Autor Wątek: Za co lubicie / nielubicie GameOnly  (Przeczytany 29389 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nook

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Za co lubicie / nielubicie GameOnly
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 21, 2003, 11:07:07 am »
zarzuc jakimis linkami do konrencji, bo akurat przykladow Ci zabraklo w poscie  :?

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 21, 2003, 11:21:47 am »
Chyba wypada mi dorzucic swoje trzy grosze. Nie bede zadawal zadnych pytan,bo nie widze sensu wdawania sie w dyskusje. Kazdy ma swoje zdanie i nie mam zamiaru go negowac, bo nie w tym rzecz. Za bardzo nie rozumie, jakie teksty miales na mysli, mowiac o zenadzie. OGM szanuje, bo sa naprawde dobrzy (inna sprawa, ze ostatnio jakos nie moge znalezc dzialajacego linka, moze mi ktos pomoze). Co do krytyki, to jestesmy na nia jak najbardziej otwarci, byle by byla poparta konkretnymi argumentami. Bardzo chcialbym informowac Cie codziennie o nowej konsoli, kolejnym FF, nowym Mario, czy Zeldzie, jednak chyba nie od nas to zalezy jakie sa newsy. My piszemy o wszystkim, zeby dac czytelnikowi jak najlepszy obraz, odzwierciedlajacy konsolowa rzeczywistosc.

P.S. Pytales o wiek, ja mam 21 lat.

Matt

• Towarzysz
« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 21, 2003, 11:40:36 am »
No cóż - dział nazwany został "Za co lubicie/ nie lubicie GO"! A nie "za co nas kochacie!". Jeśli erbosiewiczowi nie podchodzi styl pisania, to na to akurat argumentów szukać nie musi. Fakt, jeśli wspomina o konkurencji, powinien rzucić jakimś linkiem, a już najlepiej przykładem. Co do news'ów. Zależy czego szukasz erbosiewicz. GCN w kolorze tęczy może Cię nie bawić. Ale mrpiki oddałby za niego nerkę :) Może szukasz stronki dla graczy po trzydziestce? Albo czegoś o grach wstępnych i grach na zwłokę!

Raistlin

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 21, 2003, 13:34:50 pm »
No nie panie erbosss z tymi newsami to się niezgodze... a może ty czytasz jakieś przyjaciółki albo naj? Gdzie każde słowo i zdanie są zaczerpnięte z konkurencji...?
P.s Aż tak miło okłamywać samego siebie?
Wojny osiadły na północy i smoki po niebie latają, "Teraz jest czas na mądrość"

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 21, 2003, 14:37:39 pm »
Panowie, panowie... [i panie?  ;)] - to zmierza donikad!

erboss wyraził swoje zdanie, które owszem - należy skomentować. Ale nie 'jedźcie' po nim jako po osobie [Raistlin!!!]. to, że ma takie a nie inne zdanie to jego prywatna sprawa i wcale nie musi to oznaczać, że człowiek ten jest debilem czy coś - troszkę szacunku dla innych ludzi.

Niedobrze mi się robi jak widzę kulturalne dyskusje zmierzające na niezbyt kulturalne tory [a wiem co mówię :(] ...

erboss - co do tego, kto postuje na forum - forum to [z tego co wiem] 'nabytek' dość świerzy, dlatego na razie piszą ci co piszą... ;)
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 21, 2003, 16:28:51 pm »
Na początek za co nie lubie GO: właściwie to jest tylko jedna rzecz- odrobinkę za duzo newsów. Wiem, że sam takie pisze (ze względu na ustalony przez red. naczelnych limit), ale nie lubie wiadomości typu: "Ea sports potwierdziło wydanie nowej Fify. Poniżej screeny." Ja rozumiem, że strona musi się rozwijać, dużo materiałów musi być etc. ale myślę, że czytelnicy woleliby czytać więcej bardziej wartościowych newsów (choć takowe baaardzo ciężko znależć- zapewniam  :?), ale... ehhh no dobra, narzekam niepotrzebnie- jak ktoś nie chce, to nie czyta i tyle ;)
Jak to mówią- od przybytku głowa nie boli :)
Za co lubię? Ojj dużo tego jest. Przede wszystkim cenię ludzi, którzy tworzą GO. Jest to grupa naprawdę wartościowych i niegłupich osób;
po drugie- rzetelność artykułów. Nie chcę szerzyć antyreklamy, ale według mnie OGMAg odstaje poziomem od GO i to w widocznym stopniu. Poza tym popatrzcie na częstotliwość dodawania nowych artykułów na obu serwisach. Cenię sobie także pewną 'interaktywność' (czy jak to nazwać)- to, że można praktycznie wszystko skomentować, czy nawet wypowiedzieć sie na forum. Miło jest zassać od czasu do czasu soundtrack z gry czy wiąść udział w konkursie.
Znalazło by się jeszcze kilka zalet, ale nie ma sensu już ich wypisywać.

