Autor Wątek: Za co lubicie / nielubicie GameOnly  (Przeczytany 29391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Palli

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 0
Za co lubicie / nielubicie GameOnly
« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 26, 2003, 14:28:26 pm »
Moze jakby zaplacili to tez dawalibysmy 10/10? :D

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

DMX

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 26, 2003, 14:36:11 pm »
Kazdemu mozna wytknac pojedyncze bledy (a co moze na gameonly nie ma ;) )

WP.pl ma tyle newsow ze zadna polska strona nie moze sie rownac. A na Interii czesto maja dostep do tytulow na zasadzie pierwszenstwa (no chyba ze piraci zdobeda pierwsi gre :P )

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 26, 2003, 14:49:08 pm »
Możliwe, że mają dużo newsów. Staram się tam nie wchodzić :wink: . Wiesz, jakby GO było naszą pracą to bylibyśmy na pewno lepsi. Bo lubimy być najlepsi (ot, taki nasz mały kompleks :D). Nie mamy dostępu do płatnych serwisów informacyjnych więc zbieramy okruszki z darmowych stronek. Wierz mi, że szukamy wciąż coraz lepszych źródeł. Pewien europejski naród, którego nie lubię, ma świetne newsy całkowicie za darmo. Od jakiegoś czasu korzystamy sobie z ich usług i mamy naprawdę niezłe wiadomości. Szkoda, że czasem się gubią jak jest dużo innych do napisania. Poza tym szkoła, inne prace, kobiety - nie żyjemy tylko dla GO. Ale będzie lepiej :D

Ryo-San

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 26, 2003, 14:53:34 pm »
dokładnie tak jest, skoro im płacą to jak by nie patrzeć to jest ich praca, więc podchodzi się do tego troche inaczej, można siedzieć non stop przy kompie i szperać po necie itp, no nic w każdym bądź razie ja chce sięzarejstrować do gamespot (płatne członkowstwo) i stamtąd brac co nieco( masa filmików itp), ale z tego co mi sie wydaje to newsy chyba nie mogą być umieszczane na płatnych stronach?

Xarou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 26, 2003, 15:28:03 pm »
Mielu: "Nie mamy dostępu do płatnych serwisów informacyjnych więc zbieramy okruszki z darmowych stronek"

Że niby na IGN, Teamxbox, Gamespot to mają newsy - okruszki? Jednynie większość plików i jakieś eksluzywne materiały są dostępne dla zarejestrowanych w GS i IGN. Chyba, że się mylę.

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 26, 2003, 15:50:20 pm »
Tu mnie masz :wink: Ale naprawdę staramy się mieć dobre newsy. Jeśli uważacie, że jest kiepsko to mówcie otwarcie. Gamespot ma często gęsto newsy PO pewnej stronce, z której my korzystamy. Tylko nie zawsze mamy czas napisać (gorzej jak się nie chce - Conker mnie zabije za to 8)). TeamXbox nawala już dwa tygodnie. No chyba, że to z moim netem coś nie tak (wielce prawdopodobne). Dzisiaj na przykład jest tak:
- Gamespot nie ma nic nowego.
- Nasze źródełko (nie chcę mówić nazwy , ale kto będzie chciał to sobie i tak znajdzie):
a) filmik z Nebula: Echo Night od From
b) krótkie info o Samurai Warriors i screeny
c) info o stronce poświęconej FF7: AC
d) kilka słów o Sedze
e) filmiki z Driv3r
f) kolejne info i screeny z Dragon Quest V i KoF 2003

A w sumie to coś napiszę, bo będzie, że się obijam :D

Xarou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 26, 2003, 16:09:26 pm »
Ja też mam problem w ostatnich dniach ze znalezieniem jakiegoś ciekawego newsa. Są święta i jedyne nowości to często są tylko screeny i o tym trzeba niestety pisać. GameSpot pod względem newsów ostatnio wypada dziwnie słabo. TeamXbox działa i lepiej zrób coś ze swoim PeCetem ;)

Dlaczego gry.wp mają tak dużo newsów?

Po 1) Piszą tam za pieniądze.
Po 2) Piszą również o PC, a newsów na temat blaszaka jest najwięcej (patche, łątki i inne popierdółki)

Mimo to sam się czasami zastanawiam z jakiś źródeł biorą niektóre newsy.

