Tu mały tutotrial. Preferowane optymalne ustawienia visuali dla kogoś kto nie ma Full HD:a) ustawić w PS3 opcję rozdzielczości tylko 720P, jeśli nie ma się plazmy/lcd który wspiera pełną gamę sygnału RGB to wył. tą opcję. Wyjście funkcji Deep Colour zostawić na automatyczne. Wzmocnienie bieli dla sygnału Y Pb/Cb/ Pr/Cr wg. Tv zostawić wył. lub wł. jak w przypadku tych Tv jak przy pełnej gamie sygnału RGB.
b) w opcjach obrazu GT5 przestawić tryb z standard na redukcja migotania, ustawić sobie obraz HD tak aby czerwone obramowania był widoczne przy brzegu naszego TV.(ja np. mam ustawione 95%)
c) przestawić w widoku kamery z kokpitu z trybu "standard" na "wąski"
Jeśli ktoś ma Full HD:a) ustawić w PS3 opcję rozdzielczości tylko 1080P, jeśli nie ma się plazmy/lcd który wspiera pełną gamę czerni to wył. tą opcję. Wyjście funkcji Deep Colour zostawić na automatyczne. Wzmocnienie bieli dla sygnału Y Pb/Cb/ Pr/Cr wg. Tv zostawić wył. lub wł. jak w przypadku tych Tv jak przy pełnej gamie sygnału RGB.
b) w opcjach obrazu GT5 ustawić tryb standard lub redukcja migotania(w zależności od preferencji, ja jestem za wł. funkcji redukcji migotania), ustawić sobie obraz HD tak aby czerwone obramowania był widoczne przy brzegu naszego TV.(ja np. mam ustawione 95%)
c) przestawić w widoku kamery z kokpitu z trybu "standard" na "wąski"
Ps. Wiadomo że w Tv trzeba większość bajerów powyłączać(szczególnie te z redukcją lub wyostrzeniem obrazu). Ja w swoim Philipsie LCD zostawiłem tylko Actice Control.