Raistlin

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 21, 2003, 16:59:02 pm »
Przepraszam bardzo ale ja nie wjeżdżam na erbossa. Tylko to co on tam wypisuje na temat newsów zawartych w GO a dokładnie treści merytorycznej to kłamstwo ja tam nie zauważyłem nic nie potrzebnego.
Tak pozatym to OGM chyba nie jest obecnie aktualne na ich stronie nic nie działa więc niech szanowny Pan erboss nie opowiada że OGM je ich na śniadanie skoro nie są aktualnie w sieci i ich zastój jest dość długi. A GameOnly jest praktycznie cały czas dostępne internautom co jest naprawdę ważne bowiem nie chodzi o chwilowy błysk tylko o to żeby być potężnym i lśniącym filarem w internecie który jest non-stop bowiem chodzi w necie o szybką informacje nieprawdaż...?

Xarou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 21, 2003, 17:41:01 pm »
Cytat: "cpaj`k"
Niektórzy, żeby mieć swoje pięć minut czasu antenowego, potrafią dosłownie oczy wydrapać i profilaktycznie oddać po dwa ostrzegawcze strzały z kałacha. Mam prawo wypowiadać swoje zdanie, więc czytając poprzedniego posta, odniosłem wrażenie, że pisał go jakiś Patrik Słejzi. Masz świąteczną przerwe i koleżanki, które ciągniesz za warkocze, pojechały do domu i musisz odreagowac na GO ?

Co tak denerwujesz się Mazzi, przecież w pewnym sensie podzielasz zdanie erbosssa.

Cytat: "Raistlin"

A GameOnly jest praktycznie cały czas dostępne internautom co jest naprawdę ważne bowiem nie chodzi o chwilowy błysk tylko o to żeby być potężnym i lśniącym filarem w internecie który jest non-stop bowiem chodzi w necie o szybką informacje nieprawdaż...?

To ty chyba nie wchodziłeś na GO, kiedy przez dłuuuuuugi okres czasu byli w "śmierci klinicznej"...

Cwikus

• Obywatel
  • **
  • Ojciec serwisu GameOnly.pl :-)
« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 21, 2003, 17:44:31 pm »
Cytat: "Xarou"
To ty chyba nie wchodziłeś na GO, kiedy przez dłuuuuuugi okres czasu byli w "śmierci klinicznej"...

Pokaz mi dobry, szanowany serwis w polsce o tematyce konsolowej, ktory nie mial "okresu śmierci klinicznej". Podkreślam, dobry, szanowany, wartościowy, rzetelny i taki, który nie jest na rynku od tygodnia uważając się przy tym za najlepszy. I nie piszę tu o GO ;).

Dopisek - nie zgodze sie z jednym. Wiekszość forumowiczów nie jest "bliskimi przyjaciółmi" redakcji GO :). Pomijając oczywiście osoby, z którymi rzeczywiście się znamy i przyjaźnimy (każdy wie chyba, że o nim piszę:).
Pozdrawiam.
Rafal "Cwikus" Cwik

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 21, 2003, 18:07:18 pm »
Erboss:
Jako, że newsy głównie piszę ja to pozwólcie, że coś wytłumaczę. Staram się mieć najświeższe info. Nie mam ochoty się chwalić czy coś, ale od pewnego czsu mam jedno z najlepszych, darmowych źródeł (europejskie) dzięki czemu wiele informacji mamy nawet przed amerykańskimi stronkami (ach ta różnica czasu :D). Czyli jesteśmy lepsi. Dalej, newsy są krótkie i jest dużo screenów, ale czy to takie trudne do zrozumienia, że jak już o czymś raz pisaliśmy to nie ma sensu się sto razy powtarzać? Do takiego np. Siren dodałem ostatnio same obrazki, bo już pisaliśmy o grze kilka razy. Jak przyjdzie czas zebrać wiadomości do kupy to się napisze zapkę. Poza tym o jak mi powiesz, że mało do tej pory napisałem o FF XII to mnie bezczelnie obrazisz. Każda nowa informacja, obrazki czy film lecą na stronę. Bo to jest tak. Albo piszemy często gęsto każdą możliwą informację, żeby się coś non stop działo i przez to często są to krótkie jak penis chomika newsy, albo piszemy dużo na raz, ale raz na tydzień (znam taką stronkę gdzie "informacja jest najważniejsza" i w ciągu tygodnia można umrzeć z nudów, bo nic nowego się nie pokazuje), tyle, że jak wspominałem od tego są zapki. I możesz być pewny, że będzie ich więcej. Już ja się zmobilizuję. Ale to dobrze, że nie wszyscy nas kochają. To znaczy, że trzeba być jeszcze lepszym. Pozdrawiam

