Jeżeli różnica jest taka wielka, to GT5 na żywo musi być naprawdę piękne, bo PGR mnie naprawdę zachwycił grafiką.
A porównywałeś obydwie gry?
Porownywalem demo dema do dema PGR4.
Powiem to tak. PGR4 jest ladniejsze - tzn. artystycznie gra jest fajniejsza, mokra nawierzchnia, ladne chumrki w tle, calkiem ok otoczenie, poczucie predkosci itp. Jednak technicznie to jest w tyle niemal pod kazdym wzgledem z GT5:P zaczynajac od rozdzielczosc idac przez ilosc polygonow na obiekty, oswietlenie, pole widzenia (w PGR4 jest bardzo ograniczone), przez shadery konczac na fpsach. Powiem tak naprawde PGR4 jest bardzo ladne z daleka jak nie widac zabkow to juz calkiem, ale jak grasz w PGRa to ciagle masz wrazenie, ze to tylko zabawka, zas w GT5:P naprawde sa takie momenty, ze wszystko wyglada cholernie sugestywnie. Zdecydowanie GT to gra wygladajaca najbardziej realistycznie ze wszystkich, ma swoje wady, tor w demie dema jest super biedny, ale jest to jedyna gra ktora mozna pokazac komus ktos sie nie zna na grach i go nabrac, ze to np program w TV czy cos;). Nie ma drugiej gry tak sugestywnie wygladajacej jak GT5:P
Aha powiem od siebie, wbrew forumowym znawcom, ktorzy twierdza, ze PS3 i Xbox to dwa bratanki jezeli chodzi o moc konsoli. Uwazam, ze GT5:P to narazie jedyna gra ktorej by nie uciagnal Xbox w takiej jakosci jaka mamy na PS3 (1080p, 60fpsow, 16 aut na torze, 200 tys polygonow na samochod, takie oswietlenie, itp).
Zas model jazdy (ostatni raz juz o tym mowie, bo juz nie mam sily). JEst - OK. Fajny, Dobry - biore to na siebie. Tak mowie. Nie twierdze, ze jest boski, ze jest doskonaly, ze jest najlepszy na swiecie. Twierdze, ze jest bezpodstawnie mieszany z blotem przez ludzi ktorzy nawet nie grali, twierdze, ze jego wady sa niesamowicie wyolbrzymiane przez przeciwnikow. Naprawde kazdy kto nie jest maniakiem symulacji (mowa o prawdziwych symulatorach a nie gierkach pokroju GT czy Forza wlasnie) napewno bedzie zadowolony z modelu jazdy. Chcialbym zobaczyc jak przeciwcy GT by pojechali Lexusem na wylaczonych Aids'ach i modelu jazdy PRO. Ciekawy jestem czy robili by te wszystkie rzeczy o ktorych tak czesto tutaj czytalem (bezkarne przejezdzanie po poboczach, odbijanie sie od przeciwnikow bez utraty panowania nad samochodem, wyjezdzanie z toru itp).