Ryo-San

• Towarzysz
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 26, 2003, 16:23:06 pm »
Cytat: "Xarou"

Dlaczego gry.wp mają tak dużo newsów?

Po 1) Piszą tam za pieniądze.
Po 2) Piszą również o PC, a newsów na temat blaszaka jest najwięcej (patche, łątki i inne popierdółki)

Mimo to sam się czasami zastanawiam z jakiś źródeł biorą niektóre newsy.

dokładnie Xarou zgodze się z Tobąw 100%, a co do newsó to zauważcie zę np taki serwis jak IGN też codziennie newsów nie wrzuca, a skad gry.wp biora newsy hmm naparwde wystarczy poszukać.

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 27, 2003, 00:11:18 am »
Cytat: "DMX"
LOL I kto to mowi  :lol: Jak w jakies komedi :P

Nie KTO tylko O KIM. O tobie mówię.

Panowie - powitajmy 'mąciciela'. Najwidoczniej atmosfera na tym forum była za spokojna...

PS. "(...) Jak w jakiejś komedii (...)" chyba chciałeś napisać...
PS2. Nie ruszać nawet patykiem...
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

Ryo-San

• Towarzysz
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 27, 2003, 00:14:57 am »
popatrzcie kto się pojawił, nasz kochany kolega :twisted: Jak możesz DMX to trzymaj nerwy na wodzy a wszyscy będą HAPPY :twisted: I prosze Cie o jedno nie prowokuj nas, bo wiesz jak to się może skonczyć, a zadym na tym forum nie będzie 8) Dziękuje za uwage.

Xarou

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 27, 2003, 10:00:33 am »
Cytat: "TomisH"

DMX nie pisał tu recenzji, tylko posta na forum, więc łapanie takich rzeczy nie ma sensu.  :wink:

Cwikus

• Obywatel
  • **
  • Ojciec serwisu GameOnly.pl :-)
« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 27, 2003, 10:49:23 am »
Kazdemu mozna wytknac pojedyncze bledy (a co moze na gameonly nie ma ;) )

Oczywiscie ze ma. Nikt ani nic nie jest, nie bylo i raczej nie bedzie idealne. Ale fajnie miec jakis cel (idealnosc?), do ktorego ciagle sie dazy - najlepiej taki, ktory wlasnie nie mozna osiagnac (kuna, znow idealnosc!).

WP.pl ma tyle newsow ze zadna polska strona nie moze sie rownac.

Chyba mowisz o stronie glownej, www.wp.pl ?;). Bo jesli o  serwis konsolowy Ci chodzi, to szczerze mowiac, tam jest przewaga PC. Nie nasza kategoria, wiec tamte newsy odlicz i zobacz ile Ci zostanie.
Pozdrawiam.
Rafal "Cwikus" Cwik

DMX

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 27, 2003, 15:39:06 pm »
LOL I kto to mowi  :lol: Jak w jakies komedi :P

Nie KTO tylko O KIM. O tobie mówię.

Wiec o mnie mowisz te slowa:
erboss wyraził swoje zdanie, które owszem - należy skomentować. Ale nie 'jedźcie' po nim jako po osobie [Raistlin!!!]. to, że ma takie a nie inne zdanie to jego prywatna sprawa i wcale nie musi to oznaczać, że człowiek ten jest debilem czy coś - troszkę szacunku dla innych ludzi.

:lol: Jak ja wyrazilem swoje zdanie o recnzjach to skonczylo sie zamknieciem tematu na PSXE i jechaniem ze mna na forum xbox.pl ( http://forum.xbox.pl/viewtopic.php?p=9292#9292 )  :lol:

PS2. Nie ruszać nawet patykiem...

łeeee znowu znalazles u mnie literowke. Czuje sie taki maly  :lol:

Cytat: "Ryo-San"
popatrzcie kto się pojawił, nasz kochany kolega :twisted: Jak możesz DMX to trzymaj nerwy na wodzy a wszyscy będą HAPPY :twisted: I prosze Cie o jedno nie prowokuj nas, bo wiesz jak to się może skonczyć, a zadym na tym forum nie będzie 8) Dziękuje za uwage.