PS One: Co do playtestów. Ciekawi mnie skąd podana przez Ciebie stronka ma materiały. Może i mają dostęp do nich dzięki jakiemuś wspaniałemu sponsorowi czy wujkowi ze Stanów/Japonii (mam nadzieję, że tak właśnie jest) albo jadą na piratach. A wtedy to niech sobie piszą ile wlezie, a i tak ich nie szanuję.

PS2: Co do kolorowych konsolek - wiadać, że rzadko nas czytasz, bo takie newsy nie pojawiają się zbyt często. A poza tym to zawsze jest jakiś news. Pewnie pismom konsolowym też zarzucasz, że piszą o kolorowych konsolach jak się pojawi u nich takie info.

PSP: Nie rozumiem o co Ci chodzi z tym humorem i stylem pisania. Szkoda, że nie wypowiedziałeś się konkretniej. Mam 20 lat i to jaki mam humor to moja sprawa. Jednych cieszą piekielnie śmieszne żarty z "Maratonu Uśmiechu", a innych jak sobie pierdną w zatłoczonym tramwaju. Wiek przy pisaniu nie ma nic do rzeczy. Pogadaj sobie na przykład z Kaxim to zobaczysz co potrafi piętnastolatek. Używanie słowa "dzieciarnia" nie za dobrze o Tobie świadczy...

Raistlin

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 21, 2003, 18:51:13 pm »
Przepraszam cię Xarou ale powiedz ty mi ile czasu GO jest w polskim necie a ile strony konkurencji. Problemy  z serwerem nie był wynikiem ich lenistwa. Poprostu mieli zonka ale się wyczłapali i za to ich szanuję.
I tak pozatym na dzisaj czyli 21.12.2003 nie widzę lepszego polskiego sajtu o konsolach jak ktoś zna niech poda link.

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 21, 2003, 21:56:31 pm »
wtrącam się;d
nie widziałem aby ktokolwiek obrazał w jakikolwiek pana erbossa , ot wyrazili(smy) swoją opinie na temat GO. Co jak co ale na DANĄ chwile konkurencji w postaci pl. www nie ma i chyba w najblizszym czasie nie bedzie. Nikt nie jest idealny, aczkolwiek wydaje mi się, że nam do tego miana najbliżej bo i najlepsi jesteśmy w tym momencie. Moze i powiem teraz na wyrost, ale tak uważam: nawet na skale światową nie wypadamy cyt. żenująca, tak uważam, pozdro all
ps. będzie tylko lepiej!!!!!!

Xarou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 21, 2003, 21:59:59 pm »
Cytat: "Mielu"

PS One: Co do playtestów. Ciekawi mnie skąd podana przez Ciebie stronka ma materiały. Może i mają dostęp do nich dzięki jakiemuś wspaniałemu sponsorowi czy wujkowi ze Stanów/Japonii (mam nadzieję, że tak właśnie jest) albo jadą na piratach. A wtedy to niech sobie piszą ile wlezie, a i tak ich nie szanuję.

Oj, Mielu - zapewne większość z recenzji na GO jest pisanych na podstawie piratów...

PS. Jak czytam twoje słowa to zaczynam wierzyć, że GO może być lepsze nawet od IGN czy GameSpot :D

Raistlin - skąd wiesz, że OGM nie ma właśnie takiego "zonka"? Linkami nie będę sypać [zadowoleni?], bo to nie ma sensu. Jedno jest pewne, GO należy do ścisłej czołówki.

Cwikus

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 21, 2003, 22:09:10 pm »
Xarou i tu sie mylisz. Nie chcesz - nie wierz, ale u nas recenzje nie sa pisane na podstawie piratow.

Linkami nie ma sensu sypać, bo to nie ma sensu.

