Witam panowie Giere mam od wczoraj wersja X360
Jestem po krótkiej sesyjce jakie 5-6h grania udało mi się odwiedzić dwa miasta i pohasać na koniku:P
Co mogę napisać jak na razie po pierwszej sesyjce zastanawiał bym się nad ocenami między 8+ a 9
jest naprawdę bardzo dobrze , choć są rzeczy na które można ponarzekać (bugi) no ale jaka gra tego niema.
Ok lecimy :
Grafika - taka jak na filmikach trailerach ,czyli dobra rewelacji nie ma , jest po prostu solidnie wykonana z daleka wszytko prezentuje się cacy , z bliska już troszkę mniej (tekstury - brak takich pięknych jak w Uncharted czy Bio) ,ale ogólnie jest OK , HDR jak zawszę daje radę cool.gif Co do ząbków są prawie nie widocznie , czasami są zauważalne ale tylko czasami ,sama postać Altaira jest wykonana bardzo dobrze ,twarz, blizny na niej wszystko ładnie widać:) Ogromne miasta i ich architektura robi wrażenie trzeba przyznać , nie ma to jak stanąć sobie na samej górze i zobaczyć jak to wszystko się prezentuje .
Animacja i skakanie -wspinanie - Kapitalna sprawa cool.gif to w jaki sposób nasz Assassin się wspina jest godne podziwu ,jest tyle opcji dostania się w jedno miejsce że to głowa mała
może trochę przesadza ale prawda jest taka że mamy spore pole do popisu
niemal każdy element budynku jest interaktywny blink.gif jeżeli opanujemy naszego Assassina i poznamy miasto ,poruszenie się po nim będzie istnym dziełem sztuki ( wszystko mega płynnie!) Coś pięknego dla oka
O animacji chyba nie muszę pisać?
jest prze kozacka choć nie bez wad , są lepsze i gorsze(skakanie konia) ,na szczęście dla nas jest więcej tych ładniejszych , momentami coś przy kuleje , i zdarzy się jakiś bug pod czas hasania między budynkami (wspinanie -skakanie )
Chrupanie - powiem tak ,występuje ono ale bardzo rzadko ,zdziwiłem się i to bardzo że przy takiej zadymie na ekranie wszystko chodzi tak jak powinno(wszedłem na targ a prze de mną ze 30 osób ,chodzą rozpycham się delikatnie i wszystko płynnie bez chrupnięcia) cool.gif
szacun dla developerów
podczas wczorajszej sesyjki gra chrupneła może ze 2 razy i to przy ogromnej zadymie (gruby pościg za Assassinem ;P )
Muzyka - J. Kyd i wszystko jasne
System Walki - Myślałem że będzie gorzej ;] ale nie jest ! walka nie jest wcale taka łatwa ,gdy wszystko Ci ładnie wychodzi countery itp jest cacy . Ale gdy tylko nie trafimy jakimś counter bądź gwarantowanym hitem ,zaczyna się robić gorąco typy nas atakują jedne po drugim bez opamiętania , nie ogarnięcie = śmierć i to dość szybka. Samo wykonywanie Counterów nie jest wcale takie łatwe( na początku
) , to samo tyczy się cisów które przebijają blok (choć z nimi jest nieco trudniej) Trzeba sobie wyczuć dobry timing i jedziemy z ekipą
Możecie mi wierzyć że w samej grze prezentuje się to lepiej niż na filmikach
Chowanie się - można udawać mnicha , usiąść sobie na ławce , schować się w stogu siana , czy też na dachach w odpowiednich "schowkach"
Nie wiem czy coś jeszcze pisać , czy jest sens giera jest porządna i warta 239zł których za nią dałem , jak na razie ;P
Mogę jeszcze opisać jak się prezentuje wykonywanie zadań ale po co?
Polega to mniej więcej na podsłuchaniu kogoś , zrobienia kieszony (co nie jest łatwe) ,zrobić coś dla kogoś itp cool.gif
Są jeszcze akcje typu ,zbierz ileś tam flag w mieście , uratuj kilku ludzi , no i oczywiście zabij kilku złych panów.