Nie no spoko ucze sie od tak kulturalnego goscia jak Ty http://forum.xbox.pl/viewtopic.php?p=10676#10676 :lol: Nie me bede was krytykowal czyl prowokowal bo nie umiecie przyjac krytyki

Sorry wszystkich za maly offtopic ;)

Ryo-San

• Towarzysz
« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 27, 2003, 17:51:19 pm »

Nie no spoko ucze sie od tak kulturalnego goscia jak Ty http://forum.xbox.pl/viewtopic.php?p=10676#10676 :lol: Nie me bede was krytykowal czyl prowokowal bo nie umiecie przyjac krytyki

Sorry wszystkich za maly offtopic ;)

Krytyke przyjąc umiemy, tylko są pewne granice i nie zapominaj o tym, że to ja pierwszy wyciągnąłem do Ciebie ręke na zgode, a Ty to olałeś, a szkoda, bo mogliśmy sobie pogadać jak normalni ludzie DMX.

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 27, 2003, 19:01:48 pm »
Ryo - to nie ma sensu! DMX = kłopoty.  DMX przecież ci nie napisze, że sam założył topic o xbox.pl na swoim forum, tylko belki w oku twoim Ryo będzie szukał. Ja daję spokój...

Xarou - tamto wychwytywanie literówek ma już swoją historię ;)

PS. Chyba nie wszyscy wiedzą, że to przeze mnie i Ryo Pan DMX musiał zmienić avatarka na pewnym froum ;) Taka mała rzecz, a cieszy... :twisted:
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 27, 2003, 19:47:07 pm »
jak sie zaraz zdenerwuje, to polowa postow poleci. Ten temat zwie sie "Za co lubicie/nielubicie gameonly", dlatego nie mam zamiaru czytac kolejnego prywatnego posta skierowanego do danej osoby! Na temat prosze.

nook

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 31, 2003, 11:19:51 am »
no Conker bana im!!! :D

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 31, 2003, 12:51:01 pm »
nook - to chyba jeszcze zbyt młode forum, by kogoś banować... :?

A poza tym - komu bana? Komu? :twisted:

Spoko - wiem, że żartowałeś ;)
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 31, 2003, 12:54:48 pm »
No to Misie powiedzcie wujkowi Mielowi za co lubicie GO, a co należałoby Waszym zdaniem poprawić? (Come to Daddy hahaha)

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 01, 2004, 23:13:49 pm »
Forum - myślę, że to nie jest jakiś wielki problem wprowadzić tzw. 'szybką odpowiedź', prawda?

Shoutcast teżby sięprzydał, ale ja marudzę ;)
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

Conker

• Global Moderator
« Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 08, 2004, 21:48:36 pm »
Hehe upomnialem ludzi i juz nikt nie pisze, no co za narod...:)

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 08, 2004, 22:25:08 pm »
Hmmm - to takie 'cuś':

Przypuśćmy, że jestem akurat na stronie w dziale Xbox. Widzę interesujacy mnie artykuł/news i dodaję komentarz. Pokazuje się 'Komentarz zostanie dodany ple ple' i 'Wciśnij tutaj aby powrócić do strony głównej'.

Nie da się tego zamienić na powrót do strony głównej, ale działu o danej konsolce, na którym byliśmy zanim dodaliśmy komentarz? Bo tak to klikologia stosowana jest... :?
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

Palli

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 10, 2004, 18:12:37 pm »
Co racja to racja :)

Mam nadzieje, ze teraz bedzie wygodniej, a jezeli wystapia jakies jezscze bugi to MOWIC ludzie, bo inaczej to jak mamy sie poprawiac? :)

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 10, 2004, 18:16:48 pm »
Myślę, że o wiele lepszym pomysłem byłoby, ażeby po kliknięciu na 'Komentarze' otwierało się nowe okno z tymiże. 8)
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

Palli

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 10, 2004, 18:23:48 pm »
Do przemyslenia... :)

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #105 dnia: Stycznia 18, 2004, 22:33:06 pm »
GO nabiera czaderskiego klimatu. Stopka redakcyjna to rewelacja, Kun płodzi dziwne teksty, a Matt pisze na forum (do spóły z Amarem) takie pierdoły, że aż się ciężko nie skręcić ze śmiechu (co prawda forum nam się deczko rozmywa przez to :wink: ). Jeszcze tylko cierpimy na brak regularności w pojawianiu się tekstów, ale to już się zmienia. Czy czegoś nam jeszcze trzeba? 8)