No wlasnie, to nie ma sensu (thx 4 Palli:P) :D
Pozdrawiam.
Rafal "Cwikus" Cwik

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 21, 2003, 22:23:58 pm »
Jakbyśmy pisali na podstawie piratów to już dawno by się pojawił tekst o Prince of Persia, Beyond Good & Evil, a może nawet Final Fantasy X-2. Śmiejcie się jak chcecie, ale newsy będziemy mieć najlepsze... jak się nauczę japońskiego :twisted:

Xarou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 21, 2003, 22:42:54 pm »
Wystarczy wejść do działu PS2 > recenzje i zobaczyć masę xywek ludzi, którzy napisali dla GO recki. Tylko nie mów mi, że oni wszyscy pisali na orginałach.

PS. Jeżeli mowa o nielegalności to GO stoi chyba na pierwszy miejscu, z powodu Soundtracków.

erbosss

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 21, 2003, 22:44:28 pm »
No tak postanowilem ze wyraze swoje zdanie, skrytykuje serwis moze bedzie dzieki temu lepiej. A co widze po powrocie na forum?

Masz świąteczną przerwe i koleżanki, które ciągniesz za warkocze, pojechały do domu i musisz odreagowac na GO ? [...] Może szukasz stronki dla graczy po trzydziestce? Albo czegoś o grach wstępnych i grach na zwłokę! [...] a może ty czytasz jakieś przyjaciółki albo naj? Gdzie każde słowo i zdanie są zaczerpnięte z konkurencji...? [...]

No dzieki, ale te teksty najlepiej swiadcza wlasnie o was i o tym jak traktujecie czytelnikow. Szczerze mowiac zdanie powyzszych panow mam gleboko...

Odniose sie za to do tego co napisali np. Conker i Tomish, bo przynajmniej nie zachowali sie jak bachory ktorym mama zabrala cukierka...

Conker --> "Bardzo chcialbym informowac Cie codziennie o nowej konsoli, kolejnym FF, nowym Mario, czy Zeldzie, jednak chyba nie od nas to zalezy jakie sa newsy. "
   Przeciez zdaje sobie sprawe. Ale wiesz wchodze na strone i widze 10 newsow w ktorych kazdy to tylko nowe screeny np.

Tomish --> "co do tego, kto postuje na forum - forum to [z tego co wiem] 'nabytek' dość świerzy, dlatego na razie piszą ci co piszą... "
   Spoko ale temat brzmi "Za co lubie/nie lubie GO" a wypowiadaja sie praktycznie tylko redaktorzy tego serwisu a to troche dziwne prawda? ;)

Miazga --> "po drugie- rzetelność artykułów. Nie chcę szerzyć antyreklamy, ale według mnie OGMAg odstaje poziomem od GO i to w widocznym stopniu. Poza tym popatrzcie na częstotliwość dodawania nowych artykułów na obu serwisach. "
   Hmm dziwne bo ja wlasnie cenie glownie ogm za rzetelnosc, moglbys rozwinac swoja wypowiedz bo nie bardzo rozumiem o co ci chodzi? Oceny ci sie nie podobaja? Teksty? No ale dobra, kazdy ma swoje zdanie, ja mysle tak ty inaczej. A co do dodawania tekstow to w GO nowe TEKSTY (a nie newsy) pojawiały sie bardzo rzadko. Nie wiem jak jest ostatnio, ale raz wszedlem po miesiacu a tu ciagle widniala ta sama recenzja jako najnowsza (to chyba bylo ssx tricky). Wiesz mi to zwisa ktory serwis jest lepszy - ja chce tylko miec co poczytac, nie naleze przeciez do zadnego z nich. Jestem czytelnikiem i tylko wyrazam swoje skromne zdanie ;)

raistlin --> "niech szanowny Pan erboss nie opowiada że OGM je ich na śniadanie skoro nie są aktualnie w sieci i ich zastój jest dość długi. A GameOnly jest praktycznie cały czas dostępne internautom co jest naprawdę ważne bowiem nie chodzi o chwilowy błysk tylko o to żeby być potężnym i lśniącym filarem w internecie który jest non-stop bowiem chodzi w necie o szybką informacje nieprawdaż...?"
   Z tego co sie dowiedzialem to stracili wlasnie obecny serwer i trwa przenoszenie na inny. Ponoć jutro ma już być wszystko ok. Wiec akurat tak trafiles. Poza tym GO raz nie bylo przez ponad miesiac wiec twoj argument jest zadnym argumentem.

Mielu --> "Co do playtestów. Ciekawi mnie skąd podana przez Ciebie stronka ma materiały. Może i mają dostęp do nich dzięki jakiemuś wspaniałemu sponsorowi czy wujkowi ze Stanów/Japonii (mam nadzieję, że tak właśnie jest) albo jadą na piratach. A wtedy to niech sobie piszą ile wlezie, a i tak ich nie szanuję. "
   No sorry ale nie uwierze ze wszystkie recki na waszej stronie powstaly na podstawie oryginalow.... Nie zyjemy w kraju gdzie gry leza na ulicach i jakos trzeba sobie radzic, a ze nie ma sponsorow.. Mi to zwisa czy pisza na podstawie oryginalow czy piratow - wazne ze ja moge sie dowiedziec czy warto zakupic dana gre czy nie. Ja tez jade na piratach bo nie mam kasy na oryginaly. I nawet kopie musze starannie wybierac bo nie stac mnie na wszystko co dobre. Wiec wiesz mi to lata i powiewa czy pisza na podstawie oryginalow czy piratow (jednak mysle ze to jasne ze praktycznie wszyscy w necie pisza na podstawie piratw - a jak jada na oryginalach to momentalnie robi sie nieaktualnie i kolejne osoby sa niezadowolone).

I to by bylo chyba na tyle...

Cwikus

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:07:18 pm »
No sorry ale nie uwierze ze wszystkie recki na waszej stronie powstaly na podstawie oryginalow.... Nie zyjemy w kraju gdzie gry leza na ulicach i jakos trzeba sobie radzic, a ze nie ma sponsorow..

I tu sie mylisz  :wink:
Pozdrawiam.
Rafal "Cwikus" Cwik

erbosss

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:15:52 pm »
Wystarczy wejść do działu PS2 > recenzje i zobaczyć masę xywek ludzi, którzy napisali dla GO recki. Tylko nie mów mi, że oni wszyscy pisali na orginałach.

Dokladnie. Tobie Cwikus jeszcze jestem w stanie uwierzyc, ale nie mow mi ze wszyscy ktorzy pisza do GO pisza na oryginalach. Sami pisaliscie ze do GO moze pisac kazdy tylko zeby pisal dobrze. Wiec skad mozesz wiedziec czy ci "wszyscy" pisali na oryginalach. A podpowiadam - nie pisali bo znam kilku z nich ;). Pozdr

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:16:42 pm »
Cytat: "erbosss"
No tak postanowilem ze wyraze swoje zdanie, skrytykuje serwis moze bedzie dzieki temu lepiej.

I to się liczy. Jak to mówią "bo większa będzie radość w Niebie z jednego grzesznika co się opamięta, niż z setki sprawiedliwych, którzy opamiętania nie potrzebują". O wiele lepsza jest krytyka niż pochwała, bo zawsze można zrobić coś in plus (ale pochwały też lubimy :D).

Conker --> "Bardzo chcialbym informowac Cie codziennie o nowej konsoli, kolejnym FF, nowym Mario, czy Zeldzie, jednak chyba nie od nas to zalezy jakie sa newsy. "
Przeciez zdaje sobie sprawe. Ale wiesz wchodze na strone i widze 10 newsow w ktorych kazdy to tylko nowe screeny np.

Nie chcę się z Tobą zgodzić. Owszem duuuużo jest obrazków, ale wcale nie ma tak, że każdy news to same screeny. Wiem co mówię, bo sam piszę. To jest tak, że jak wchodzisz powiedzmy koło 17 i 23 to możesz spokojnie prześledzić jakie info się pojawia (mniej więcej wtedy dodajemy). Jak wchodzisz raz na tydzień to nie dziwię się, że większość newsów Ci umyka. Zobacz na N+. Newsy (te w niebieskich paskach) są raczej krótkie i u nas też się takie pokazują. A to, że czasem są same obrazki to pewnie dlatego, że nic nowego na temat jakiejś gry nie powiedziano, ale skoro już coś jest to czemu by nie wrzucić? Nie możesz newsom nic zarzucić. Sorki, ale uparcie będę się bronił

Tomish --> "co do tego, kto postuje na forum - forum to [z tego co wiem] 'nabytek' dość świerzy, dlatego na razie piszą ci co piszą... "
Spoko ale temat brzmi "Za co lubie/nie lubie GO" a wypowiadaja sie praktycznie tylko redaktorzy tego serwisu a to troche dziwne prawda? ;)

Mamy sporo osób zalogowanych, ale nie każdy pisze. Forum ma półtorej miecha. Na forum PE możesz znaleźć w opiniach temat o MGS2 więc nie narzekaj :D Ważne, że Ty napisałeś

