A ma się tu jakiś wpływ na przebieg walki czy tylko machasz pilotem i czekasz na napis "You win!" ? Noszę się z zamiarem kupna około roku, ale nie mogę się zdecydować, bo zawsze mam jakies inne tytuły na oku. Lubię casualowate produkcję ale totalny random zamiast gameplayu też nie jest mile widziany w moim Wii.
Nie miałem okazji sprawdzić wszystkich opcji dotyczących sterowania , ale masz do wyboru pada od GC , wiilota na styl pada od nesa lub kombo z gruszką .Ja grywam samym wiilotem i nie ma tam żadnych opcji wykorzystywania czujników ruchu .Jeżeli chodzi o przebieg rozgrywki , ma się wpływ na wygraną , o ile dobrze rozegrasz strategie , ponieważ na polu walki pojawiają się randomowo intemy wspomagające twoją przewagę nad przeciwnikiem .Z gry jestem bardzo zadowolony mimo , iż nie miałem styczności z poprzedniczkami .Tytuł ten jest zdecydowanie godny polecenia , tym bardziej dla czterech graczy .Mnogość trybów , rozbudowany edytor plansz ,dużo postaci , dobry pojedynczy scenariusz , możliwość kooperacji w trybie story ,online , ładna grafika , czegoż chcieć więcej .Gra moim zdaniem nie jest dla casuali , za dużo tu się dzieje podczas starć ( no chyba , że włączysz niższy tryb trudności ).