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #106 dnia: Stycznia 18, 2004, 23:47:25 pm »
Mielu - a ja i chomiki? O nas zapomniałeś?
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

amar

• Towarzysz
« Odpowiedź #107 dnia: Stycznia 18, 2004, 23:49:19 pm »
TomisH, moje kury zjadly przywodce Twojego RC- (Ruchu Chomiczego mniejszosci) - HAMTARO!
Wypadles z biznesu, a stopka w GO rzadzi - fioletowy opis clouda na czele  8)
[size=9]issonline.pl[/size]
[size=9](__/we loveprogressive!)[/size]

TomisH

• Towarzysz
« Odpowiedź #108 dnia: Stycznia 19, 2004, 00:06:47 am »
O nie nie nie - to dopiero poczatek.
Przygotujcie się bo oto nadchodzi

I nic już nie będzie takie samo :twisted:
Gamikaze.pl
KARNIAK Forever

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #109 dnia: Stycznia 19, 2004, 00:08:22 am »
Ludzie, piszcie o GO. Spam możecie walić w różnych :evil: No niech Was koń kopnie :lol:

No tak, GO to też Wy. Takich zakręconych forumowiczów to chyba nikt nie ma :wink:

Conker

• Global Moderator
« Odpowiedź #110 dnia: Stycznia 19, 2004, 00:26:31 am »
O nie nie nie - to dopiero poczatek.
Przygotujcie się bo oto nadchodzi

I nic już nie będzie takie samo :twisted:

Hamtaro rula, jak ja kocham takie akcje. Pokazcie na co nas stac! To jest piekne;)

Matt

• Towarzysz
« Odpowiedź #111 dnia: Stycznia 19, 2004, 03:51:36 am »
Mielu na przykład czeka na Viewtiful Joe

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #112 dnia: Marca 19, 2004, 23:53:39 pm »
No czeka i czeka ...

Temat dawno zapomniany, ale jako, że to mój tysięczny post chciałem napisać kilka słówek o GO.

Zawitałem do serwisu całkiem niedawno. Około 10 października 2003 pojawił się mój pierwszy news i od tej pory zmieniło się moje życie (wow, jak z reklamy :wink: ). Nie będę mówił o tym, że trochę odstawiłem na bok szkołę, bo to nie ważne :twisted: . Ważne jest to co dało mi te kilka miesięcy mojego pobytu na GameOnly. Po pierwsze poznałem świetnych ludzi. Oczywiście nie ze wszystkimi mam kontakt, z niektórymi znam się minimalnie, z niektórymi lepiej. Zobaczyłem jak ludzi łączy wspólna pasja i chęć realizowania marzeń. Niesamowite jest, że w tym kraju i przy takim wspaniałym społeczeństwie znajduje się ludzi, którzy potrafią zaufać praktycznie nieznajomemu (mogłem przecież sobie zabrać to F-Zero i nikt by mnie nie dopadł :twisted: ). Po drugie zobaczyłem ile kosztuje zrobienie i utrzymać takiego serwisu w ładzie i składzie. Jak wiele potrzeba samozaparcia by napisać dzień w dzień chociaż po trzy newsy. Oczywiście za całkowitą darmochę, bo o zarabianiu jakiejkolwiek kasy nie ma tutaj mowy. Ba, czasem trzeba się poświęcić i samemu kupić jakąś grę do recenzji. Ale piękne jest to, że są chętni do tego by to zrobić. Po trzecie ... zmarnowałem kupę czasu na tym forum i wciąż nie dostałem za największą ilość postów obiecanych przez Cronoza piw (już wiem czemu się nie pokazuje hehehe).

Mógłbym jeszcze wymieniać. Miałem swój mały wkład w organizację Zlotu Fanów Nintendo. Poznałem po troszku nasz konsolowy świat od środka. Wielu rzeczy nie chcielibyście wiedzieć, ale powiem Wam, że czuję się dumny widząc w różnych miejscach ludzi z GameOnly. I wciąż wierzę, że ta zabawa przerodzi się w coś więcej. Tylko szkoda, że niektórzy totalnie olewają sprawę :?