Mielu --> "Co do playtestów. Ciekawi mnie skąd podana przez Ciebie stronka ma materiały. Może i mają dostęp do nich dzięki jakiemuś wspaniałemu sponsorowi czy wujkowi ze Stanów/Japonii (mam nadzieję, że tak właśnie jest) albo jadą na piratach. A wtedy to niech sobie piszą ile wlezie, a i tak ich nie szanuję. "
No sorry ale nie uwierze ze wszystkie recki na waszej stronie powstaly na podstawie oryginalow.... Nie zyjemy w kraju gdzie gry leza na ulicach i jakos trzeba sobie radzic, a ze nie ma sponsorow.. Mi to zwisa czy pisza na podstawie oryginalow czy piratow - wazne ze ja moge sie dowiedziec czy warto zakupic dana gre czy nie. Ja tez jade na piratach bo nie mam kasy na oryginaly. I nawet kopie musze starannie wybierac bo nie stac mnie na wszystko co dobre. Wiec wiesz mi to lata i powiewa czy pisza na podstawie oryginalow czy piratow (jednak mysle ze to jasne ze praktycznie wszyscy w necie pisza na podstawie piratw - a jak jada na oryginalach to momentalnie robi sie nieaktualnie i kolejne osoby sa niezadowolone).

Nie wiem stary na czym grasz, ale nie chcę być jak każdy. Możemy być na samym dnie, ale z czystym sumieniem, że piratami nie jesteśmy. Przykro mi, że sytuacja w kraju jest taka, a nie inna, ale ja nie chcę się przykładać do piractwa. I dopóki nie będziemy mieli stałego dopływu gier to będzie tyle tekstów ile widzisz. Mamy sponsorów (Conker naprawdę się stara, a i reszta chłopaków wcale nie zbija bąków :D) i to od nich są gry, ale przydałoby się więcej. Myślisz, że nie jesteśmy chętni do pisania? Szykujcie się na kilka moich tekstów. W końcu jestem Redaktorem :D

Dzięki za opinię. Szacunek za swoje zdanie

Palli

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:18:31 pm »
A ja powiem inaczej, niz zapewne wielu myslalo :]

Trudno nie przyznac racji "agresorowi" - na GO pojawia sie duzo newsow - skoro uwazasz, ze tylko 10% jest ciekawych, to czytaj tylko te 10% - dla innych byc moze interesujace okaze sie pozostale 90%, a GO nie istnieje tylko dla jednego czlowieka.

W temacie "Za co lubie/nie lubie GO" faktycznie wypowiada sie wielu redaktorow (patriotyzm regionalny?), ale czy to dziwne, ze jak podczas sielanki wkracza wspomniany "agresor" to kazdy proboje bronic "rodziny" :) Jednak fakt faktem, to wlasnie dzieki takim opiniom wiemy co z GO jest nie tak - czego brakuje.

Co do oryginalnych/pirackich plyt - serwis GameOnly istnieje od ponad dwoch lat. Nie oferowalismy naszym redaktorom nic - mieli wlasne gry i recenzowali je dla nas; niesposob kontrolowac czy sa to oryginalne plyty. Teraz sprawa ma sie nieco inaczej dzieki sponsorom...

Nielegalnosc soundtrackow? Nie powiesz mi chyba, ze nie usuwasz ich po 24 godzinach i po zachwycie muzyka nie kupiles oryginalnego OST? :)

Tylko tyle chcialem powiedziec - nie wiem jak reszta ja w kazdym badz razie takie komentarze zawierajace (byle konstruktywna i kulturalna) krytyke traktuje bardzo milo - zawsze jest to reakcja - martwic sie zaczniemy jak nikt nie bedzie nic mowil :)

PS. Co jednak nie zmienia faktu Panie Erbosss, ze czytajac Twoja wypowiedz wychodzi na to, ze Tobie wszystko "zwisa" :]

Pozdrawiam

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

Cwikus

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:21:47 pm »
Tak dla czystej ciekawosci.

Wpadlem wlasnie na strone glowna, na pierwszych 8 newsow wyswietlanych nie ma ani 1 screena. Wpadam do dzialu PS2 i licze. 4 newsy bez screenow, dwa newsy 'o tresci' oraz screeny, i dwa newsy Twojego schematu - data, pierdolka, screeny. Lece wiec do dzialu X, 4 newsy bez screenow, dwa o tresci i screenach, dwa Twojego schematu. No to moze w GC bedzie inaczej. 7 tresci, 1 screen. Hmm. Nigdzie nie widze tu przesady, ale moze jakos mnie nawrocisz i skorygujesz moje zdanie - jesli sie tutaj w czyms pomylilem, prosze o srogie wytlumaczenie ;).
Pozdrawiam.
Rafal "Cwikus" Cwik

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:30:06 pm »
Nawet gazety w tym kraju pisza na piratach i nie sa to przypuszczenia ale organoleptycznie potwierdzone badania :). Pewnie ze nie jestem w stanie sprawdzic kazdego, uwazam ze Mielu przesadza, sam gram na oryginalach, sponsorzy gry wysylaja i jest ok. A tekstow jest ci ostatnio od groma.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

Cwikus

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:39:21 pm »
Cytat: "lewik"
Nawet gazety w tym kraju pisza na piratach i nie sa to przypuszczenia ale organoleptycznie potwierdzone badania :).

Nie mam pytan  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D
Pozdrawiam.
Rafal "Cwikus" Cwik

Raistlin

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:45:36 pm »
Uważam że doszukiwanie się czegoś takiego jak kto jak i na czym grał we własnym domu aby zrecenzować grę jest nie potrzebne.

BTW: erboss ja tylko powiedziałem prawde a jak już chcesz krytykować to z sensem.

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:51:41 pm »
Dobra, może i nie do końca jest tak różowo, ale żeby nie było, to my playtestów nie mamy, bo wiadomo, że to piraty. Ja nie gram na piratach i zamierzam kupić sobie sam jakąś grę - pewnie Prince of Persia - żeby zrecenzować. Czego się nie robi dla GO ? :D

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 21, 2003, 23:58:05 pm »
Ciekawa sprawa, wystarczy jedna osoba, zeby calodzienny naklad postow zawedrowal do jednego dzialu:) Ja swoje zdanie wyrazilem, jednak nie moge pozostac obojetnym. W kwestii newsow nie mozemy za kazdym razem sie powtarzac i wrzucac po raz setny tego samego info przy kazdym newsie. Co jakis czas staramy sie przypomniec "osochosi" w danym tytule, ale bez przesady. I jeszcze jedno piraty to moj czuly punkt! Nie ma mozliwosci, zeby upilnowac calej redakcji, ale nie w tym rzecz. Mamy sponsorow, a mozliwosci zagrania w oryginalna gre, to oprocz satysfakcji, nasze jedyne wynagrodzenie za wlozony wysilek.

Xarou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 22, 2003, 10:34:47 am »
Cytat: "Palli"

Nielegalnosc soundtrackow? Nie powiesz mi chyba, ze nie usuwasz ich po 24 godzinach i po zachwycie muzyka nie kupiles oryginalnego OST? :)

Ciekawe wytłumaczenie  :twisted: Na takiej samej zasadzie OGM może powiedzieć, że gry dostają od sponsora (np. jeden z ich redaktorów ma bogatego wujka w USA, który do tego jest właścicielem wielkiego sklepu z grami :wink: ).
Póki żyjemy w Polsce nie mogę powiedzieć, że GO jest "czyste" (chociaż ta nowa biała farba skutecznie zakryła niektóre plamy :twisted: ).

Palli

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 22, 2003, 10:55:16 am »
Widze, ze fanatykow tutaj nie brak :)

Co do OST'ów - może i "ciekawe", ale na pewno prawdziwe wytlumaczenie :)
Zatem skoro tak zawziecie bronisz OGM naciaganymi argumentami mozesz je rownie dobrze zastosowac do GO :]
A zeby nie zostawic ostatniego zdania bez komentarza, odpowiem Twoim stylu: "Bez sensu bedzie komentowanie, bo to bezsensu" lub Erboss'owskim "w sumie to mi to zwisa i mam to gleboko w d***" na jakim sprzecie namiataja ludzie z OGM :)

Pozdrawiam :)

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

Xarou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 22, 2003, 11:18:11 am »
Widzę, że wypowiadanie się tutaj było błędem  :? Temat: Za co lubicie / nielubicie GO. Jedna wypowiedź erbosssa na "nie" i cała redakcja zleciała się z pazurami :twisted:

Palli

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 22, 2003, 11:22:38 am »
Kazdy popelnia bledy :]
Co do pazurkow, to przeczytaj pierwszego posta na 5. stronie tego tematu :)

Pozdrawiam

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 22, 2003, 11:41:07 am »
Temat: Za co lubicie / nielubicie GO. Jedna wypowiedź erbosssa na "nie" i cała redakcja zleciała się z pazurami :twisted:

Czy mnie nie widać ??? Hej, ja też jestem w redakcji i jakoś nie wystawiłem pazurków. A nawet napisałem:

"Dzięki za opinię. Szacunek za swoje zdanie"

Ale nie ma to jak generalizowanie. O OST proponuję gadać w dziale ich dotyczącym (i mi też się nie podobają). A czemu Ty Xarou nie napiszesz co Ci się nie podoba. Ja chcę na przykład wiedzieć. Ciekawi mnie też co miałeś na myśli mówiąc, że Mazzi po części podziela zdanie Erbosssa (jako, że nie znamy się z Mazzi, a jego zdanie, z tego co pamiętam było przychylne).

