c) mega zadowoleni
Tak brzmi odpowiedź
W skrócie mogę jeszcze napisać jako że zaspany jestem :p :
Przez pierwsze 2h wydawało mi się że nie umiem kompletnie jeździć :p chociaż uważam się za "dobrego" kierowcę (jak zresztą chyba każdy
)
Musiałem zmienić furę z GT-R na Capucino (czy jakoś tak) co by nabyć fach opanowania tego telepiącego potwora Logitecha
FF mimo że na 5 naprawdę mocno działa, zmieniłem na 7 a na 9 jeszcze nie próbowałem.
Z godziny na godzinę jak człowiek zaczyna ogarniać jak kierować tym cudem rogal na twarzy zaczyna się malować coraz wyraźniej, szczególnie jak się jakiś nawrot albo szykanę przejedzie. Feeling jest niesamowity!
Kierownica daje niespotykane doznania, jest taka frajda z jazdy i walki z nią, że wystarczyła by mi 1 fura i 1 trasa i bym był równie szczęśliwy co przy tak obszernym demie jak GT5:P
Zwykły owalny tor jak Daytona daje frajdę z jazdy, a co dopiero kręty techniczny tor jak choćby Suzuka... miodzio
Ale już wiem że muszę sobie sprawić jakieś siedzisko, jednak kanapa i niski stolik ni jak się ma do czerpania pełni doznań. Musiałem się nieźle nakombinować żeby jako tako się grało, ale pozycja kierowcy jest bardzo istotna by móc w pełni się bawić kółkiem. Wielokrotnie przez zła pozycję miałem opóźnioną reakcję, niedokładnie pracowałem nogami, a i obrót o więcej niż 200stopni sprawiał czasami kłopoty..
Nie wiem jak by mi się jeździło na G25, ale już wiem że trzeba do tego sprzętu mieć odpowiednią konstrukcję do mocowania i fotel. Jak się takiego udogodnienia nie ma to mija się z celem kupno tej kierownicy, bo po prostu nie wykorzystamy jej potencjału.
Dla kogoś kto nie posiadał kierownicy DFP w 100% wystarczy na początek, naprawdę trzeba się napocić żeby opanować ten sprzęt i lepiej dodatkową kasę wydać na kubełek i konstrukcję pod kierownicę.
Dodać jeszcze mogę że jedyne czego mi brakuje to dźwignia ręcznego hamulca, nieraz mogła by się przydać bo szukanie kółka na kierownicy(domyślnie ręczny hamulec) to tak jak by się ręcznego po prostu nie miało..
Zarazem jestem ciekaw jak wy rozwiązaliście ten problem z mocowaniem kierownicy, jak możecie zróbcie foty i wklejcie na forum. Aha i na czym polega Power Assisted Steering ?
Bo po wyłączeniu znacznie lepiej zaczęło mi się jeździć i lepiej czułem samochód.