efekt", Po prostu wspomniałem, że dla mnie to drogo trochę kupować w pełnej cenie grę, którą sami twórcy polecają jako grę "na raz". Nie oczekiwałem strony dywagacji na ten temat. A już na pewno nie spodziewałem się takich absurdów jak porównanie stosunku czasu do ceny HR z dwoma filmami na Blu Rayu - trzeba było od razu porównać do butelki wina za 20 000, którą da się wypić w pół godziny
.
Ok, znikam z tematu, gra powinna trafić na rynek wtórny za jakiś miesiąc, wtedy nabędę, przejdę, i wypowiem się w temacie o fabule. Do wtedy.