Widzę, że wypowiadanie się tutaj było błędem

Nie pajacuj tylko pisz :D Pzdr

Kaxi

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 22, 2003, 12:44:16 pm »
Polewkowa dyskusja. A co do oryginałow to od czasu reaktywacji IMO nie bylo zadnej recki na piracie (wczesnie: nie wiem bo dopieor zaczynaem i nie znalem redakcji). A taka np. zpaka grywalnej wersji VJoe Sanseta to tez bylo na "oryginale" pisana.

Matt

• Towarzysz
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 22, 2003, 15:23:12 pm »
Hehehehe! Ciężko byłoby raczej napisać VJoe na piracie :) A jeśli już, to GO byłoby pierwszą na świecie redakcją kładącą łapki na nieoryginalnych nośnikach do GCN :) Xarou! Jak to jest z xbox.pl? Microsoft pozamykał wszystkie strony z domeną czarnego pudła X?

Kaxi

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 22, 2003, 15:26:35 pm »
O fak!
Ale walnalem gafe. Zapomnialem z enie ma piratow na GC. Ale plama :D CHodizlo mi o sam fakt. Chyba zapadne sie pod ziemie.

nook

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 22, 2003, 15:39:27 pm »
hmmmm... zgubilem watek juz z 10 razy, no ale co tam :P

ogolnie to nie wiem po co sie wpieniacie, nie prosciej olac kolesia (erb) cieplym moczem? :D a jezeli madrze gada to mu podziekowac i tyle  :wink:

Xarou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 22, 2003, 16:47:10 pm »
Cytat: "Matt"
Xarou! Jak to jest z xbox.pl? Microsoft pozamykał wszystkie strony z domeną czarnego pudła X?

Oto pytaj raczej kogoś z xbox.pl, a nie mnie. Jak narazie xbox.pl nie wygląda na zamknięte. Inne strony o xie zostaną napewno  :P

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 22, 2003, 22:44:59 pm »
Strona miała zniknąć wraz z dniem 12 grudnia. Jak widać - nadal stoi. Moim zdaniem nikt z ekipy xbox.pl tak chyba dokładnie nie wie o co chodzi - czy Microsoft naprawdę miałby przejąć domenę, czy to tylko jedna wielka 'ściema'? Tego nie jestem w stanie wam powiedzieć.

Newsy nadal prowadzone są przez 'maniaków' [Adamikos, vfk...] - ale jak długo, jak długo?  :(

Mam nadzieję, że kiedyś zagadka "Area xbox.pl'" zostanie rozwikłana a dokładne szczegóły zostaną ujawnione. Eh... A mogło byś tak pięknie...  :x
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

DMX

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 26, 2003, 14:09:50 pm »
Gameonly jest jedna z lepszych stron o konsolach tylko ze piszac o wszystkich konkuruje z http://gry.wp.pl/ czy http://gry.interia.pl/konsole/gry/aktualnosci , a tam placa za pisanie i poziom jest wyzszy. Ale silna konkurencja moze podniesc tylko jakosc :D

Cytat: "TomisH"
erboss wyraził swoje zdanie, które owszem - należy skomentować. Ale nie 'jedźcie' po nim jako po osobie [Raistlin!!!]. to, że ma takie a nie inne zdanie to jego prywatna sprawa i wcale nie musi to oznaczać, że człowiek ten jest debilem czy coś - troszkę szacunku dla innych ludzi.

Niedobrze mi się robi jak widzę kulturalne dyskusje zmierzające na niezbyt kulturalne tory [a wiem co mówię :(] ...

LOL I kto to mowi  :lol: Jak w jakies komedi :P

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 26, 2003, 14:20:27 pm »
Wyższy poziom? No nie wiem. Może i mają płacone, ale jak ostatnio Conki pokazał świeżo dodaną reckę Wave Racera to mnie zamurowało. Nie wspominając o tym, że WR dostało 10/10 za grafę :shock: Nam nikt nie płaci, ale robimy to co robimy z pasją i staramy się być na bieżąco