Na koniec jedna sprawa. Chciałbym żeby ktoś z ważnych tego światka dostrzegł Conkera - jego ogrom pracy, poświęcenie i miłość do konsol. Nie pozwolę by taka osoba jak Conki została zapomniana i porzucona przez tę branżę. To dzięki niemu tu jestem i razem chcemy zmienić postrzeganie konsol w Polsce (i wytępić piratów). Idziemy na wojnę z wiatrakami... nie, zaraz. My już walczymy od kilku miesięcy. Idzie lepsze :D

Dzięki za uwagę :oops:

Blotniaks

• Towarzysz
« Odpowiedź #113 dnia: Marca 20, 2004, 01:13:29 am »
Panie ja mam kuna dosc! Tu u mnei na wsi to sie zyc ni da przez to GO
JA kuna nielubie Go za to ze kosi konkurencyjne portale nic Panie sie utrzymac nie moze bo tylko to GO
Wychodze na wies patrze a tam baner Go na scianie u Zenka na chacie
Kupuje gazetke lokalna "Glos Burczynski" a tu Go
Ide na pole patrze na buroki/ziemnioki a tu panie nie stonka na nich tylko GO je obsiadlo
Ide se do wychodka Siadam na kiblu a tam co kuna wielki napis Go na klopie i na srajtasmie
Ale Panie to jeszcze nic. Moj sasiad Jozef Kosztrzela zobaczyl Gameonly i swoich prosiakach wymalowal wielkie napisy GO ehhhh Warchloki wygladaja cudownie i z dnia na dzien tyja cuda czy co ??
I wreszcie! Wchodze do sklepiku _Pani JAdziu winko za 3,60 prosze przynosi m i je a tu WIno mocne owocowe gronowe 17% Gameonlys smakuje wybornie ale coz ile mozna :D
Blotniaks twoj przyjaciel jak go widza dziewczyny jezdza inaczej

Kaxi

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #114 dnia: Marca 20, 2004, 09:49:27 am »
Cytat: "Mielu"

Na koniec jedna sprawa. Chciałbym żeby ktoś z ważnych tego światka dostrzegł Conkera - jego ogrom pracy, poświęcenie i miłość do konsol. Nie pozwolę by taka osoba jak Conki została zapomniana i porzucona przez tę branżę. To dzięki niemu tu jestem i razem chcemy zmienić postrzeganie konsol w Polsce (i wytępić piratów). Idziemy na wojnę z wiatrakami... nie, zaraz. My już walczymy od kilku miesięcy. Idzie lepsze :D

Dzięki za uwagę :oops:

Tu się kurde zgadzam co do joty. I nie ma w tym żadnej wazeliny. Po prostu taka jest prawda. Ale cóż, nie decydujmy za Conkiego...

babooshka76

• Pionier
  • *
ze jak?
« Odpowiedź #115 dnia: Marca 31, 2004, 11:25:10 am »
Muszę przyznać, choć z dużymi oporami, że GO jest najlepsza witryna konsolowa w Polsce. Mi to wcale nie pasi, bo jak mi sponsorow podkradnie to nie bedzie fajnie :D
gamnet.pl

Conker

• Global Moderator
Re: ze jak?
« Odpowiedź #116 dnia: Marca 31, 2004, 17:38:23 pm »
Cytat: "babooshka76"
Muszę przyznać, choć z dużymi oporami, że GO jest najlepsza witryna konsolowa w Polsce. Mi to wcale nie pasi, bo jak mi sponsorow podkradnie to nie bedzie fajnie :D

Babooshko, pozbadz sie wszelkich oporow:) A co do sponsorow, nic nie bedziemy podkradac, sami do nas wala drzwiami i oknami:)))))

Klucha

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Maja 29, 2004, 15:54:56 pm »
ładna stronka, ładna, co ja moge wiecej powiedziec?
lubie ją za to, że jest, a nie lubie za to, że nie mam po co jej czytać, bo nie mam żadnej konsoli :D
o własnie, ja przy okazji a taką petycją/prośbą/apelem - każdym, kto mi kupi konsole i wyśle mój adres (podam na maila) będzie miał u mnie chody. Jest ktoś chętny? :( Bo wiecie, ja mam blache, a chciałbym się nawrócić i przejść na dobrą strone mocy.

Edit: witam wszystkich forumowiczów :mrgreen:
mamrak atynie

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #118 dnia: Maja 02, 2005, 21:05:29 pm »
ja lubie GO za  luzne forum :D
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #119 dnia: Maja 03, 2005, 12:39:31 pm »
Ja lubie GO za newsy na biezaco, recenzje, zapowiedzi, artykuly.
A za co nie lubie? A kto powiedzial ze nie lubie GO  :?: