Trafiliście już online na cwaniaków oszukujących model jazdy? Wczoraj już rzuciło mi się to w oczy, ale nie przywiązałem szczególnej uwagi do incydentu, bo myślałem, że to może przez lagi. Dziś natomiast grałem na serwerze z 16 graczami i do póki nie pojawił się nijaki Zoff (z Włoch) to wszystko było ok i walka odbywała się bardzo fair. Koleś tak opóźniał hamowanie i był tak szybki w zakrętach, że mimo moich usilnych starań nie mogłem na zakrętach go doganiać. Zauważyłem, że podczas wchodzenia w zakręty kolo non stop pali gume i stawia auto bokiem. Zapytałem więc po wyścigu co robi i dlaczego non stop leci mu dym spod kół. Jedyna odpowiedź jaką dostałem brzmiała "bo taki jest mój styl jazdy". Postanowiłem więc, że w następnym wyścigu nie pojadę i pozostanę w trybie widza. Koleś nie chciał wejść na tor jak widział, że ja nie wchodzę, więc udałem, że biorę udział w wyścigu i w ostatniej chwili wyszedłem. Przełączyłem na jego kamerę i okazało się, że koleś tapuje bardzo szybko gaz i hamulec na zmianę, zarzucając w tym samym momencie auto w zakręt za pomocą ręcznego. Po prostu 3 ikonki (wskaźnik hamulca, wskaźnik gazu i dioda od ręcznego) mrugały szybko na zmianę kiedy podglądałem jego kamerę. Bardzo szybko odstawił resztę stawki i uciekł daleko wygrywając wyścig bez problemu. Jednak zauważyłem, że to spotyka się na serwerach gdzie TCS jest dopuszczony (on miał ustawiony TCS 1). Niestety, ale nie chcieli wyłączyć TCS mimo iż o to prosiłem. Ten cwaniak też nie chciał wyłączać TCS'u kiedy zaproponowałem pojedynek bez tego wspomagania. Pieprzone cwaniaki. Co im daje taka wygrana. Gdzie tu satysfakcja jak wygra się za pomocą oszustwa.
Btw. Teraz już wiem, że kiedyś w czasówce się z tym spotkałem, bo koleś padem (w takim małym wyzwaniu na jednym forum) kręcił czasy, które dla kierownic były nieosiągalne (tą technikę da się zapewne tylko padem zrobić). Prosiliśmy go o replay z przejazdu i kiedy po tygodniu próśb wrzucił powtórkę, to wszyscy byli zdziwieni jak to możliwe, że koleś mimo iż non stop leci bokiem i pali gume, to ma tak dobry czas. Olaliśmy temat i zapomnieliśmy o sprawie. Dopiero dzisiaj przekonałem się jak to robią oszuści. Od razu takich rozpoznacie na serwerach, bo dym leci im spod kół na każdym zakręcie.